Малинове варення (Рецепт читачки Leptusa)

Опубліковано користувачем Leptusa

Малина — це надзвичайно смачна ягідка, яка дуже багата на вітамін С. Малина покращує травлення, чудово втамовує спрагу та не втрачає своїх чудодійних властивостей, навіть після термічної обробки. Саліцилова кислота, що міститься в малині, має жарознижувальну дію, тому малиновим варенням просто необхідно запастись на зиму. Адже на відміну від лікувальних препаратів малинове варення не подразнює слизову оболонку шлунку. Взагалі ця маленька та смачненька ягідка містить в собі ще цілу “купу” чудових властивостей, зокрема: малинка покращує колір обличчя, зміцнює імунітет, містить протизапальні та знеболювальні властивості, впливає позитивно на серцево-судинну систему.

Для приготування малинового варення нам знадобиться:

  • 1,5 кг малини;
  • 1 кг цукру.

Малинку ми збираємо в своєму саду, обожнюємо її з дітлахами вживати свіженькою прямісінько з кущика, але для вареннячка теж трішки назбирали.

Спершу потрібно малинку пересипати цукром та залишити на 2-3 години, щоб вона пустила сік.

Для того, щоб зберегти цінні властивості ягідки проварюю її двічі, перший раз 15 хвилин та даю повністю остигнути. Під час варіння збираю піну з варення.

Другий раз варю малинку протягом 5 хвилин. Після чого кладу малинове варення у теплі та стерильні банки та закручую стерильними кришками.

Наше чудове малинове вареннячко готове! Ням-ням.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 22 серпня 2022 - 18:16 користувачем Ірина

Сьогодні приготувала дві баночки малинового варення за цим рецептом, воно вийшло просто неймовірне, поки варила аромат стояв на всю кухню) обов'язково приготую ще декілька баночок такого вареннячка! Дякую за гарний рецепт!

Опубліковано 24 червня 2021 - 15:59 користувачем Галочка

малиновое варенье, одно из самых любимых) всегда заготавливаю его, а зимой едим прямо ложкой) очень вкусно, всем рекомендую!

Опубліковано 24 червня 2021 - 23:26 користувачем Irina

Галочка, согласна с вами на все 100%, это варенье одно из самых вкусных! очень его любим... большое спасибо за комментарий!

Опубліковано 21 вересня 2020 - 00:00 користувачем Нина

Перед приготовлением варенья очистите малину от плодоножек и аккуратно промойте ягоды холодной водой. Самый простой способ приготовления вкуснейшего варенья. Ягоды не сильно развариваются, а сироп получается прозрачным.

Опубліковано 21 вересня 2020 - 15:25 користувачем Irina

Нина, огромное спасибо за полезную информацию! Малиновое варенье - это вкусно!

Опубліковано 15 вересня 2020 - 23:12 користувачем Ірена

обожнюю малинове варення) до речі малинове варення з кісточками дуже корисне, оскільки саме кісточки багаті пектинами і натуральною клітковиною, котра сприяє хорошому травленню!

Коментувати