Яке м'ясо краще за своїми властивостями?

Яловичина, свинина, баранина, кролятина, індичка - кожен із цих видів м'яса хоч і є джерелом білка, але має свій склад та корисні властивості. З кожного з них можна приготувати велику кількість різних, корисних страв. Рецепти м’ясних страв ви зможете знайти, якщо перейдете по посиланню. Багатьом господиням буде цікаво дізнатися, як смачно приготувати м’ясо в духовці чи у горщиках, зробити з нього смачну начинку, як правильно та швидко зняти шкіру з курки та багато іншого.

Яловичина
Це один із найдавніших видів домашнього м'яса та джерело головних будівельних компонентів суглобових тканин, колагену та еластину. Ось чому яловичину використовують для профілактики захворювань суглобів. А підвищений вміст цинку обумовлює корисні властивості яловичини для чоловіків.

Свинина
Користь свинини у тому, що в ній міститься свинячий жир, сало. Він засвоюється легше, ніж будь-який інший тваринний жир та надає найменше навантаження на травний тракт, попереджаючи розлади та патології кишківника. Якщо жир зрізати, то м'ясо, що залишилося, виявиться досить пісним. Цим склад свинини й гарний: в ній легко відокремити жир від м'яса і, якщо в цьому є необхідність, вживати все окремо.

М'ясо кролика
Тушка кролика містить до 85% м'яса, яке засвоюється нашим організмом майже на 90%. Для порівняння: цей показник у яловичини та свинини значно нижчий. У складі м'яса кролика менше «баласту» - сухожилля та кісток. Воно легко поділяється на м'ясо та жир, а ще не викликає алергії.

Індичка
Фосфору, який необхідний для будівництва кісток та підтримки суглобів у здоровому стані, в індичці міститься стільки, скільки в рибі. Це більше, ніж в інших видах м'яса. Індики вимагають гарного вигулу, свіжого повітря, простору. Тримати їх у вузьких клітинах та годувати комбікормом не вдасться. Тому їхнє м'ясо найчистіше.

Курка
Домашні кури, вирощені на різноманітному харчуванні, звісно кращі, ніж бройлери, яких годують комбікормом та стимуляторами зростання. М'ясо домашніх курей містить багато тваринного білка. До його складу входять практично всі амінокислоти, хрящові білки та будівельний матеріал для тканин організму людини. А колаген, білки та еластин, що є в курячих лапках, підуть на користь хворим, у кого хворі суглоби.

Баранина
Вона багата на вітаміни групи В. Завдяки їм баранина добре впливає на обмін речовин, прискорює процеси синтезу в організмі поживних речовин та підвищує загальний тонус. До складу баранини також входять вітаміни Е, D та К, що покращують роботу кровоносної та імунної систем і зміцнюють скелет.

Добавить комментарий

Plain text

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Адреса страниц и электронной почты автоматически преобразуются в ссылки.
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.