Салат «Грибна галявина» (Рецепт від читачки Оксани)
Салат «Грибна галявина» я готувала на Різдво. Цей дуже смачний і красивий салат виглядає настільки ефектно, що стане справжньою окрасою святкового столу. А ще він неймовірно смачний! Для його приготування я використовувала форму для випіканя діаметром 22 см, яку вистелила харчовою плівкою. Для приготування цього красивого салату краще використовувати мариновані печериці більшого розміру та кучеряву петрушку, якої на жаль у мене під рукою не виявилося, тому у мене звичайна. Інших секретів приготування цього салату немає, все дуже просто і захоплююче, а результат на лице!
Для приготування салату «Грибна галявина» нам знадобиться:
- 750 гр. маринованих шампіньйонів
- Пучок зеленої цибулі
- 150 гр. твердого сиру (у мене Голландський)
- 1 велика морква
- 1 куряча грудка (приблизно 300 гр.)
- 4 невеликих маринованих огірка
- 4 середні картоплини
- Сіль, чорний мелений перець
- Зелень кропу (у мене пучок)
- Майонез
Картоплю і моркву заздалегідь потрібно відварити, остудити і почистити.
У підсоленій воді відварити курячу грудку.
Для приготування цього салату можна використовувати велику миску з плоским дном (або каструлю), я використовувала форму для випікання, діаметром 22 см.
Обов'язково її вистилаємо харчовою плівкою - так буде зручніше перевертати салат.
На дно щільно викладаємо мариновані печериці шляпками вниз.
Між грибочками вкладаємо гілочки кучерявої петрушки, яка буде імітувати травичку.
Зелену цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо на гриби.
З майонезу робимо сітку.
Наступний шар - потертий на дрібній тертці твердий сир.
Знову робимо майонезну сітку.
Моркву натираємо на тертці і викладаємо на твердий сир.
Солимо, перчимо і робимо сітку з майонезу.
Курячу грудку нарізаємо дрібними кубиками і викладаємо наступним шаром.
Робимо сітку з майонезу.
Мариновані огірочки нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо на курячу грудку.
Останній шар - це картопля.
Натираємо картоплю на крупній тертці, солимо, перчимо, додаємо до неї дрібно нарізаний кріп.
Додаємо майонез і ретельно перемішуємо.
Викладаємо картоплю на мариновані огірки.
Накриваємо наш салат харчовою плівкою і відправляємо в холодильник, щоб настоявся.
Накриваємо салат плоскою тарілкою і акуратно перевертаємо форму з салатом, щоб гриби були зверху.
Ось така краса виходить!
Обов'язково приготуйте цей смачний і такий красивий салатик, не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!