Сьомга в сметанно-часниковому соусі з картоплею

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, пропоную приготувати неймовірно смачну страву - Сьомга в сметанно-часниковому соусі з картоплею. Для цієї страви підійдуть стейки будь-якої червоної риби – сьомга, горбуша, лосось чи форель. Я для своєї страви обрала сьомгу. Страва дуже проста у приготуванні, при цьому виходить із яскравим неповторним смаком. Обов'язково в цій страві має бути картопля, замаринована в сметанно-частковому соусі, в якому до цього маринувалися стейки. Ця кількість інгредієнтів розрахована на 2 порції.

Для приготування Сьомги, в сметанно-часниковому соусі з картоплею нам знадобиться:

  • 2 стейки сьомги
  • 5-6 картоплин середнього розміру
  • 2 зубки часнику
  • 3 ст.л. сметани
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Приправа для картоплі
  • Приправа для риби
  •  

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування дуже смачної Сьомги, в сметанно-частковому соусі з картоплею.

Стейки сьомги посипаємо сіллю та чорним меленим перцем.
Також посипаємо приправою для риби.
Викладаємо стейки в миску, додаємо 2 ст. ложки сметани та вичавлений через прес часник.

Добре все перемішуємо, так, щоб сметана з часником повністю покрила стейки з обох боків.
Залишаємо маринуватися..

А поки що підготуємо картоплю.
Картоплю миємо, чистимо та нарізаємо соломкою.

Стейки сьомги викладаємо у форму для запікання.

У миску, де маринувалися стейки, викладаємо порізану картоплю.

Додаємо сіль, приправу для картоплі та 1 ст.л. сметани.

Добре все перемішуємо.

Розкладаємо картоплю у формі для запікання - по краях та між стейками.

Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, спочатку 30 хвилин під фольгою, потім знімаємо фольгу та запікаємо ще 10 хвилин.

Ось така дуже апетитна Сьомга в сметанно-часниковому соусі з картоплею у мене вийшла.

Розкладаємо Сьомгу в сметанно-часниковому соусі з картоплею по тарілках, прикрашаємо зеленню та пригощаємося.
Стейки вийшли дуже соковиті, картопля пряна та м'яка.
Це варто спробувати!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 28 січня 2022 - 17:57 користувачем Вікуся

Рибка, ще й з такою картопелькою, ще й в соусі, ще й запечена в духовочці....мммм....тільки червоного сухого не вистачає. Божественно!!!

Опубліковано 28 січня 2022 - 20:40 користувачем Irina

Вікуська, дякую за коментар, він надихає на нові кулінарні подвиги)

Опубліковано 11 листопада 2022 - 19:16 користувачем Алина

Какое красивое блюдо, спасибо за эстетическое удовольствие.

Опубліковано 11 листопада 2022 - 22:05 користувачем Irina

Алина, дуже дякую за гарний коментар, мені приємно!

Опубліковано 21 січня 2022 - 22:26 користувачем Денис

чудовий рецепт, треба обов'язково спробувати

Опубліковано 21 січня 2022 - 23:12 користувачем Irina

Денисе, дуже дякую за коментар) рецепт дійсно дуже класний, страва надзвичайно легка в приготуванні, а виходить дуже-дуже смачною, картопелька м"якенька та ароматна, а про рибку я взагалі мовчу) одним словом - смакота! обов"язково приготуй, не пожалкуєш!!!

Коментувати