Компот із цілих яблук

Опубліковано користувачем Irina

Компот із цілих яблук, який я пропоную приготувати на зиму – це унікальна консервація, оскільки в зимову морозну пору року можна одночасно насолодитися смачним напоєм та хрумкими, солодкими яблуками. Для приготування Компоту із цілих яблук підійде будь-який сорт, головне, аби яблука були не дуже великими, щоб цілими помістилися у банку, та не ушкодженими чи червивими. У мене розрахунок цукру на одну 3-х літрову банку. Кількість цукру залежить від того, наскільки солодкі яблука. Приготування такого компоту на зиму займає не багато часу, оскільки не потребує стерилізації. Такі яблучка сподобаються діткам, тому обов'язково приготуйте декілька баночок, не пожалкуєте!

Для приготування Компоту із цілих яблук нам знадобиться:

  • Яблука (у мене Білий налив)
  • 300-350 гр. цукру на одну 3-х літрову банку
  • Вода

Для приготування смачного, дуже запашного Компоту  із цілих яблук потрібно лише 3 інгредієнти - яблука, цукор та вода.
Щоб яблучка не втратили свого кольору, в кожну банку можна додати по пів чайної ложки лимонної кислоти, але я не додавала.
Яблука для цього рецепту підійдуть будь-якого сорту (у мене Білий налив), головне, аби вони були не гнилими чи червивими.
Яблука ретельно миємо.

Банки миємо та стерилізуємо. Це можна зробити будь-яким способом - у духовці, мікрохвильовій печі або потримати банку над парою.
У банки складаємо яблука.

У банки з яблуками наливаємо окріп.
Бажано, воду нагріти заздалегідь, щоб до того, як будемо накладати яблука в банки, вода уже кипіла.
Окріп наливаємо до самого вершечка банки.

Накриваємо банки з яблуками стерилізованими кришками та лишаємо на 20-25 хвилин.

За той час банки з яблуками трохи охолонуть.
Зливаємо з них всю воду назад у каструлю.

Ставимо каструлю на плиту, додаємо цукор та доводимо до кипіння
З моменту закипання варимо сироп близько 5 хвилин, щоб повністю розчинився цукор.

Киплячим сиропом заливаємо банки з яблуками, закриваємо кришками та закатуємо.

Готовий Компот із цілих яблук перевертаємо кришками донизу та вкутуємо ковдрою.
Лишаємо у такому вигляді до повного охолодження.

Ось такий неймовірно апетитний Компот із цілих яблук у мене вийшов, яблучка всі цілі, вони не потріскані.

Коли банки повністю охолонуть ставимо їх у погріб, комору, чи в місце, де буде зберігатися консервація.

Зимою такі цілі яблучка оцінять як дорослі, так і дітки, адже вони дуже смачні, солодкі, хрумкі.

Якщо вас зацікавив цей простий, водночас неймовірно смачний рецепт Компоту із цілих яблук обов'язково приготуйте декілька банок, не пожалкуєте.

А це для гарного настрою!  Якщо у вас є яблуко й у мене є яблуко і якщо ми обміняємося цими яблуками, то у вас і у мене залишиться по одному яблуку. А якщо у вас є ідея й у мене є ідея і ми обмінюємося цими ідеями, то у кожного буде по дві ідеї. Джордж Бернард Шоу. Дуже люблю фотографувати яблука і готувати різні страви з них!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 27 лютого 2023 - 13:17 користувачем Денис

Для мене як повернення в дитинство. Солодкий, смачний, ностальгічний (в хорошому сенсі)...

Опубліковано 27 лютого 2023 - 15:00 користувачем Irina

Денис, мені дуже приємно, що компотик сподобався) На наступний рік закручу його більше!

Коментувати