Маринована скумбрія в яблучному оцті з прянощами

Опубліковано користувачем Irina

Скумбрію, мариновану в яблучному оцті з прянощами я готувала вперше, на відміну від оселедця по-домашньому, яку готую досить часто. Рецепт страви, звичайно ж, підгледіла в Інтернеті, хотілося чогось цікавенького, і я знайшла те, що шукала. Рибка вийшла дуже смачною, пряною, тому її з"їли за один раз, і навіть цибулі не залишилося, яка теж вийшла смачною. Повністю дотримувалася рецептури, лише тільки додала один лавровий листок. Тепер маринована скумбрія буде частою гостею на моєму столі.

Для приготування маринованої скумбрії в яблучному оцті з прянощами нам знадобиться:

  •     2 скумбрії
  •     1 велика цибулина
  •     250 мл води
  •     6 гвоздик
  •     6 шт. перцю горошком
  •     1/3 ч.л. перцю запашного меленого
  •     Щіпка зерен коріандру
  •     2 ч.л. солі
  •     1/2 ч.л. цукру
  •     1 лавровий листок
  •     2 ст.л. рослинного масла
  •     2.5 ст.л. яблучного оцту

Скумбрію чистимо, нарізаємо шматочками і викладаємо в миску.

В окріп додаємо сіль, цукор, гвоздику, два види перцю, коріандр, рослинне масло, лавровий листок і кип'ятимо на повільному вогні 1-2 хвилини. В кінці додаємо яблучний оцет. Поки наш маринад буде остигати, займемося цибулею.

Цибулю чистимо, і нарізаємо півкільцями. Додаємо до риби.

Коли охолоне маринад, додаємо його до риби з цибулею і перемішуємо.

Накриваємо кришкою, ставимо рибу у холодильник і залишаємо маринуватися на добу.

Через добу дістаємо мариновану скумбрію і пригощаємося.

Вона стане дуже м'якою і пряною. Просто смакота!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 26 квітня 2021 - 15:21 користувачем Жанна

удачный рецепт) готовлю не в первый раз такую рыбку, получается очень вкусно) всем рекомендую!

Опубліковано 26 квітня 2021 - 22:02 користувачем Irina

Жанна, огромное спасибо за комментарий! очень рада, что вам понравилась рыбка по этому рецепту, я тоже ее часто готовлю!

Опубліковано 14 квітня 2018 - 22:25 користувачем Musia

Чудовий рецепт, дякую! Все зробила точно, дуже задоволена ароматом та смаком рибки. Гвоздика у мене знайшлася лише мелена, а духм'яний перчик - горошком, який я розтовкла. Все інше - точнісінько, як у Вас, Ірино. Цибцлька дуже смачна теж, я використовувала солодкий сорт. Рідину збираюся використати в рибному супчику, бо таке шкода виливати. Світлину послала.

Опубліковано 15 квітня 2018 - 12:51 користувачем Irina

Musia, дуже тішуся, що вам сподобався цей рецепт, я також його часто готую, мої домашні вже так звикли до домашньої рибки, що магазинну їсти не хочуть! фото як завжди чудове, дуже дякую, що не забуваєте про фотозвіт! Musia, заходьте ще, завжди рада!!!

Опубліковано 25 березня 2016 - 19:17 користувачем Анастасия

никогда не предполагала, что получится настолько вкусная рыба)))
огромное спасибо за рецепт)))
обязательно и селедочку попробую приготовить!

Опубліковано 26 березня 2016 - 00:06 користувачем Irina

Анастасия, на здоровье, рада что вам понравился рецепт)))
обязательно приготовьте домашнюю селедку, поверьте она даже не сравниться с покупной, намного вкуснее!
успехов!

Опубліковано 09 квітня 2014 - 19:52 користувачем Наталя

Іруся, просто напівморожену рибку ріжеш порційно, солиш, перчиш і нехай через ніч постоїть в холодильнику. Зранку зливаю юшку і поливаю уксусом. Десь маю записаний рецепт, але все роблю на око. Можна ще поставити під гніт, зверху покласти щось важке.

Опубліковано 10 квітня 2014 - 21:45 користувачем Irina

Ух ти, не знала, що так можна, обов"язково попробую приготувати. Наталюнь, дякую за пораду!!!

Опубліковано 06 квітня 2014 - 18:33 користувачем Наталя

Роблю сухий маринад з уксусом і пряностями. Рибка дуже смачна вже на наступний день.

Опубліковано 07 квітня 2014 - 00:51 користувачем Irina

Так, мені також подобаеться. А як це сухий маринад з оцетом?

Коментувати