Пельмені запечені в горщиках

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, ви любите пельмені? Якщо так, тоді приєднуйтесь, оскільки сьогодні я поділюся незвичайним рецептом. Це - Пельмені, запечені в горщиках. Так Так! І повірте, приготувавши цю страву ви будете приємно здивовані, оскільки звичайні пельмені заграють новими смаками. Багато хто вважає, що з пельменями нічого не потрібно робити, відварити і все! Так то воно так, але проявивши трохи фантазії, звичайні пельмені можна перетворити на вишукану, незвичайну страву. У мене пельмені домашні з начинкою з курячого м'яса, але для цієї страви підійдуть з будь-якою начинкою.

Для приготування пельменів, запечених в горщиках нам знадобиться:

  •         500 гр. пельменів (у мене домашні)
  •         500 гр. грибів (у мене вішанки)
  •         2 цибулини
  •         50 гр. вершкового масла
  •         Сіль, чорний мелений перець за смаком
  •         150 гр. твердого сиру

Для бульйону:

  •         Вода, в якій варилися пельмені
  •         Сіль, чорний та запашний перець горошком
  •         Лавровий листок
  •         Зелень кропу, петрушки

Для соусу:

  •         7 ст.л. сметани
  •         2 ст.л. кетчупу
  •         1 ст.л. майонезу
  •         0.5 ч.л. хмелі-сунелі
  •         1/3 ч.л. каррі
  •         1/3 ч.л. сушеного орегано
  •         1 ч.л. перцю чилі
  •         1 ч.л. лимонного соку

Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже незвичайну, смачну страву - Пельмені, запечені в горщиках.

Цибулини чистимо і нарізаємо на свій розсуд.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

Гриби (у мене вішанки) нарізаємо невеликими шматочками.
Якщо ви не зможете знайти вішанки, можна сміливо використовувати печериці.

Смажити цибулю і гриби ми будемо на вершковому маслі.

Спочатку підсмажимо цибулю до прозорості.

 

Поки смажиться цибуля, в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий листок, перець горошком, духмяний горошок (5-6 шт) і ставимо на вогонь.

До цибулі додаємо порізані гриби.

Добре перемішуємо і смажимо до готовності.

Тепер приготуємо соус.
У мисочку кладемо сметану, кетчуп, майонез, додаємо спеції: хмелі-сунелі, каррі, сушений орегано, перець чилі та додаємо лимонний сік.

Гарненько все перемішуємо. Наш соус готовий.

Коли закипить вода, варимо пельмені, практично до готовності.

Зварені пельмені виймаємо шумівкою та додаємо до зажарки з цибулі та грибів.
Трохи перемішуємо. 

У бульйон, в якому варилися пельмені, додаємо зелень кропу і петрушки та варимо ще кілька хвилин, щоб з'єдналися всі смаки.

Тепер можна зібрати горщики.
Першим шаром викладаємо пельмені з грибами.

Зверху посипаємо тертим сиром.

Додаємо кілька ложок соусу.

Знову шар пельменів з грибами.

Зверху тертий сир і соус.
Наливаємо бульйон, не доливаючи до країв.

Деко вистилаємо фольгою.
Горщики накриваємо кришками та ставимо в духовку.
Запікаємо наші пельмені в горщиках при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин.

Потім знімаємо кришки, посипаємо сиром і запікаємо ще 10 хвилин.

Ось така краса вийшла.

З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 великих горщика з пельменями.

Викладаємо нашу страву на тарілку і можна пригощатися.
Аромат стоїть, що не описати словами.
Це дуже смачно, дуже незвично!

А це для гарного настрою! Світлину ось такої ніжної, дуже красивої півонії мені прислала моя постійна читачка Вікторія, яка дуже любить фотографувати. Ці чудові квіти вражають не тільки своїм неповторним ароматом, але і неймовірною красою. Дуже люблю півонії!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 13 серпня 2021 - 12:19 користувачем Жанна

Дуже апетитно, напевно ще і дуже смачно !!!Я би від такого не відмовилась !!!!!

Опубліковано 13 серпня 2021 - 21:42 користувачем Irina

Жанночка, сама не очікувала, що так смачно вийде!

Коментувати