Пиріг з крекеру і тунця

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні я готувала дуже незвичайну, і неймовірно смачну страва - пиріг з крекеру і тунця. Навіть син, який не любить страви, в яких присутній майонез, попросив добавки. Цей пиріг не вимагає ніякої теплової обробки, він легко і швидко готується, і ще швидше з'їдається. Для його приготування потрібно консервований тунець у власному соці та крекер з цибулею. Що мені сподобалося в цій страві, так це те, що крекер злегка розм'як під впливом майонезу, але в той же час залишився хрустким. Пиріг можна приготувати як квадратним, так і прямокутним, все буде залежати від того, як викласти печиво. Я викладала 4 ряди по 5 печеньок.

Для приготування пирога з крекеру і тунця нам знадобиться:

  •     200 гр. крекеру з цибулею
  •     1 банка консервованого тунця у власному соці
  •     100 гр. твердого сиру
  •     1 помідор
  •     200 гр. майонезу
  •     5 варених яєць
  •     3 зубки часнику
  •     Зелена цибуля для прикраси

Перш ніж приступати до приготування цього незвичайного пирога, заздалегідь підготуємо всі продукти.

Сир натираємо на великій тертці.

Помідори нарізаємо півкільцями.

Варимо на круто яйця.

Часник пропускаємо через прес.

Зелену цибулю дрібно нарізаємо.

Тунець дістаємо з банки, і розминаємо виделкою.

Ось тепер все готово, можна приступати до формування пирога. На тарілку викладаємо крекер, як я писала вище, у мене 4 ряди по 5 печеньок.

Змащуємо крекер майонезом, додавши до нього 1 зубок часнику. Зверху викладаємо порізаний помідор. Тепер знову крекер.

До тунця додаємо 5 білків, потертих на дрібній тертці і майонез.

Отриману рибну масу викладаємо поверх крекеру. Тепер ще один шар крекеру.

У потертий сир додаємо 3 жовтки, потертих на дрібній тертці і 2 зубки часнику.
Заправляємо майонезом і викладаємо поверх крекеру. Викладаємо останній шар крекеру.

Змащуємо майонезом, і прикрашаємо потертими 2 жовтками і дрібно порізаною зеленою цибулею.

Я цей пиріг не солила і не перчила, тому при бажанні його можна і посолити і поперчити.

Залишаємо пиріг просочуватися при кімнатній температурі 2-3 години, після чого на 30 хвилин ставимо в холодильник.

Все, пиріг з крекеру і тунця готовий. Можна пригощатися! Спробуйте - не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 10 січня 2020 - 14:48 користувачем Sergiy

Смачна та ситна закуска,всім дуже сподобалася,дякую

Опубліковано 11 січня 2020 - 23:37 користувачем Irina

Sergiy, велике дякую за гарний коментар, дуже тішуся, що пиріг сподобався!!!

Опубліковано 05 серпня 2019 - 22:19 користувачем Diana_K

ЭТО ОЧЕНЬ ВКУСНО!

Опубліковано 07 серпня 2019 - 08:57 користувачем Irina

Diana_K, лгромное спасибо за приятный комментарий! Рада, что вам понравилось блюдо!!!

Опубліковано 11 листопада 2015 - 11:26 користувачем Грета

а не слишком много майонеза? или пирог иначе не пропитается? очень заманчивый рецепт, надо попробовать!

Опубліковано 11 листопада 2015 - 18:37 користувачем Irina

Грета, майонеза не много, вы можете взять майонез с меньшим процентом жирности, а вообще пирог получается достаточно своеобразный, не избитый, но чтобы в этом удостовериться, надо его приготовить! Успехов и если не тяжело напишите о результате!

Опубліковано 06 липня 2015 - 17:01 користувачем Инесс

пирог получился с очень богатым вкусом, я бы даже сказала, слишком...
очень вкусно...очень сытно и необычно...
мужу очень понравилось!

Опубліковано 07 липня 2015 - 23:38 користувачем Irina

Инесс, очень рада! у меня тоже очень любят этот необычный пирог)))

Опубліковано 02 березня 2015 - 13:59 користувачем Вероника

интригующий рецепт, надо попробовать...
интересно сколько в нем каллориев^=^

Опубліковано 03 березня 2015 - 19:56 користувачем Irina

Вероника, к сожалению я не считаю каллории в блюдах, но могу сказать, что пирог получается очень вкусным и сытным...

Опубліковано 06 квітня 2014 - 17:41 користувачем Наталя

О, це щось новеньке! Ніколи такого не куштувала, треба буде якось приготувати.

Опубліковано 07 квітня 2014 - 00:48 користувачем Irina

Наталя, пиріг віходить дуже смачний, зі складним насиченим смаком, я готувала його ще раз, і не давала яйця - так мені сподобалось більше!

Коментувати