Яблучна шарлотка з сиром

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, впевнена, що всі знають, що таке шарлотка! Так, це пиріг з яблуками, який готується швидко та легко, а виходить дуже смачним. Запевняю вас, що цей пиріг “заграє” новими смаками, якщо до тіста додати сир. Звісно, що Яблучна шарлотка з сиром готується трішечки по інакшому, ніж класична шарлотка, але повірте, зовсім не складно. Для цього пирога можна взяти будь-який сир (можна домашній), його жирність не має значення. У мене були досить великі яблука, тому я використовувала лише два, якщо яблука маленькі, беріть 3-4 штуки. Оскільки якихось особливих секретів по приготуванню Яблучної шарлотки з сиром немає, почнімо готувати та радувати свою родину смачною випічкою.

Для приготування Яблучної шарлотки з сиром нам знадобиться:

  • 200 гр. сиру (у мене не жирний 0.2%)
  • 2 яйця
  • 150 гр. цукру
  • 60 гр. вершкового масла
  • 2 ст.л сметани (у мене 15%)
  • 250-260 гр. борошна
  • 2 ч.л розпушувача
  • Дрібка солі
  • Пакетик ванільного цукру
  • Мелена кориця до смаку (можна без неї)
  • 2 великих яблука
  • Цукрова пудра для прикраси

Ось з таких продуктів ми будемо готувати надзвичайно смачний пиріг - Яблучну шарлотку з сиром.

В миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, дрібку солі та ванільний цукор.
Якщо ви любите більш солодку випічку, додайте більше цукру, але, як на мене, 150 грамів достатньо.

В іншій мисці поєднуємо борошно та розпушувач.
Добре перемішуємо.

Яйця з цукром збиваємо приблизно 4 хвилини, щоб вони побіліли та збільшилися в об'ємі.

Додаємо сир.
Якщо сир з грудками, його краще протерти через сито чи пробити блендером (я цього не робила.).
Також додаємо розтоплене вершкове масло та сметану.

Ретельно все збиваємо.

До маси в декілька прийомів додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Збиваємо.
Довго це робити не потрібно, головне, аби вийшла однорідна маса.
Завдяки тому, що в тісті є сир, воно виходить в міру густим.

Яблука чистимо та нарізаємо невеликими кубиками.
У мене яблука досить великі, тому я використала лише два, якщо яблука малого розміру, можна взяти 3-4 штуки.

Порізані яблука додаємо до тіста, додаємо трішечки меленої кориці.
Якщо ви не любите корицю, можна не додавати.

Ретельно все перемішуємо.
Тісто для Яблучної шарлотки з сиром готове.

Форму (у мене скляна, розміром 18х24 см) застеляємо пергаментним папером.
Виливаємо тісто та розрівнюємо.

Випікаємо Яблучну шарлотку з сиром при температурі 180 градусів приблизно 45-50 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.

Коли Яблучна шарлотка з сиром повністю охолоне виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою та нарізаємо на кусочки.

Пиріг виходить неймовірно смачний, м'якенький та пухкенький, дуже відчувається сирна нотка.
Така Яблучна шарлотка з сиром неодмінно сподобається, як дорослим, так і діткам, тому обов'язково її приготуйте, не пошкодуєте.
Та не забудьте поділитися враженнями, для мене це дуже важливо!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 24 лютого 2024 - 18:36 користувачем Олена

пиріг вийшов трохи забитим, але все одно смачним) дякую)

Опубліковано 24 лютого 2024 - 23:37 користувачем Irina

Олена, щиро дякую за коментар та що поділилися враженнями) Може ви борошна забагато додали, чи сиру? 

Коментувати