Друзі, ви любите цвітну капусту? Особисто я, дуже! Впевнена, що так ви її ще не готували. Цвітна капуста з котлетою - це дуже смачна страва, яка підійде на обід чи вечерю. Для приготування котлети я використовувала курячий фарш, але можна також взяти будь-який інший (індичий, свиний чи мішаний), вийде також смачно. Саме складне у приготуванні цієї страви — це порізати слайси з цвітної капусти, бо вона при нарізанні розвалюється. Але це нічого страшного, викладаючи на деко сформуйте слайс. До речі важко нарізається перший слайс, решта нарізаються добре. І ще, не жалкуйте соусу, його має бути вдосталь. Неодмінно приготуйте цю страву, не пожалкуєте, бо виходить насправді смачно!
Для приготування Цвітної капусти з котлетою нам знадобиться:
- 700 гр цвітної капусти
- 400 гр фаршу (у мене курячий)
- 2 цибулі
- 100 гр твердого сиру
- Сіль, чорний мелений перець до смаку
- Олія для смаження
Для соусу:
- 60 гр кетчупу
- 60 гр сметани
- 3 зубчика часнику
- 1 ст.л. гірчиці
- сіль до смаку
Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування Цвітної капусти з котлетою.
А ось з таких продуктів ми приготуємо смачний соус.
Капусту кладемо у підсолену воду та лишаємо на 30 хвилин.
Тим часом цибулю нарізаємо дрібним кубиком та смажимо на олії до прозорості.
Твердий сир натираємо на дрібній терці.
Тепер приготуємо соус.
В мисочку викладаємо кетчуп, сметану та гірчицю.
Добре перемішуємо.
Додаємо часник та сіль до смаку.
Ще раз ретельно перемішуємо.
Соус готовий.
До фаршу додаємо підсмажену цибулю, сіль та чорний мелений перець.
Ретельно все перемішуємо.
Деко застеляємо пергаментним папером.
Цвітну капусту нарізаємо на слайси (перший слайс може розвалюватися, але це нічого страшного).
Слайси з цвітної капусти викладаємо на деко та змащуємо соусом (соусу не жалкуємо).
З фаршу формуємо котлету в розмір капусти та викладаємо зверху.
Зверху котлету посипаємо натертим сиром.
Ось так вже красиво виглядає ця страва.
Ставимо нашу страву у духовку, розігріту до 180 градусів.
Запікаємо Цвітну капусту з котлетою приблизно 30 хвилин до появи золотавої скоринки на сирі.
Наша страва готова, аромат стоїть просто неймовірний!!!
Перекладаємо Цвітну капусту на тарілку, прикрашаємо зеленню та подаємо зі свіжими овочами (у мене помідори та огірки).
Вийшло неймовірно смачно, котлета вийшла соковитою, а капуста гарно просочилася соусом!
А це для гарного настрою! Скажу чесно, я не знаю, як називаються ці квіти, але пройти повз них і не сфотографувати я не могла. Ці білосніжні квіти просто неймовірні, вони такі красиві та ніжні. Буду вдячна. Якщо хтось підкаже назву цих квітів, які милують око.
СМАЧНОГО!