Сезон вишні у розпалі, тому я, як і багато господинь, намагаюся приготувати з цією ягодою багато різних страв. Мені пощастило, там де я зараз живу, росте величезне дерево з найсмачнішою вишнею, тому я не тільки приготувала з неї різні страви, а й заготовила на зиму – зварила вишневе варення без кісточок, зробила вишню у власному соці, ну і звичайно ж, заморозила. Вишневий компот, в міру солодкий, просто порятунок у літню спеку, тому варю його дуже часто, поки є вишня. Ягоди вишні містять у собі багато органічних кислот, вітамінів, а також макро- та мікроелементів. З вишні можна приготувати величезну кількість різних смачних страв, десертів, морозиво, вареники, морс, та, звичайно ж, Вишневий компот, рецептом якого я поділюся. Кількість води, ягід та цукру можна брати до смаку, адже хтось любить більш насичений компот, хтось солодший. Я пропоную свій варіант, який подобається мені та моїй родині. Вишневий компот – це дуже смачно та недорого!
Для приготування Вишневого компоту нам знадобиться:
- 3 літри води
- 500 гр. вишні
- 9 ст.л. цукру (або до смаку)
Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати смачний, насичений, вітамінний Вишневий компот.
Насамперед наливаємо в каструлю воду, її кількість регулюємо в залежності від того, який насиченості компот ви хочете отримати.
Ставимо каструлю на плиту та чекаємо, поки вона закипить.
Тим часом видаляємо з вишні хвостики, перекладаємо ягоди в друшляк та промиваємо під холодною проточною водою.
Щойно вода у каструлі почне закипати, всипаємо туди підготовлену вишню.
Додаємо цукор та перемішуємо.
Варимо Вишневий компот декілька хвилин, обов'язково пробуємо на смак, можливо, потрібно додати ще трохи цукру.
Накриваємо готовий Вишневий компот кришкою та даємо йому охолонути.
Коли Вишневий компот охолоне, переливаємо його у графін та можна пригощатися.
Ось такий дуже смачний, неймовірно ароматний Вишневий компот у мене вийшов.
Влітку, особливо коли спекотно, такий Вишневий компот просто незамінний.
Я люблю кинути в компот кілька кубиків льоду, тоді цей напій, що охолоджує, рятує від спеки.
Декілька корисних порад:
- Для приготування Вишневого компоту краще брати стиглі та не зіпсовані ягоди. Перед варінням компоту ягоди обов'язково потрібно промити під проточною прохолодною водою.
- Обов'язково під час варіння спробуйте Вишневий компот на смак, тому що для кислих сортів вишні знадобиться більше цукру.
- Якщо ви любите більш насичений та концентрований смак, тоді потрібно додати більше ягід.
- Якщо вишневий компот вийшов занадто солодким, його можна розбавити холодною кип'яченою водою.
- Взимку та глибокої осені замість свіжої вишні можна використовувати заморожену, тому подбайте про це вже зараз.
А це для гарного настрою! Це те саме вишневе дерево, з якого я зірвала ягідки та зварила смачний Вишневий компот. А росте воно в саду у моїх дітей, у яких зараз ми гостюємо. З цього дерева я приготувала ще багато різних страв. Це - Вишнева галета, Вишневе варення без кісточок, Вареники з вишнею, так що, заходьте, найближчим часом я опублікую ці рецепти.
СМАЧНОГО!
Коментарі
AlexisSor, спасибо!
Який смачний компот, дуже люблю пити влітку.
Дуже апетитний та смачний компот. Дякую за дуже гарні фото.
Sasha, такий компотик смачний та корисний і я дуже тішуся, що тобі подобається!
sergiy , вам дякую за чудовий коментар!!!
Я случайно попал на ваш портал и должен указать, что мне очень нравится дизайн и информация.