Паска

Опубліковано користувачем Irina

Протягом багатьох років тісто на Паску я замішувала руками, це займало досить багато часу і сил. Але з появою на моїй кухні такого пристрою, як хлібопічка - тісто на Пасочку тепер замішую саме з її допомогою. Лишається тільки викласти тісто у спеціальні формочки і поставити у духовку. Щоб пасочки вийшли запашні і ароматні, обов'язково додаю в тісто лимон разом з цедрою, ну і, звичайно, ж - родзинки. Хочу запевнити, що тісто за даним рецептом виходить дуже хорошим - швидше здобним.

Пам'ятаю, коли була ще маленькою, завжди дивилася, як пече Паски моя мама, у неї це завжди так справно і вміло виходило, а коли справа доходила до барвистої посипки, це було найцікавіше. Тоді завжди посипали Паску звичайнісіньким пофарбованим пшоном, і це було так смачно. Коли готую Паски, завжди пам'ятаю про одне просте правило, що хороший перевірений рецепт це ще половина справи! Готувати Паску треба з хорошим настроєм, щоб в домі було тихо і спокійно, щоб не було протягів. У мене свято Воскресіння Господнього асоціюється ще і з народженням онука, тому, готуючи Паски, вкладаю в них всю любов і вміння. Хочу сказати, що жодного разу мене Паски не підвели, виходили смачними та красивими. Вирішила поділитися з рецептом, який в першу чергу зацікавить тих, у кого є хлібопічка.

Для приготування тіста на Паску нам знадобиться (рецепт на 1 кг):

Виходять 2 Паски середнього розміру.

  • 3 яйця (обов'язково домашні)
  • 195 гр. вершкового масла
  • 80 мл. молока
  • 1 ч.л. солі
  • 6 ст.л. цукру
  • 500 гр. борошна
  • 25 гр. свіжих дріжджів
  • Ванільний цукор
  • Половина лимона
  • 100 гр. родзинок
  • 1 яйце для змащування

Для глазурі:

  • 1 білок
  • 5 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку

У відерце хлібопічки закладаємо всі продукти, але таким чином, щоб дріжджі були на самому верху.

Борошно обов'язково просіюємо. Родзинки промиваємо та просушуємо. Лимон тремо на дрібній тертці разом з цедрою. У мене хлібопічка «Мулінекс», я користуюся програмою № 6 «Здобний пиріг». Час приготування тіста складає 2 години 27 хвилин, тому обов'язково треба простежити і вимкнути хлібопічку вчасно. Форми змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. У мене формочки роз'ємні, тому виймати Паски дуже легко. Якщо у вас формочки не такі, можна денце та боки викласти пергаментним папером, тоді Паски відійдуть дуже легко. Коли тісто буде готове, викладаємо його в форму, але не більше 2/3 форми, і залишає підійти на 15-20 хвилин. Змащуємо верх збитим яйцем.

Випікаємо Паски при температурі 200 градусів, приблизно 30 хвилин, в залежності від розміру форми.

Готові Паски виймаємо з форм і ставимо на решітку, щоб охололи.

Готуємо глазур.

Міксером взбиваємо білок з цукровою пудрою до міцної піни. Додаємо сік лимона.

Змащуємо глазур'ю верхівки Пасок і посипаємо декоративною посипкою!

Наші смачні Паски готові!

СМАЧНОГО і ВЕСЕЛИХ СВЯТ!

Коментарі

Опубліковано 26 березня 2023 - 00:27 користувачем Марія

Дякую за рецепт) Неодмінно приготую!

Опубліковано 27 березня 2023 - 00:31 користувачем Irina

Марія, готуйте на здоров"я, це дуже смачна паска! Рецепт, перевірений роками!

Опубліковано 09 квітня 2020 - 23:25 користувачем Leptusa

Пекла пасочку за Вашим рецептом, дууууже захотілось булочки, а часу не було. Вийшло гарненько і смачненько!

Опубліковано 10 квітня 2020 - 11:28 користувачем Irina

Leptusa, ваша пасочка чудова!!! така м"якенька та пухнаста!!! дуже тішуся, що рецептик знадобився! дуже дякую за гарне фото, з задоволенням опублікую!!

Опубліковано 04 травня 2019 - 20:49 користувачем Оксана

Доброго дня, Ірино! Цього року готувала пасочки по іншому рецепту, котрим вирішила поділитися з вами, оскільки вони дійсно виходять неймовірно смачними))) сподіваюсь вам знадобиться мій рецепт, а також вислала фотографію пасочок, що вийшли з однієї порції!!
І так, для приготування пасок нам знадобиться:
6 жовтків
1 кг. борошна
0.5л. молока
50 гр. дріжджів
200 гр. цукру
100 гр. маргарина
1 ч.л. солі
Ванільний цукор, родзинки за смаком

Приготування:
Дріжджі розвести у теплому молоці і додати 2 ложки цукру, 3 ложки муки.
Коли почне бродити додати сіль, ванільний цукор.
Жовтки взбити з цукром і додати до опари.
Додати просіяну муку і замісити тісто.
Розтопити маргарин і додати у тісто, ще раз добре замісити.
Додати родзинки , накрити рушником і дати піднятися.
Розкласти тісто у форми (на 1/3) поставити у тепле місце і дати підійти.
Випікати у духовці при температурі 170 градусів: більші пасочки 35 хвилин, меньші - 25 хвилин.
Ось такі пасочки в результаті вийшли, вони дуже гарно нарізалися,і були смачні!
Сподіваюсь вам мій рецепт сподобався)))

Опубліковано 04 травня 2019 - 21:14 користувачем Irina

Оксана! безмежно вдячна за чудовий рецепт пасочки! обов"язково ним скористаюсь на наступний рік та напечу такі чудові пасочки))) Оксана, а лимон ви не додавали, мені здається він дуже потрібний для аромату? величезне дякую за гарне фото, ваші пасочки просто чудові, такі рівненьки та гарно пропечені)))

Опубліковано 11 квітня 2019 - 22:11 користувачем Карина

паску по этому рецепту когда то тоже пекла, когда купила хлебопечку и нашла этот рецепт в книге рецептов, которая прилагалась к устройству))) что могу сказать! паска получается очень сдобной и вкусной, мякиш в меру влажный, паска хорошо нарезается, не крошится))) я всегда в обязательном порядке добавляю изюм, цукати и лимон, получается очень вкусно! многие хозяйки упрекают, что паска должна быть замешана руками, с чем не совсем согласна, в наше время, когда на кухне есть мультиварка, хлебопечка и другая техника, грех не воспользоваться и облегчить себе жизнь, но это сугубо мое мнение)))

Опубліковано 15 квітня 2019 - 09:12 користувачем Irina

Карина, приветствую вас в рядах любителей кухонной бытовой техники!!!! лично я тоже часто пользуюсь хлебопечкой, мультиваркой, микроволновкой, и нечего предосудительного в этом не вижу!!! если есть много времени, можно замесить и руками, а можно и воспользоваться хлебопечью, она так отлично вымешивает тесто, что ни одни руки с этим не справятся... в результате выпечка получается невероятно вкусной!!! так что, Карина, не переживайте, готовьте свои пасочки в хлебопечке, главноеЮ, чтобы это все делалось с хорошим настроением! С наступающими Вас праздниками!!!

Опубліковано 12 квітня 2018 - 19:45 користувачем Жанна_Рудно

а це моя пасочка, я її не прикрашала, бо не вмію, але на смак вона просто чудова!!

Опубліковано 12 квітня 2018 - 19:50 користувачем Irina

Жанна, ваша пасочка чудова! величезне дякую за фото!!! заходьте частіше, завжди рада!!!

Опубліковано 10 квітня 2018 - 15:31 користувачем Leptusa

а еще пекла пасочку, получилась очень вкусная, пекла ее по новому, очень интересному рецепту, с которым обязательно в ближайшее время поделюсь...

Опубліковано 11 квітня 2018 - 09:32 користувачем Irina

Leptusa, ух ты!!! пасочка, что надо! с нетерпением ждем рецепта вашей пасочки, будет интересно!!! спасибо за чудесное, как всегда фото!

Опубліковано 09 квітня 2018 - 09:59 користувачем Оксана_Маліцька

Христос Воскрес! моя пасочка вийшла чудова, смачна та здобна, дуже рада результатом, величезне дякую!!! вислала вам фото, сподіваюсь вам сподобається!

Опубліковано 09 квітня 2018 - 13:35 користувачем Irina

Оксана_Маліцька, Воістину Воскрес! Ваша пасочка дійсно чудова, а фото як завжди бездоганне! Величезне дякую, Оксано, що знаходите час сфотографувати свої страви, вони чудові!

Опубліковано 05 квітня 2018 - 21:24 користувачем Виктория

мои пасочки готовы, на вид очень классные, какие будут на вкус напишу чуть позже, глазурью не украшала, а замешивала вручную, поскольку хлебопечки нет))) спасибо за рецепт, с наступающим праздником!!! фото выслала)))

Опубліковано 05 квітня 2018 - 21:33 користувачем Irina

Виктория, огромное спасибо за фото пасочки, оно замечательное, очень красива. ровненькая пасочка у вас получилась! на вкус гарантирую, что будет вкусной, жду вашего мнения! С наступающими праздниками!!!

Опубліковано 18 квітня 2017 - 23:23 користувачем renka

Pasca doskonała ... ozdobiona specjalnymi kwiatami z cukru)))
dziękuję!

Опубліковано 18 квітня 2017 - 23:26 користувачем Irina

renka, дякую за гарний коментар и фото! Мені приємно, що вам сподобалась!

Опубліковано 17 квітня 2017 - 17:31 користувачем Алла

а вот такая у меня получилась пасочка, очень ВКУСНАЯ!!! спасибо за хороший,у дачный рецепт!!!

Опубліковано 18 квітня 2017 - 00:04 користувачем Irina

Алла, ваша паска просто бесподобная, очень пористая, нежная с изюмом... очень рада что у вас все получилось, хотя по другому и быть не могло!!!

Опубліковано 17 квітня 2017 - 21:03 користувачем Ольга Иванівна

ніколи раніше не готувала паску по такому рецепту, дуже хотілося спробувати, але не була впевнена у результаті, тому готувала з половини рецепту, але надаремно, дуже хороший рецепт, це правда, пасочки гарно підросли, чулово пропеклися, в середині пухкі і запашні)))
забираю рецепт до наступного року, величезне дякую!
це моя пасочка у розрізі!!!

Опубліковано 18 квітня 2017 - 00:05 користувачем Irina

Ольга Иванівна, пасока дуже красива!!! Я неймовірно рада, що вам сподобався рецепт, с задоволенням опублікую фотозвіт!!!

Опубліковано 17 квітня 2017 - 22:11 користувачем Іруся

Христос Воскрес! Хочу похвалитися своєю пасочкою! дуже смачна вийшла, дуже здобна і запашна! Всім дуже сподобалась!!! Дякую!

Опубліковано 18 квітня 2017 - 00:06 користувачем Irina

Іруся, ви як завжди на висоті!!! Ваша пасочки неймовірно красива і апетитна!!! Дякую за гарне фото!!!

Опубліковано 16 квітня 2017 - 22:00 користувачем Любов

Пекла Паску за вашим рецептом!
Дуже смачна вийшла, дехто подумав що це взагалі італійський панатон (паска)!

Опубліковано 16 квітня 2017 - 23:00 користувачем Irina

Любов, ви умнічка... не перестаєте мене дивувати!!! Дуже тішуся, що пасочки смачні)))

Опубліковано 13 квітня 2017 - 15:56 користувачем Вика

пасочки як завжди вийшли чудові, смачні, ароматні, гарно підросли, Сашко посипав кольоровою посипкою)))
фото наших пасочок!

Опубліковано 13 квітня 2017 - 23:01 користувачем Irina

Вика, пасочки просто прелесть!!! композиция - вообще нет слов!!! огромное спасибо за отличное фото, вы молодец!!!

Опубліковано 10 квітня 2017 - 15:04 користувачем karina

не подскажите, а бумажные формочки внутри нужно смазывать?
заранее спасибо!

Опубліковано 10 квітня 2017 - 15:08 користувачем Irina

karina, бумажные формочки ничем смазывать не нужно! Успехов!

Опубліковано 09 квітня 2017 - 23:03 користувачем Галина

Ирина, здравствуйте! во первых, в наступающим праздником, успехов и всех благ! опять буду печь пасочки по вашему рецепту, что мне в них нравится, так это то, что приготовить их легко, а получаются очень вкусными (испробовала на практике)!!! ждите с фотоотчетом!

Опубліковано 10 квітня 2017 - 15:07 користувачем Irina

Галина, спасибо за поздравления, и вас со светлым признаком Пасхи!!! Очень жду фотоотчет!!! Успехов, очень рада, что вам нравится рецепт!

Опубліковано 20 травня 2016 - 12:06 користувачем Алюшка

Ирина, здравствуйте! Я тоже хочу чтоб моя пасочка у вас была... выслала вам фото, буду рада, если вы его опубликуете!!!

Опубліковано 20 травня 2016 - 12:47 користувачем Irina

Алюшка, я безмерно рада опубликовать очередное фото ваших замечательных блюд... заходите почаще, готовьте и присылайте, все опубликую ваши блюда!!!

Опубліковано 26 квітня 2016 - 22:05 користувачем Татьяна

Ирина, попробовала рецепт, только и замешивала и пекла в хлебопечке, интересно было как получится на вкус... очень вкусно получилось, правда мало похоже на кулич, больше на хлеб, но теперь я точно знаю, какими на вкус будут мои пасочки, буду печь в четверг в бумажных формочках... не подскажите, а смазывать бумажные формы надо?
и еще, муки брала чуть больше, а то тесто получалось каким-то клейким, и не прогадала)))
спасибо большое за удачный рецепт!

Опубліковано 27 квітня 2016 - 12:40 користувачем Irina

Татьяна, очень рада, что вам понравился рецепт, а я вот буду сегодня печь кулич в мультиварке, давно хотела попробовать, если получится сегодня ночью опубликую...
по поводу бумажных формочек, то я их ничем не смазываю, но если вы сомневаетесь, можете немного смазать их растительным маслом...
вы молодец, что догадались добавить немного муки, которая у каждой хозяйки разная, тут действительно нужно смотреть по обстоятельствам, немного добавить или наоборот)))
успехов вам, с наступающими празниками и жду результата!!!

Опубліковано 20 квітня 2016 - 09:32 користувачем Катя

Хочу замісити тісто у хлібопічці, а пекти у духовці. Минулого року пекла перший раз сама і у мене паски не вийшли, але робила зовсім по іншому рецепту. Цього року буду пробувати по Вашому, дуже надіюсь, що пасочки у мене вийдуть!:)

Опубліковано 20 квітня 2016 - 13:14 користувачем Irina

Катя, я сподіваюсь у вас все вийде!!! Хочу дати вам декілька порад...
по-перше, коли будете замішувати тісто у хлібопічці, дивіться по обставинам, можливо треба буде трішки додати муки, тісто не повинно бути дуже рідким, а мука у всіх різна, тому зверніть увагу)))
по-друге, коли накладете тісто у формочки, дайте йому ще підійти, зразу у духовку не ставте!
по-третє, бажано, щоб формочки були більш-менш одинакового розміру, так пасочки рівномірно спечуться, і не потрібно буде відкривати духовку (що вкрай не бажано), щоб витягнути меншу з них...
і останне, не забудьте про час замісу, щоб хлібопічка не почала випікати... у мене час приготування тіста становить 2 години 27 хвилин, після чого я іі виключаю і формую пасочки...
Успіхів вам Катя!!!

Опубліковано 20 квітня 2016 - 18:47 користувачем Катя

Дуже дякую за Ваші поради! Не можу дочекатись, коли уже приступлю до роботи:) Але от у мене хлібопічка Зелмер і немає програми "Здобне тісто", є просто "Тісто" місить 1 год. 30 хв. цього буде достатньо?

Опубліковано 20 квітня 2016 - 19:22 користувачем Irina

Катя, а які в вашій пічці ще є програми? Можливо краще скористатися програмою "Звичайний хліб", я думаю що там час замісу більший... подивіться у інструкціі на якій программі найбільший час замісу, хоча в принципі півтори години повинно хватити, тим більше, що тісто ще буде підростати уже у формочках...але все ж гляньте, можливо інша програма підійде краще!
Пишіть, питайте, завжди рада допомогти!!!

Опубліковано 19 квітня 2016 - 08:59 користувачем Катя

А яйця потрібно попередньо взбити разом з маслом чи закладати окремо? і ще питання про дріжджі, ніколи ще не пекла зі свіжими)) їх просто подрібнити руками і викласти зверху на борошно?

Опубліковано 19 квітня 2016 - 10:28 користувачем Irina

Катя, якщо ви будете замішувати тісто у хлібопічці, нічого смішувати не треба, викладаєте у відерце все окремо, мягке масло, яйця, всі решта інгредієнти, зверху подрібнюєте руками дріжджі і включаєте хлібопічку...
обов"язково добавте лимон і родзинки, пасочка буде супер!
а де ви плануєте випікати - в хлібопічці чи у духовці?

Опубліковано 18 квітня 2016 - 16:59 користувачем Джулия

Ирина, у вас случайно нет рецепта паски для мультиварки... знаю что в ней тоже можно испечь вкусный кулич?

Опубліковано 18 квітня 2016 - 19:33 користувачем Irina

Джулия, припасен такой! обязательно до праздников опубликую пошаговый рецепт приготовления, заходите!

Опубліковано 20 квітня 2015 - 18:49 користувачем Тая

хлебопечь стоит без дела, обязательно в следующем году воспользуюсь вашим рецептом...
беру в закладки)))

Опубліковано 20 квітня 2015 - 19:51 користувачем Irina

Тая, у меня много интересных рецептов для хлебопечки, попробуйте приготовьте что-то, уверена, что эта техника не будет стоять без дела)))
Успехов!

Опубліковано 13 квітня 2015 - 16:21 користувачем Sonka

a ja pekla kulich prjamo v hlebopechke, poluchilsja ochen krasivuj prjamougolnuj kulich...
spasibo...

Опубліковано 13 квітня 2015 - 20:50 користувачем Irina

Отлично! Я тоже иногда пеку прямо в хлебопечке, но именно на Пасху стараюсь выпекать круглые куличи...

Опубліковано 13 квітня 2015 - 13:23 користувачем Аня

куличики получились... спасибо огромное... я в восторге от вашего сайта, очень простые и доступные рецепты...
легко готовить и всегда все получается...

Опубліковано 13 квітня 2015 - 20:49 користувачем Irina

Аня, спасибо за комментарий, я рада!

Коментувати