М'ясний хлібець з чорносливом

Опубліковано користувачем Irina

М'ясний хлібець з чорносливом, який я пропоную приготувати - це прекрасна альтернатива звичайним котлетам, тільки більш корисна, адже запікається, а не смажиться на олії. Ця страва однаково смачна, як у гарячому вигляді, так і холодному. Нам більше до вподоби другий варіант. Щоб хлібець при нарізанні не розпадався, фарш треба дуже ретельно вимішати, я б сказала, вибити. Це зручніше робити рукою, а не ложкою. Такий хлібець можна приготувати з мішаного фаршу (свинина + телятина), я ж взяла свину шинку. Ну і, знадобиться прямокутна форма для запікання, щоб страва вийшла у вигляді хліба. Готується м'ясний хлібець з чорносливом легко та просто, а з'їдається дуже швидко, бо виходить неймовірно смачним.

Для приготування М'ясного хлібця з чорносливом нам знадобиться:

  • 1 кг свинини (у мене шинка)

  • 2 яйця

  • 2 цибулі

  • 2 зубчики часнику

  • 50 гр манки

  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

  • 200 гр чорносливу

  • Зелень кропу (по бажанню)

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачного М'ясного хлібця з чорносливом.

М'ясо, одну цибулину та часник перемелюємо.

Перемелюємо одразу у велику миску, в якій буде зручно вимішувати фарш.

Другу цибулину нарізаємо кубиком та смажимо на олії до прозорості.

До фаршу додаємо підсмажену цибулю, манку, яйця та дрібно порізаний кріп.

Сюди ж додаємо сіль та чорний мелений перець до смаку.

Ретельно все перемішуємо.
Краще це робити рукою, як би кидаючи фарш об миску. 
Дуже важливо, щоб фарш вийшов однорідним.

Ділимо фарш на три рівні частини.

Форму для випікання змащуємо маслом та посипаємо манкою.

Викладаємо у форму одну частину фаршу і добре розрівнюємо.
Зверху на фарш викладаємо чорнослив, можна хаотично, а можна як у мене, в рядок.

Знову викладаємо другу частину фаршу, розрівнюємо, а зверху чорнослив.

Викладаємо третю частину фаршу та добре розрівнюємо.

Накриваємо фольгою та ставимо запікатися при температурі 180 градусів, приблизно 1 годину.
За 10 хвилин до кінця приготування знімаємо фольгу та запікаємо, щоб М'ясний хлібець з чорносливом трішечки зарум'янився.

Ось такий красивий, гарно пропечений хлібець у мене вийшов.

Коли М'ясний хлібець з чорносливом охолоне, перекладаємо його на тарілку.

Все! Можна пригощатися!
Нарізаємо М'ясний хлібець з чорносливом на кусочки.

Така страва не тільки дуже смачна, вона ще й ефектно виглядає, тому стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу.
Хлібець гарно нарізається, він не ламається, а аромат який стоїть!!!

Приготуйте таку смакоту, не пожалкуєте, адже це не тільки смачно, а й корисно!
Успіхів!

СМАЧНОГО!

Коментувати