Друзі, не за горами свята – Новий рік, Різдво. Багато хто планує готувати різні смачні салати, до складу яких входить майонез. Сьогодні я вам розповім, як всього за кілька хвилин я готую дуже смачний домашній майонез, який на смак дуже нагадує магазинний Провансаль. Повірте це зовсім не складно, до того ж продукти для його приготування є в кожному будинку. Так, ще знадобиться занурювальний блендер. З цієї кількості інгредієнтів виходить хороша порція майонезу на один салат, яку можна приготувати заздалегідь та зберігати в холодильнику.
Для приготування домашнього майонезу нам знадобиться:
- 200 мл. олії
- 1 яйце
- ½ ч.л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 ч. л. гірчиці (у мене Американська ніжний смак)
Ось такі інгредієнти нам знадобляться, щоб за кілька хвилин приготувати дуже смачний домашній майонез.
У глибоку склянку (у мене з комплекту до занурювального блендера) наливаємо олію, розбиваємо яйце, причому бажано так, щоб жовток залишився цілим.
Сюди ж додаємо сіль, цукор.
Нічого поки не збиваючи, додаємо гірчицю та лимонний сік.
Занурювальний блендер опускаємо так, щоб жовток опинився під пристроєм з ножем.
Збиваємо приблизно 20 секунд.
Майонез густіє на очах.
Ось так легко та просто, всього за кілька хвилин можна приготувати справжній домашній майонез, який нічим не поступається магазинному, а навіть краще.
Щоб домашній майонез вийшов із першого разу, потрібно знати кілька простих секретів.
- По-перше, для його приготування всі продукти мають бути кімнатної температури.
- По-друге, склянка, в якій збивається майонез, має бути по діаметру такою самою як блендер, або трохи ширшою, але не набагато.
- Гірчицю краще брати звичайнісіньку, без добавок.
- Збивати майонез потрібно не довго.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Жанна, дуже рада, що майонез вийшов та сподобався)
Супер рецепт, обов'язково приготую. Дуже дякую))
Алюнь, дякую! Повір, ти один раз приготуєш і більше купляти майонез не будеш) Дуже класний рецепт, майонез виходить, як магазинний, тільки корисний)
Такий класний жовтенький вийшов, супер!!!
Vika, дуже дякую! тепер ніяких магазинних майонезів, тільки домашній) він практично нічим не відрізняється від магазинного, я би сказала ще смачніший та корисніший, а жовтенький, бо яйця хороші попалися з гарним жовтком)
майонез вийшов з першого разу, готувала його, щоб заправити салат Олів"є на Новий рік) дуже смачний майонез,за смаком нічим не відрізняється від магазинного) дуже дякую!