Друзі, пропоную приготувати неймовірно смачне Горіхове печиво, яке вразить не тільки своїм гарним виглядом, але й смаком. Печиво готується дуже легко та швидко, тісто замішується на раз-два, тому рекомендую зразу включити духовку, щоб вона добре прогрілася. З цієї порції тіста виходить 19 штук печива зі смачною хрусткою скоринкою та смачним горішком зверху. Таке печиво чудове доповнення до філіжанки чаю, кави чи молока. Неодмінно приготуйте таке печиво та потіште свою родину, впевнена, що ви не будете розчаровані, бо Горіхове печиво просто дуже смачне, воно сподобається, як дорослим, так і діткам.
Для приготування Горіхового печива нам знадобиться:
- 120 гр волоських горіхів
- 1 яйце
- 100 гр цукру
- 150-160 гр борошна
- 80 мл олії без запаху
- 1 ч.л. розпушувача для тіста
- Дрібка солі
- 1 ч.л. ванільного цукру
- Цукрова пудра для прикраси
Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачне Горіхове печиво.
Волоські горіхи нам необхідно подрібнити.
Для цих цілей дуже зручно використовувати блендер.
В миску розбиваємо яйце, додаємо цукор, дрібку солі, ванільний цукор та олію.
За допомогою вінчика збиваємо до отримання однорідної світлої маси.
У мене це зайняло приблизно 2 хвилини.
До збитого яйця з цукром додаємо подрібнені волоські горіхи.
Добре все перемішуємо.
До отриманої маси додаємо просіяне борошно та розпушувач.
Спочатку все ретельно перемішуємо ложкою.
А потім руками замішуємо тісто.
Тісто має вийти м'яким, добре тримати форму та не липнути до рук.
Деко застеляємо пергаментним папером.
З тіста формуємо кульки розміром, як волоські горіхи.
Кульки викладаємо на деко.
З цієї порції тіста вийшло 19 штук печива.
В кожну кульку втискаємо половинку волоського горіха.
Ось так, як на світлині!
Випікаємо Горіхове печиво при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин.
Ось таке дуже симпатичне печиво у мене вийшло, воно гарно підросло, з'явилися невеличкі тріщинки, а горішок гарно пропікся.
Готове Горіхове печиво притрушуємо цукровою пудрою.
Заварюємо смачну запашну каву та кличемо всіх пригощатися.
Горіхове печиво вийшло надзвичайно смачним, з хрусткою скоринкою та гарно пропеченим горішком.
Таке Горіхове печиво сподобається не тільки дорослим, але й діткам.
Воно надзвичайно швидко та легко готується, але з'їдається ще швидше.
Дуже рекомендую приготувати таке печиво, бо впевнена, що ніхто не лишиться розчарованим.
А це для гарного настрою! Червона калина вже майже достигла, тому найближчими днями будемо її збирати та готувати неймовірно смачну калину з цукром. Калина є символом життя, крові, вогню. А ще вона є символом нашої рідної України. Рубінові ягоди калини, за народними уявленнями, символізують мужність людей, що пролили кров за Батьківщину в боротьбі з ворогами. Калина – це символ рідної землі, отчого краю, батькової хати.
СМАЧНОГО!