Грибна підлива з печериць

Опубліковано користувачем Irina

Зараз, коли важко з деякими продуктами, немає часу та настрою, але годувати сім'ю потрібно, пропоную дуже простий рецепт Грибної підливи з печериць, яка готується за лічені хвилини та виходить неймовірно смачною. Така грибна підлива з печериць відмінно підійде до картоплі, будь-якої каші (гречаної, рису, пшоняної) або макаронів. За цим рецептом підлива виходить помірно густою та дуже ароматною. Таку підливу можна приготувати з інших грибів, можна використовувати заморожені.

Для приготування Грибної підливи з печериць нам потрібно:

  • 300 грн. печериць
  • 1 середня цибулина
  • 50 гр. вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 200 гр. сметани (у мене 20%)
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • 1 склянка води

Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачну та ароматну Грибну підливу з печериць.

Цибулину ріжемо дрібним кубиком.

У сковорідку чи каструлю з товстим дном викладаємо вершкове масло.

Додаємо подрібнену цибулю та тушкуємо до прозорості.

Тим часом дрібно нарізаємо печериці.

Цибуля має стати прозорою та м'якою.

До цибулі додаємо порізані печериці, додаємо сіль, чорний перець до смаку, добре перемішуємо та тушкуємо, практично до готовності.

А поки що приготуємо заливку.
Зробити це дуже просто та швидко.
У ємність виливаємо сметану, додаємо 1 ст. л. борошна.

Добре все перемішуємо, щоб не було грудочок борошна.

Додаємо воду.

І ще раз ретельно перемішуємо.
Якщо ви любите рідкішу підливу, зменшить кількість борошна, та навпаки, якщо густішу, то додайте.
Але як на мене, саме з такою кількістю борошна підлива виходить з гарною консистенцією.

Сметанну заливку додаємо до тушкованих печериць. Пробуємо на сіль, якщо, замало, досолюємо.

Варимо до загусання, постійно помішуючи.
Якщо Грибна підлива з печериць виходить занадто густою, додайте ще води.

Ось і все, наша Грибна підлива з печериць, дуже смачна та ароматна, готова!

Підлива вийшла в міру густа, як видно, приготувати її зовсім не складно, а головне швидко та з найдоступніших продуктів.

Така Грибна підлива з печериць чудово доповнить картопляне пюре, макарони, будь-яку кашу, особливо гречану, як у моєму випадку.
Сподіваюся, що цей рецепт стане в нагоді тим, хто не може зараз готувати більш складні страви.

СМАЧНОГО!

Коментувати