
Французький хот-дог - це втілення мінімалізму й смаку. Усього кілька інгредієнтів - спеціальна булочка з отвором, соковита сосиска, ароматна гірчиця, кетчуп та трішки майонезу, але який результат! Його часто можна зустріти на вуличних фуд-кортах чи заправках, у цьому простому перекусі є щось по-справжньому європейське: швидко, зручно й водночас надзвичайно смачно. Найприємніше те, що Французький хот-дог легко приготувати вдома, навіть без гриля чи спеціального обладнання. Звичайна духовка чудово впорається із завданням: булочка стане злегка хрусткою зовні та м’якою всередині, а сосиска гарячою й соковитою. Такий хот-дог ідеально підійде не лише для швидкого обіду вдома чи перекусу перед фільмом. Його зручно взяти з собою на роботу, у дорогу або на природу, він не розтікається, зберігає форму й довго залишається смачним навіть без підігріву. Це страва, яка поєднує простоту приготування, аромат свіжої випічки та нотку французького шарму, саме те, що потрібно для гарного настрою будь-якого дня. А ще цю страву обожнюють діти, тому якщо вам попадуться такі булочки з отворами, неодмінно їх придбайте та потіште малечу.
Для приготування Французького хот-дога нам будуть потрібні такі інгредієнти:
-
2 булочки для французького хот-дога (можна купити готові у магазині або пекарні)
-
2 сосиски (краще брати молочні або спеціальні для хот-дога)
-
1 ст. ложка кетчупу
-
1 ст. ложка майонезу
-
1 ст. ложка гірчиці (класичної або французької у зернах)

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування Французького хот-дога.
Такі булочки можна придбати у багатьох супермаркетах, що дуже зручно.

Булочки та сосиски викладаємо на решітку та запікаємо у духовці при температурі 180 градусів (верх/низ) приблизно 5-7 хвилин, щоб булочка стала хрусткою.

Ось так красиво пропеклися мої булочки та сосиски.
Продукти дуже гарячі, тому їх зручно брати ось такими щипчиками.

Всередину булочки видавлюємо трохи кетчупу.

Потім гірчиці.

Та майонезу. Робити це краще, коли булочки в горизонтальному положенні.

Тепер обережно вставляємо гарячу сосиску.
Зробити це досить легко, адже завдяки кетчупу, гірчиці та майонезу вона буде легко просуватися.
Мало того, вони рівномірно розподіляться по довжині всієї булочки.

Наш французький хот-дог готовий!

Цей Французький хот-дог - приклад того, як із найпростіших продуктів можна створити маленьке гастрономічне задоволення. Смачно, зручно й завжди доречно!

А це для гарного настрою! Мухомори - сторожі лісових легенд.
На вологій землі, серед переплетення трави й опалого листя, виросли два мухомори - Amanita muscaria, мов сторожі старого лісу. Їхні капелюшки яскраво-червоні, всіяні білими бородавчастими плямами, як зорі на нічному небі. Стебла білі, міцні, трохи шорсткі, ніби вирізані з кістяного дерева. Ці гриби - не просто рослини, а символи. Вони - межа між реальністю й міфом, між отрутою й красою. Їх часто зображають у казках, де вони - притулок для ельфів, гномів чи лісових духів. Але в природі вони нагадування: не все яскраве безпечне, та не все небезпечне - позбавлене чарівності. Мухомори не кличуть до себе, вони просто є. Як мовчазні вартові, що спостерігають за тим, хто проходить повз, та зберігають свої таємниці під червоним дахом. Цю неймовірної краси світлину зробили мої діти у Карпатському лісі, за що їм дуже дякую!
СМАЧНОГО!