Відпочиваючи в Болгарії, я спробувала багато різних страв. Не можу сказати, що я фанат болгарської кухні, такої наприклад, як італійської, але все ж там дуже смачно готують, це правда! Чого тільки вартий холодний суп Таратор, рецептом якого поспішаю поділитися. Цей суп стане відмінним рішенням в літню спеку, адже він готується на основі натурального йогурту, кефіру або інших кисломолочних напоїв. До речі, цей смачний холодний суп популярний не тільки в Болгарії, але і в Македонії, Греції, Туреччині та Албанії. Скільки країн, стільки і різних нюансів в приготуванні. Я ж хочу запропонувати приготувати саме болгарський варіант цієї страви, який нам подавали перед другими стравами. Цікаво, що цей суп дуже ситний, оскільки в його склад входять горіхи. Приготувавши його і спробувавши першу ложку всі мої спогади про цю чудесну гостинну країну, де до речі годують наповал.
Для приготування холодного супу Таратор нам знадобиться:
- 500 мл. натурального йогурту без добавок (можна кефіру)
- 2 середніх свіжих огірка (приблизно 300 гр.)
- 50 гр. волоських горіхів
- Пучок свіжого кропу
- 2 ст.л. олії
- 2-3 зубки часнику
- Сіль, чорний перець за смаком
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування болгарського холодного супу Таратор.
Огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо дуже дрібними кубиками.
Також дуже дрібно нарізаємо кріп.
Волоські горіхи подрібнюємо в блендері, а можна потовкти в ступці.
У миску викладаємо порізані огірки, кріп, подрібнені горіхи, сіль і трохи перцю. Додаємо рослинне масло і часник, видавлений через прес.
Гарненько перемішуємо.
Додаємо йогурт і ще раз перемішуємо. На даному етапі додаємо питну воду. Її кількість залежить від бажаної густоти супу. Готовий холодний суп Таратор ставимо в холодильник приблизно на 1 годину, щоб він повністю охолов.
Ось такий дуже апетитний суп у мене вийшов. Смак просто приголомшливий.
У літній спекотний день такий холодний суп буде дуже навіть до речі! Обов'язково спробуйте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Leptusa, дуже дякую за таку оцінку! цей суп дійсно виручає літом, коли дуже жарко! дякую що знайшли час поділитися враженням!
знакомый супчик, довелось попробовать... очень вкусный в летнюю жару... только я бы еще добавил чуток мяты, она очень гармонична в этом супе)))
P.S. кстати фото очень красивые!
Марина, спасибо за комментарий и приятные слова))) насчет мяты, это просто супер, обязательно попробую!!!
В такую жару, как сейчас, супчик в самый раз))) обязательно приготовлю!
Гость, готовьте на здоровье, суп очень вкусный и освежающий, успехов!
ой... мы такой супчик тоже в прошлом году в Болгарии пробовали, обязательно приготовлю, в летнюю жару - самое то! спасибо большое за рецептик!!! вспомним приятные минуты отдыха!!!
Alla Skirka, непременно приготовьте дома, этот суп навеет вам воспоминания о приятном отдыхе в гостеприимной стране!!!
Мені завжди здавалось, що холодні супи це якось дивно))) Але цього року мала можливість спробувати болгарський суп Таратор, це надзвичайно смачно і дуже класно в літню спеку. Думаю тепер готуватиму Таратор і вдома, рецепт справді чудовий!!!!