Картопля запечена з салом, цибулею та часником (Рецепт від читачки Вікторії)

Опубліковано користувачем Irina

Якщо ви хочете приготувати щось смачне, але водночас швидко та не затратно, Картопля запечена у духовці з салом, цибулею та часником — саме те, що треба! Цю страву неодмінно треба приготувати хоча б раз та переконатися, наскільки смачною вона виходить. Особливо, якщо до картоплі приготувати ще й соус. Попри простоту приготування, така картопля сподобається самому вимогливому гурману, бо виходить смачною та ароматною. Ця страва прекрасно підійде як на обід, так і на вечерю. Неодмінно приготуйте таку картопельку, не пожалкуєте!

Для приготування Картоплі запеченої з салом, цибулею та часником нам знадобиться:

  • 1 кг картоплі

  • 1 цибуля

  • 3-4 зубчики часнику

  • 100 гр сала

  • Сіль до смаку

  • Приправа до картоплі

  • Розмарин

  • 3-4 ст.л. оливкової олії

Для соусу:

  • 120 мл сметани

  • 80 мл майонезу

  • 1 квашений огірок

  • 3 зубчики часничку

Перше, що нам треба зробити, це замаринувати картоплю.
Її треба почистити та нарізати брусочками.
До порізаної картоплі додаємо сіль, приправу до картоплі, розмарин до смаку та кілька ложок оливкової олії.
Ретельно все перемішуємо, щоб приправи покрили кожен кусочок картоплі.
Лишаємо картоплю на 15-20 хвилин.
Тим часом почистимо та поріжемо цибулю та часник.
Також скибочками нарізаємо сало.

Деко застеляємо пергаментним папером та викладаємо картоплю.
Поміж картоплю викладаємо порізану цибулю, часник та сало.

Ставимо у добре розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо Картоплю з салом, цибулею та часником до готовності.
У мене цей процес зайняв приблизно 45 хвилин.

Сало при великій температурі починає пускати жир та просочувати ним картоплю, тим самим вона стає ще смачнішою.

Поки запікається наша картопелька, приготуємо дуже простий, але неймовірно смачний соус.
В миску викладаємо сметану та майонез.
Один квашений огірок натираємо на дрібній терці та додаємо до сметани.
Сюди ж вичавлюємо часник. 
Ретельно все перемішуємо, наш соус готовий.

Картопелька, запечена у духовці за цим рецептом вийшла неймовірно смачна та ароматна, вона гарно пропечена, зверху хрумка, а в середині м'якенька.
Подаємо Картоплю запечену з салом, цибулею та часником з соусом.
Це дууууже смачно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 16 січня 2024 - 23:49 користувачем Сергій

Дуже любимо таку картопильку з салом. Дякую за простий та смачний рецепт.

Опубліковано 17 січня 2024 - 14:34 користувачем Irina

Сергій, на здоров"я! Так, ви праві, це простий та доступний рецепт, але дууууже смачний! Дякую за коментар!

Коментувати