Плетінка з сирною начинкою

Опубліковано користувачем Irina

Що може бути смачніше за свіжу ароматну випічку до кави чи чаю? Сьогодні я пекла дуже смачну здобну плетінку з сирною начинкою. Приготувати плетінку зовсім не складно, але виходить вона смачною, пухнастою та в міру солодкою. У сирну начинку можна додати родзинки та курагу. Я ж обмежилася ванільним цукром та цедрою лимона. Плетінка виходить досить великою, нею можна нагодувати всю родину. У мене дуже люблять випічку, тому плетінка пішла "на ура".

Для приготування Плетінки з сирною начинкою нам знадобиться:

Для тіста:

  • 250 мл молока
  • 500-600 гр борошна
  • 100 гр м'якого маргарину
  • 50 гр цукру
  • 30 гр свіжих дріжджів
  • 0,5 ч.л. солі

Для начинки:

  • 500 гр сиру
  • 1 яйце
  • 4 ст.л. цукру
  • Ванільний цукор
  • Цедра лимона до смаку
  • Жовток для змащення

Дріжджі розчиняємо у теплому молоці та додаємо 1 ч.л. цукру. Розм'якшений маргарин змішуємо з розведеними дріжджами, цукром, сіллю, борошном. 
Замішуємо еластичне тісто та даємо йому підійти. Якщо тісто виходить занадто рідким, можна додати ще трохи борошна.

Я використовувала свіжі пресовані дріжджі, але якщо ви вважаєте за краще працювати з сухими дріжджами, вам знадобиться приблизно 7 грамів сухих дріжджів.

Тепер приготуємо начинку.

У сир додаємо цукор, яйце, ванільний цукор та цедру лимона. Добре вимішуємо, щоб не було грудок.

Тісто розкочуємо у прямокутний пласт. По краях тіста робимо надрізи, зберігаючи цілу середину.

На середину тіста викладаємо начинку з сиру.

Смужки вкладаємо у вигляді кіски навхрест. Краї красиво підвертаємо та защіплюємо.

Викладаємо плетінку на деко, застелене пергаментним папером. Даємо плетінці піднятися.

Змащуємо плетінку жовтком та даємо піднятися ще 15-20 хвилин. Випікаємо в добре прогрітій духовці приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів до появи золотистої скоринки.

Виймаємо плетінку з сирною начинкою на решітку та даємо охолонути.

Заварюємо чай, нарізаємо плетінку та пригощаємося.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 30 січня 2025 - 20:54 користувачем Ліля

Іруся, приготувала сьогодні плетінку за твоїм рецептом, вийшло дуже смачно, не можу дочекатися поки охолоне.
Фоточку своєї плетінки вислала!

Опубліковано 30 січня 2025 - 22:57 користувачем Irina

Ліля, ваууу! Яка апетитна вийшла плетінка!!! Уявляю, яка смачна! Фоточка просто супер, с радістю опублікую!

Опубліковано 10 січня 2018 - 22:02 користувачем Виктория

Ирина, плетенка вкуснейшая получилась, тесто очень нежное, а с творожной начинкой, вообще! Я еще в творог добавила свежей замороженной малины... такая вкуснятина! Спасибо большое! Высылаю фото своей плетенки в нарезанном виде! еще раз спасибо!

Опубліковано 10 січня 2018 - 22:47 користувачем Irina

Виктория, ваша плетенка так и манит! настолько аппетитная! Вы настоящая молодчинка! мне очень понравилась идея с малиной, на мой взгляд она отлично сочетается со сладким творогом, придавая ему кислинку, да и в разрезе смотрится очень эффектно! Спасибо за фото!

Опубліковано 14 березня 2016 - 18:25 користувачем Мила

Ирина, моему восторгу нет предела!!!!!
У меня получилась такая красавица-плетенка, что жалко было резать!!!
а ВКУСНАЯ какая, нет слов! Точно следовала рецепту, и результат на лицо, жаль не могу похвастаться, а так хочется, аж распирает! Теперь это мой любимый рецепт)))
ОГРОМНОЕ СПАСИБО!

Опубліковано 15 березня 2016 - 09:50 користувачем Irina

Мила, как я за вас рада, не представляете... как приятно, когда получается вкусно и красиво... вы настоящая молодец, заходите почаще и готовьте с удовольствием!!! Успехов!!!

Опубліковано 14 вересня 2014 - 00:47 користувачем Наталья

невероятно простой в приготовлении, но очень вкусный пирог! спасибо огромное за рецепт!!

Опубліковано 14 вересня 2014 - 18:34 користувачем Irina

Наталья, на здоровье, я тоже очень люблю этот рецепт, очень часто выручает!

Коментувати