Що може бути смачніше за свіжу ароматну випічку до кави чи чаю? Сьогодні я пекла дуже смачну здобну плетінку з сирною начинкою. Приготувати плетінку зовсім не складно, але виходить вона смачною, пухнастою та в міру солодкою. У сирну начинку можна додати родзинки та курагу. Я ж обмежилася ванільним цукром та цедрою лимона. Плетінка виходить досить великою, нею можна нагодувати всю родину. У мене дуже люблять випічку, тому плетінка пішла "на ура".
Для приготування Плетінки з сирною начинкою нам знадобиться:
Для тіста:
- 250 мл молока
- 500-600 гр борошна
- 100 гр м'якого маргарину
- 50 гр цукру
- 30 гр свіжих дріжджів
- 0,5 ч.л. солі
Для начинки:
- 500 гр сиру
- 1 яйце
- 4 ст.л. цукру
- Ванільний цукор
- Цедра лимона до смаку
- Жовток для змащення
Дріжджі розчиняємо у теплому молоці та додаємо 1 ч.л. цукру. Розм'якшений маргарин змішуємо з розведеними дріжджами, цукром, сіллю, борошном.
Замішуємо еластичне тісто та даємо йому підійти. Якщо тісто виходить занадто рідким, можна додати ще трохи борошна.
Я використовувала свіжі пресовані дріжджі, але якщо ви вважаєте за краще працювати з сухими дріжджами, вам знадобиться приблизно 7 грамів сухих дріжджів.
Тепер приготуємо начинку.
У сир додаємо цукор, яйце, ванільний цукор та цедру лимона. Добре вимішуємо, щоб не було грудок.
Тісто розкочуємо у прямокутний пласт. По краях тіста робимо надрізи, зберігаючи цілу середину.
На середину тіста викладаємо начинку з сиру.
Смужки вкладаємо у вигляді кіски навхрест. Краї красиво підвертаємо та защіплюємо.
Викладаємо плетінку на деко, застелене пергаментним папером. Даємо плетінці піднятися.
Змащуємо плетінку жовтком та даємо піднятися ще 15-20 хвилин. Випікаємо в добре прогрітій духовці приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів до появи золотистої скоринки.
Виймаємо плетінку з сирною начинкою на решітку та даємо охолонути.
Заварюємо чай, нарізаємо плетінку та пригощаємося.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Ліля, ваууу! Яка апетитна вийшла плетінка!!! Уявляю, яка смачна! Фоточка просто супер, с радістю опублікую!
Ирина, плетенка вкуснейшая получилась, тесто очень нежное, а с творожной начинкой, вообще! Я еще в творог добавила свежей замороженной малины... такая вкуснятина! Спасибо большое! Высылаю фото своей плетенки в нарезанном виде! еще раз спасибо!
Виктория, ваша плетенка так и манит! настолько аппетитная! Вы настоящая молодчинка! мне очень понравилась идея с малиной, на мой взгляд она отлично сочетается со сладким творогом, придавая ему кислинку, да и в разрезе смотрится очень эффектно! Спасибо за фото!
Ирина, моему восторгу нет предела!!!!!
У меня получилась такая красавица-плетенка, что жалко было резать!!!
а ВКУСНАЯ какая, нет слов! Точно следовала рецепту, и результат на лицо, жаль не могу похвастаться, а так хочется, аж распирает! Теперь это мой любимый рецепт)))
ОГРОМНОЕ СПАСИБО!
Мила, как я за вас рада, не представляете... как приятно, когда получается вкусно и красиво... вы настоящая молодец, заходите почаще и готовьте с удовольствием!!! Успехов!!!
невероятно простой в приготовлении, но очень вкусный пирог! спасибо огромное за рецепт!!
Наталья, на здоровье, я тоже очень люблю этот рецепт, очень часто выручает!
Іруся, приготувала сьогодні плетінку за твоїм рецептом, вийшло дуже смачно, не можу дочекатися поки охолоне.
Фоточку своєї плетінки вислала!