Соус песто - це дуже смачний і напевно самий популярний італійський соус, який я готувала спеціально для піци, рецепт якої опублікую в найближчі дні. Цей ароматний, з неповторним смаком соус готується з базиліка (бажано зеленого), і виходить красивого зеленого кольору. Також в рецепт входять кедрові горішки, але якщо ви не можете їх знайти в супермаркеті або не дозволяє бюджет (вони досить дорогі), можете сміливо замінити їх звичайними волоськими горіхами. А ось сир пармезан і оливкова олія міняти на вітчизняні аналоги не рекомендую, оскільки справжній соус Песто не вийде. Цей соус можна використовувати в найрізноманітніші страви - піцу, макарони, з відвареним м'ясом або рибою, чи просто намазувати на хліб. Приготувати його зовсім не складно, але він виходить настільки хороший, що здатний перетворити будь-яку, навіть найпростішу страву в кулінарний шедевр.
Для приготування соусу Песто нам знадобиться:
- Великий пучок зеленого базиліка
- 50 мл. оливкової олії
- 50 гр. сиру Пармезан (у мене вже потертий)
- 20 гр. кедрових горішків (можна замінити волоськими)
- 2 зубки часнику
- Сіль (за бажанням)
Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати дуже смачний італійський соус Песто. Листочки базиліка відокремити від стебел, помити в проточній воді і добре просушити. Частину листочків базиліка викладаємо в миску, додаємо потертий сир пармезан, кедрові горішки (заздалегідь трохи обсмажені), часник і кілька ложок оливкової олії. Подрібнюємо все блендером, поступово додаючи решту листя базиліка і оливкову олію. Соус не потрібно подрібнювати до однорідності, тільки щоб подрібнити і змішати інгредієнти. Якщо не досить солі, трохи підсолюємо. Ось такий гарний, дуже смачний і ароматний вийшов соус песто. Переклавши соус песто в баночку, його можна зберігати кілька днів у холодильнику. Друзі, якщо ви любите страви італійської кухні, неодмінно приготуйте цей соус, не пошкодуєте!
А це для гарного настрою! Мені дуже подобаються гладіолуси, вони такі ніжні, красиві і незвичайні, а палітра кольорів взагалі вражає. У моїй читачки Вікторії ростуть гладіолуси різних кольорів - рожеві, помаранчеві, і навіть, фіолетові. Ще трохи і вони почнуть відцвітати, тому так важливо вловити момент!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Виталий, спасибо за комментарий... по поводу кедровых орешков вы правы, их найти крайне тяжело, и в добавок они достаточно дорогие... советую вам приготовить этот соус либо с грецкими орехами , либо с миндалем, уверена, что получится не менее вкусно! Удачи, Виталий, жду результата!!!
Дякую! Вчора саме дивилася телепередачу за участю дуже шанованого кулінара, який показував як робити песто з мигдальними горішками. Можна замочити їх, а потім зчистити шкірку, і, як на мою думку, може вийти ще краще, ніж з кедровими горішками. Все інше - традиційні компоненти. Це на той випадок, якщо нема кедрових горішків.
Муся, величезне дякую за добру пораду... неодмінно спробую цей соус с мигдальними горішками, тим паче, що вони у мене є... Кедрові горішки дуже тяжко знайти, та ще й вони дуже дорогі, але мені хотілося спробувати з ними, смачно вийшло, нічого не скажешь, особливо до пасти, то навіть і м"яса не треба! Я навіть читала, що цей соус можна готувати зі звичайними грецькими горіхами і відгуки також позитивні!
не могу найти кедровые орешки, а так хочется попробовать этот известный и наверняка вкусный соус, Ирина, что посоветуете???