Друзі, цей торт я готувала ще до початку війни, а потім все відкладала та й відкладала його публікацію, мотивуючи тим, що випікання тортів не на часі. Але підходять свята - Різдво Христове та Новий рік, тому всім ворогам на зло я вирішила опублікувати цей рецепт, можливо у когось виникне бажання порадувати себе та свою сім'ю смачним Тортом “Моя кавова Прага”. Цей рецепт я побачила на одному з сайтів та не змогла пройти повз. Торт дійсно вийшов надзвичайно смачним, з дуже ніжним кавовим вершковим кремом. Зразу хочу зазначити, що він відрізняється від класичного торту Прага. Якщо у когось виникають підозри, що готувати торт дуже складно, запевняю вас, що це не так. Я постаралася якомога детальніше розповісти процес приготування та опублікувала багато світлин, тому, не сумнівайтеся, а готуйте. Цей торт виходить з першого разу, головне притримуватися рецепта. З прийдешніми всіх святами та скорішої перемоги для моєї України!!! Слава Україні!!! Слава ЗСУ!!!
Для приготування Торта “Моя кавова Прага” нам знадобиться:
Для коржів (18 см):
- 160 гр. борошна
- 4 гр розпушувача
- 25 гр. какао
- 4 жовтки та 1 яйце
- 380 гр. згущеного молока
- 100 гр. вершкового масла
Для просочування:
- 200 мл кип'яченої води
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. швидкорозчинної кави
Для крему:
- 2 желтка
- 40 мл води
- 8 гр. ванільного цукру
- 240 гр.згущеного молока
- 400 гр. вершкового масла
- 2 ст.л. теплого молока
- 2 ст.л. швидкорозчинної кави
Для шоколадної глазурі:
- 100 гр. шоколаду (50-70%)
- 100 мл вершків (бажано 30%)
Ще знадобиться:
- 50 гр. хрустких шоколадних кульок
Ось з таких інгредієнтів ми приготуємо коржі для надзвичайно смачного торта “Моя кавова Прага”.
В окремій мисочці з'єднуємо всі сухі продукти (борошно, какао та розпушувач).
Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок та поки що відставляємо в сторону.
В миску викладаємо 4 жовтки та 1 ціле яйце.
За допомогою вінчика (міксер не використовувала) перемішуємо до однорідності.
Додаємо згущене молоко, бажано хорошої якості (у мене Ічня).
Ретельно все перемішуємо.
Додаємо розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим).
Все добре перемішуємо.
До маси додаємо просіяне борошно з какао та розпушувачем.
Добре перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція без грудочок.
Ось таке тісто має вийти.
Викладаємо тісто у роз'ємну форму (у мене 18 см) та добре розрівнюємо.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці на середньому рівні без конвекції (режим верх низ) приблизно 35-40 хвилин при температурі 160 градусів.
Корж дуже добре підіймається.
Поки випікається та охолоджується корж для торта “Моя кавова Прага”, приготуємо надзвичайно смачний крем з кавовим смаком.
Для цього нам потрібні ось такі інгредієнти.
В каструлю з товстим дном наливаємо воду, додаємо 2 жовтки та добре перемішуємо.
Додаємо ванільний цукор та згущене молоко та ще раз все добре перемішуємо.
Ставимо каструлю на невеликий газ та при постійному помішуванні доводимо до кипіння.
Коли з'являться перші бульбашки, даємо покипіти декілька секунд та знімаємо з вогню.
Довго варити не потрібно.
Ще гарячою виливаємо суміш у миску, накриваємо харчовою плівкою у дотик, щоб вона не завітрилася та лишаємо, щоб охолола до кімнатної температури.
Вершкове масло кімнатної температури збиваємо міксером до того стану, щоб масло було пишним та побіліло (приблизно 5 хвилин).
До теплого молока додаємо 2 столові ложки розчинної кави та добре перемішуємо.
До збитого вершкового масла додаємо всю розчинну каву.
Збиваємо до однорідності.
Заварну основу, яка охолола до кімнатної температури, по декілька ложок додаємо до масляної основи постійно збиваючи.
Довго збивати не потрібно, головне, аби масло добре з'єдналася з заварною основою.
Ось такий дуже гарний, глянцевий та пухкий вийшов крем.
Він дуже стабільний.
Для цього торту “Моя кавова Прага” я використовувала ось такі шоколадні кульки.
Корж вже добре охолонув, виймаємо його з форми, розрізаємо на 4 одинакові частини (можна на 3), верхівку, що піднялася зрізаємо (вона знадобиться, щоб обсипати боки торта).
Готуємо просочення, для чого до гарячої води додаємо цукор, розчинну каву та ретельно перемішуємо.
Можна збирати Торт “Моя кавова Прага”.
Оскільки торт виходить досить високим я буду збирати його у роз'ємній формі.
Викладаємо перший корж та за допомогою силіконового пензлика наносимо просочення.
Щоб кульки гарно трималися, викладаємо на корж трішечки крему та вирівнюємо.
Крем перекладаємо в кондитерський мішок та викладаємо по колу.
Серединку заповнюємо шоколадними кульками.
Зверху викладаємо частину крему та вирівнюємо.
Зверху викладаємо другий корж.
Знову його просочуємо, викладаємо невеличкий шар крему, робимо з крему бортик, викладаємо шоколадні кульки та другу частину крему.
Те саме робимо з третім коржем та накриваємо останнім, який також просочуємо та накриваємо тонким шаром крему (трішечки крему лишаємо, щоб обмазати боки торта).
Ставимо торт на 2-3 години в холодильник.
Щоб приготувати шоколадну глазур в каструльку виливаємо вершки, ставимо на вогонь, щоб вони були гарячими, але не кипіли.
Додаємо подрібнений шоколад.
Постійно розмішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
Дістаємо з холодильника торт, виливаємо на нього шоколадну глазур та розрівнюємо по всьому торту.
Ставимо в холодильник на 15-20 хвилин.
Дістаємо торт з форми.
Ось такий красивий, дуже рівненький торт вийшов.
Бока торта обмазуємо тонким шаром крему та посипаємо крихтами коржа (вершечка).
Ось так!
Прикрашаємо Торт Моя кавова Прага, як кому подобається.
Я зробила ось такі квіточки з залишків крему, а в серединку кожної квіточки поклала шоколадну кульку.
Ось такий дуже симпатичний тортик у мене вийшов.
А ось так тортик виглядає зверху.
Цей торт можна зразу нарізати та куштувати.
Він має гарний вигляд у розрізі, а неймовірного шарму додають шоколадні кульки, які лишаються хрусткими.
Заварюємо запашну каву та пригощаємося смачним, ніжним Тортом "Моя кавова Прага".
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікусь, це точно!!! Тортик для кавоманів... він дуже смачний, особливо крем, а шоколадні кульки додають особливості, бо лишаються хрусткими) гадаю, що приготую його ще раз!
Тортик для кавоманів, дуже святковий!