Листковий торт зі згущеним молоком

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, незабаром чудове свято Великодня, і так хотілося поділитися з вами якимось новим цікавим рецептом. У мене в планах було приготування паски «Краффін», але у зв'язку з війною всі мої плани зруйновані, тому що, щоб спекти смачну паску необхідний внутрішній спокій, гарний настрій. А який може бути настрій, коли бомбардують наші міста, вбивають наших дітей та ні в чому не винних людей, гинуть наші воїни, коли живеш від сирени повітряної тривоги до сирени. Думаю, що багатьом сподобається зовсім легкий, неймовірно смачний Листковий торт зі згущеним молоком, який готується легко та просто, причому всього з декількох інгредієнтів. Я у цей тортик додала 2 ст.л. коньяку, але його можна виключити. Торт готується з покупного листкового тіста, яке має бути якісним та свіжим.

Для приготування Листкового торта зі згущеним молоком нам потрібно:

  • 500 гр. замороженого листкового тіста
  • 200 гр. вершкового масла
  • Банку згущеного молока Іриска
  • 2 ст. коньяку
  • Малина для прикраси (у мене заморожена)

Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування дуже смачного Листкового торта зі згущеним молоком.

Листкове тісто розморожуємо при кімнатній температурі.
У мене листкове тісто було у вигляді трьох прямокутних пластів.
Не розкачуючи, викладаємо листкове тісто на деко, застелене пергаментним папером.

Випікаємо коржі із листкового тіста при температурі 200 градусів приблизно 25-30 хвилин (до золотистості).

Поки випікаються коржі для Листкового торта зі згущеним молоком, приготуємо крем.
У миску викладаємо розм'якшене вершкове масло та збиваємо до білого стану.

Додаємо частинами згущене молоко, постійно збиваючи.

До готового крему додаємо 2 ст. коньяку (можна виключити).

Готові коржі остудити та розрізати кожен корж на дві частини.
Викладаємо перший корж на тарілку та змащуємо частиною крему.

Накриваємо наступним коржем, трохи притискаємо, змащуємо кремом.
У такий спосіб збираємо весь торт.
Один корж залишаємо для посипання.
Обмазуємо верх торта та боки кремом.

З коржа, що залишився, робимо крихту.

Боки та верх Листкового торта зі згущеним молоком обсипаємо крихтою.
Верх торта прикрашаємо ягодами малини.

Даємо торту просочитися кілька годин та можна пригощатися.

Ось такий простий торт у приготуванні, при цьому дуже смачний.

Нарізаємо Листковий торт зі згущеним молоком на шматочки, заварюємо побільше чайку та кличемо всіх пригощатися.

СМАЧНОГО!

Коментувати