Шашлик з хека у духовці

Опубліковано користувачем Irina

Впевнена, що багато хто вважає страви з хека доволі банальними та простими. Хочу вас запевнити, що це не так! Проявивши трішечки фантазії з хека можна приготувати безліч смачних страв. Наприклад, Хек по-єврейськи чи Хек тушкований з овочами. Сьогодні у мене дещо не звична страва, а саме, Шашлик з хека у духовці. Страва вийшла настільки смачною, що її спожили за один раз. Приготувати такий шашлик зовсім не складно, головне, щоб риба не була надто розморожена, оскільки тоді з нею буде трішечки важко працювати. Спеції для маринаду та їх кількість кожен може взяти до смаку. Якщо ви будете використовувати соєвий соус, солити рибу не потрібно, адже соус доволі солений.

Для приготування Шашлику з хека у духовці нам знадобиться:

  • 2 середні тушки хека

  • 1 невелика цибуля

Для маринаду:

  • 2 ст.л. соєвого соусу

  • 1 ст.л. діжонської гірчиці (з зернятками)

  • 1 ст.л. кетчупу

  • 2 ст.л. соку лимона

  • 2 ст.л. олії

  • 1/3 ч.л. солодкої паприки

  • 1/3 ч.л. сушеного імбиру

  • 1/3 ч.л. чорного меленого перцю

У мене 2 середні тушки хека.
Розморожуємо рибку не до кінця, миємо, зрізаємо плавники.
Чистимо рибу всередині
Ще нам знадобляться три дерев'яні шпажки.

Рибу нарізаємо кусочками шириною приблизно 2.5 см.

З кожного кусочка акуратно виймаємо середню кістку.
Також намагаємося вийняти всі дрібні кісточки.

Кусочок риби завертаємо по колу та нанизуємо на шпажку.

Так само робимо зі всіма рештами кусочками риби.
Між рибою викладаємо кружальця цибулі.
З двох хвостиків також формуємо рибку по колу.
У мене вийшло три шашлики, на кожному з яких по 4 кусочки риби.

Тепер приготуємо заправку і для цього нам знадобляться такі інгредієнти.
Як я вже казала вище, спеції та їх кількість кожен може взяти до смаку.

У мисочку викладаємо спеції, соєвий соус, гірчицю, кетчуп та олію.
Додаємо сік лимона.

Ретельно все перемішуємо.

Скориставшись силіконовим пензликом наносимо заправку на всі кусочки риби, намагаємося обмазати їх зі всіх сторін.
Залишаємо рибу маринуватися приблизно на 30 хвилин.

Перекладаємо наш Шашлик з хека на деко, застелене пергаментним папером.

Ставимо запікатися у духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 25 хвилин.
Я поставила програму верх/низ.

Ось така апетитна рибка у мене вийшла, видно, що вона гарно пропеклася, на ній золотава скоринка.

Перекладаємо наш Шашлик з хека у духовці на тарілку.

Прикрашаємо на свій смак.
У мене зелень кропу, скибочки лимона та червона порічка.

Друзі, хочу вам сказати, що рибка вийшла не тільки неймовірно апетитною, але й смачною.
Особливо, якщо на неї вичавлювати трішечки лимонного соку.

Нам дуже сподобалася риба хек у такому приготуванні.
Це дуже оригінально, красиво, а головне — смачно!
Неодмінно спробуйте приготувати хек за цим рецептом.
А я чекатиму на відгуки!

СМАЧНОГО!

Коментувати