Давайте приготуємо на обід дуже смачну і корисну страву із риби, а саме із хека. А приготуємо ми хек, тушкованим з овочами, в кисло солодкому соусі. Така тушкована рибка сподобається як дорослим, так і дітям, адже в ній практично немає кісток, крім хребта. Приготувати цю страву дуже легко і просто, з цим впорається навіть починаюча господиня. В якості гарніру до риби можна приготувати картопляне пюре, вийде дуже гармонійно. І ще, така тушкована риба з овочами однаково смачна не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному. Порадуйте своїх близьких смачним обідом.
Для приготування хека, тушкованого з овочами нам знадобиться:
- 2 тушки хека (без голови)
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 2 ст.л. томатної пасти
- Сіль, чорний перець за смаком
- Спеції для риби
- 1 ч.л. цукру
- 2 лаврові листки
- 4 шт. запашного перцю
- 2 шт. суцвіть гвоздики
- Борошно
- Рослинна олія
- Лимон
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування цієї смачної страви.
Спочатку разморожуємо тушки хека, чистимо, миємо й нарізаємо порційними шматочками.
Щоб страва вийшла смачною, рибку ми замаринуємо. Для цього шматочки риби солимо, перчимо, посипаємо спеціями для риби і скроплюємо соком лимона.
Поки рибка буде маринуватися, візьмемося за овочі.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Моркву чистимо і натираємо на великій тертці.
На олії обсмажуємо цибулю, щоб вона стала прозорою.
Додаємо натерту моркву і смажимо на середньому вогні 5-7 хвилин.
На іншій сковороді розігріваємо олію, рибу обвалюємо у борошні і смажимо з двох сторін до світло-золотистої скоринки.
В тушковані овочі додаємо томатну пасту, лавровий листок, перець духмяний (горошком), гвоздику і цукор. Солимо, перчимо до смаку.
Ретельно все перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини.
У ємність, в якій буде тушкуватися риба (у мене казанок) викладаємо половину тушкованих овочів.
Зверху на овочі викладаємо підсмажену рибу.
Покриваємо рибу овочами, що залишилися. Наливаємо трохи води. Накриваємо кришкою, ставимо в духовку і тушкуємо на слабкому вогні 25-30 хвилин.
Ось така смачна, дуже ароматна рибка вийшла.
Викладаємо готову страву на тарілку, прикрашаємо зеленню.
СМАЧНОГО!
Коментарі
хек получился очень вкусным, огромное спасибо за легкий и доступный рецепт, не добавляла томатную пасту, немного проблемы с желудком... но все равно получилось неимоверно вкусно!
не знаю, понравится ли вам мое фото, но на всякий случай высылаю!
Тамара, вы молодец, рыбка просто супер!!! и фото замечательное, обязательно опубликую, готовьте и присылайте еще, я только за!!!
очень простой но вкусный рецепт)))
спасибо!
Маша, на здоровье, очень рада что блюдо понравилось!
блюдо получилось очень вкусное... муж просил добавки)))
спасибо!
ксения, я очень рада, что блюдо понравилось, заходите почаще и делитесь впечатлениями!
у меня в морозилке завалялся минтай, скажите Ирина, из него получится такое блюдо?
ксения, конечно получится, минтай тоже подходит...
можете смело готовить!
спасибо за вкусную рыбку, очень понравилась, особенно с картофельным пюре! конечно же буду готовить еще! :) :) :) :) :)