Хек тушкований з овочами

Опубліковано користувачем Irina

Давайте приготуємо на обід дуже смачну і корисну страву із риби, а саме із хека. А приготуємо ми хек, тушкованим з овочами, в кисло солодкому соусі. Така тушкована рибка сподобається як дорослим, так і дітям, адже в ній практично немає кісток, крім хребта. Приготувати цю страву дуже легко і просто, з цим впорається навіть починаюча господиня. В якості гарніру до риби можна приготувати картопляне пюре, вийде дуже гармонійно. І ще, така тушкована риба з овочами однаково смачна не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному. Порадуйте своїх близьких смачним обідом.

Для приготування хека, тушкованого з овочами нам знадобиться:

  • 2 тушки хека (без голови)
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Спеції для риби
  • 1 ч.л. цукру
  • 2 лаврові листки
  • 4 шт. запашного перцю
  • 2 шт. суцвіть гвоздики
  • Борошно
  • Рослинна олія
  • Лимон

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування цієї смачної страви.

Спочатку разморожуємо тушки хека, чистимо, миємо й нарізаємо порційними шматочками.

Щоб страва вийшла смачною, рибку ми замаринуємо. Для цього шматочки риби солимо, перчимо, посипаємо спеціями для риби і скроплюємо соком лимона.
Поки рибка буде маринуватися, візьмемося за овочі.

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.

Моркву чистимо і натираємо на великій тертці.

На олії обсмажуємо цибулю, щоб вона стала прозорою. 

Додаємо натерту моркву і смажимо на середньому вогні 5-7 хвилин.

На іншій сковороді розігріваємо олію, рибу обвалюємо у борошні і смажимо з двох сторін до світло-золотистої скоринки.

В тушковані овочі додаємо томатну пасту, лавровий листок, перець духмяний (горошком), гвоздику і цукор. Солимо, перчимо до смаку.

Ретельно все перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини.

У ємність, в якій буде тушкуватися риба (у мене казанок) викладаємо половину тушкованих овочів.

Зверху на овочі викладаємо підсмажену рибу.

Покриваємо рибу овочами, що залишилися. Наливаємо трохи води. Накриваємо кришкою, ставимо в духовку і тушкуємо на слабкому вогні 25-30 хвилин.

Ось така смачна, дуже ароматна рибка вийшла.

Викладаємо готову страву на тарілку, прикрашаємо зеленню.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 30 жовтня 2017 - 16:59 користувачем Лиля

спасибо за вкусную рыбку, очень понравилась, особенно с картофельным пюре! конечно же буду готовить еще! :) :) :) :) :)

Опубліковано 26 червня 2016 - 10:40 користувачем Тамара

хек получился очень вкусным, огромное спасибо за легкий и доступный рецепт, не добавляла томатную пасту, немного проблемы с желудком... но все равно получилось неимоверно вкусно!
не знаю, понравится ли вам мое фото, но на всякий случай высылаю!

Опубліковано 26 червня 2016 - 19:13 користувачем Irina

Тамара, вы молодец, рыбка просто супер!!! и фото замечательное, обязательно опубликую, готовьте и присылайте еще, я только за!!!

Опубліковано 02 серпня 2015 - 18:35 користувачем Маша

очень простой но вкусный рецепт)))
спасибо!

Опубліковано 02 серпня 2015 - 23:01 користувачем Irina

Маша, на здоровье, очень рада что блюдо понравилось!

Опубліковано 08 травня 2015 - 13:51 користувачем ксения

блюдо получилось очень вкусное... муж просил добавки)))
спасибо!

Опубліковано 09 травня 2015 - 00:11 користувачем Irina

ксения, я очень рада, что блюдо понравилось, заходите почаще и делитесь впечатлениями!

Опубліковано 06 травня 2015 - 13:12 користувачем ксения

у меня в морозилке завалялся минтай, скажите Ирина, из него получится такое блюдо?

Опубліковано 06 травня 2015 - 18:32 користувачем Irina

ксения, конечно получится, минтай тоже подходит...
можете смело готовить!

Коментувати