Дорогі читачі! Напевно, у кожної господині є свій коронний рецепт пирога. У мене теж є, який я дуже люблю та готую протягом багатьох років. Гортаючи свій старенький кулінарний зошит, випадково натрапила на рецепт дуже простого, але неймовірно смачного яблучного пирога, про який не заслужено забула. Цей пиріг зможе приготувати навіть дитина, тому що в ньому замість тіста використовуються просто сухі інгредієнти (борошно, манна крупа, цукор та спеції). Готується цей пиріг дуже швидко, але ще швидше з'їдається, не встигла вийняти з духовки, заварити чаю, як пирога вже нема. Це по-справжньому осінній яблучний пиріг - для його приготування я використала пізні кисло-солодкі яблука, які своїм соком відмінно просочили суху суміш та в результаті пиріг вийшов просто приголомшливим. Ви запитаєте, чому він називається Угорським, із задоволенням відповім. Він дуже популярний у цій країні, цей десерт можна замовити у будь-якому кафетерії.
Для приготування Яблучного пирога (Угорського) нам знадобиться:
- 800 гр яблук (6-7 штук)
- 120 гр борошна
- 150 гр цукру
- 150 гр манної крупи
- 100 гр вершкового масла
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. кориці (або до смаку)
- Дрібка солі
Ось такі звичайні продукти нам знадобляться для приготування дуже смачного яблучного пирога.
А ось моя старенька записна кулінарна книга, яка останнім часом відкривається вкрай рідко, а в ній так багато цікавих та смачних рецептів.
Спочатку приготуємо суху суміш.
У миску викладаємо борошно, манну крупу, цукор, розпушувач, корицю та щіпку солі.
Добре все перемішуємо.
Яблука чистимо та натираємо на великій тертці.
Вершкове масло з морозильної камери також натираємо на великій тертці.
Дно роз'ємної форми (у мене в діаметрі 22 см) вистилаємо пергаментним папером та змащуємо олією.
Суху суміш ділимо на три рівні частини.
Одну частину сухої суміші висипаємо у форму та рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Зверху рівномірно викладаємо 1/3 вершкового масла.
Зверху на вершкове масло викладаємо половину потертого яблука.
Тепер викладаємо другу третину сухої суміші, поверх знову вершкове масло та всі потерті яблука, що залишилися.
На яблука викладаємо останній шар сухої суміші, а зверху, як можна рівномірніше розподіляємо вершкове масло, що залишилося.
Ставимо наш Яблучний пиріг (Угорський) у розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо приблизно 50-60 хвилин. Повинна з'явитися трохи золотиста скоринка.
Коли Яблучний пиріг (Угорський) охолоне, акуратно знімаємо бортики та перекладати на тарілку.
Завдяки пергаментному паперу зробити це дуже легко.
Нарізаємо наш пиріг шматочками, заварюємо смачний ароматний чай та пригощаємося.
По-справжньому осінній яблучний пиріг, дуже смачний та незвичайний сподобається всім, як дорослим, так і діткам!
Спробуйте приготувати цей пиріг, і я впевнена, що він стане вашим улюбленим.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Жанночка, твій пиріжок просто супер - такий апетитний, такий великий! Дуже тішуся, що рецепт сподобався і окреме дякую за такі красиві світлини!!!
пирог получился просто шедевральный, готовить очень легко и просто, а вкус просто впечатлил))) с уважением Антон
Антон, как я рада, что вам понравился пирог, сейчас сезон яблок, поэтому тоже его готовлю часто! спасибо за комментарий, жду еще в гости!!!
Ірино, пиріг просто фантастичний, так легко його приготувати, а смак просто супер... тепер це наш улюблений пиріг з яблуками!!!
а це мій пиріжок у розрізі)))
величезне дякую за такий гарний рецепт!!!
Оксана, ваш пиріжок просто чудовий, величезне спасибі, що знайшли час на фотозвіт, у мене також дуже люблять цей пиріг!!!
клевый пирог, сколько раз с женой готовим и не надоедает... просто, быстро, дешево и вкусно...
Юрец, рада что вам так понравился пирожок, вы молодец что вместе с женой готовите... заходите еще, всегда рада!
Приготовила вчера этот пирожок, всем очень понравился, готовится легко и просто, получается отлично)))
спасибо за хороший рецепт, забираю в копилку!
Ирина, просто супер!!! Рада что пирог понравился!
Да, действительно,этот пирог очень вкусный! Готовила в воскресенье, получилось классно, забираю в копилку и буду готовить еще.
Ирина, вам отдельное спасибо за чудесный сайт!
Марианна, на здоровье!!! рада, что пирог понравился!
Да, этот пирог очень вкусный, в "Люблю готовить" он назывался сухой яблочный пирог. Сухой он только по названию, из-за ингридиентов, а на самом деле очень нежный.
Лара, полностью согласна - готовить пирог очень легко и просто, а получается он невероятно вкусным!!!!
взялась готовить пирог, по несколько раз перечитала все ли правильно поняла, никогда в жизни не готовила пирог с сухим тестом, вышло просто супер-вкуснятина, кроме того очень быстро готовится и малое количество посуды вымазывается. Настоящий пирог "на скору руку"!!!!
Leptusa, да этот пирог совершенно не затратный, легкий в приготовлении и очень вкусный, он очень популярный в Венгрии))) очень рада что рецептик пригодился и пирог понравился))) у меня в запасе еще несколько вкусных яблочных пирогов, которые в ближайшем времени опубликую, так что заходите, всегда рада!!!
спасибо..жду с нетерпением новеньких рецептов!
Leptusa, непременно будут интересные новые рецепты, так что заходите!
потрясающий пирог, все легко просто и очень очень очень вкусно! готовлю не первое блюдо с вашего сайта и всегда отменный результат)спасибо!
V.S., очень рада, что вам все нравится, заходите почаще, всегда рада!!!
скажите, а пирог не очень приторный, и еще можно ли его испечь в стеклянной посуде для микроволновой печи, к сожалению нет разъемной формы?
Тамара, пирог вообще не приторный, берите кисло-сладкие яблоки... можете смело готовить в стеклянной огнеупорной посуде, только обязательно смажьте ее маслом! Успехов и жду с отчетом!
очень интересный рецепт, никогда не думала, что так можно готовить!надо попробовать!
Леся, обязательно попробуйте, уверена, что пирог понравится, если возникнут вопросы, спрашивайте! Успехов!
Ірочка, пиріжок просто супер) готувала зразу з двох порцій, вийшло дуже смачно, до вечора не лишилося ні кусочка! Фоточки вислала) Дякую!