Щось давно я не готувала юшку, а її так всі люблять. Взагалі я готую юшку з різної риби - з сьомги, лосося, карасиків, дуже смачна юшка з окуня, але сьогодні у мене хек. Дуже люблю, щоб всі овочі були нарізвні великими шматками, а риби в юшці було побільше. Приготувати юшку дуже легко та просто, зате така рибна зупа виходить дуже і дуже смачною. Крім того, юшка дуже корисна, адже будь-яка риба містить безліч корисних і дуже легко засвоюваних речовин. Я десь вичитала, що корисні властивості цього рибного супу проявляються лише в гарячому вигляді, тому, намагаюся, зварити її, і відразу подавати до столу.
Для приготування юшки з хека нам знадобиться:
На 3х літрову каструлю
- 2 середні риби (хек)
- 3-4 картоплини середніх розмірів
- 1 цибулина (я брала зелену цибулю)
- 1 морквина
- Чорний перець горошком
- Лавровий лист
- Зелень кропу
- Сіль за смаком
- 50 гр. масла
Ставимо на вогонь каструлю з водою. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо великими кубиками. Моркву чистимо і нарізаємо півкільцями (можна потерти). Коли закипить вода, кидаємо моркву, картоплю.
Солимо до смаку.
Додаємо порізану зелену цибулю, перець горошком і лавровий лист. Варимо, поки овочі не стануть м'якими.
Рибу чистимо, ретельно миємо й ріжемо на шматочки. Кладемо рибу в бульйон, додаємо масло і даємо покипіти ще хвилин 10. За три хвилини до готовності додаємо порізаний кріп. Наша юшка з хека готова.
Гарячу юшку наливаємо в тарілки і пригощаємося.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Любаша! Вот это да!!! обед действительно королевский! спасибо за комментарий, мне приятно!!!
Так как хек продается замороженным и выпотрошенным, то рыбную тушку перед началом приготовления необходимо только слегка разморозить и нарезать. Сделать это можно в теплой воде.
Карп, спасибо за комментарий и дельный совет... вдвойне приятно, когда блюда комментируют мужчины!
Очень вкусно і красиво! Очень люблю уху)
Спасибо! Я старалась!
Ирина, спасибо за рецепт вкусной ухи, она у меня на первое, а жареный хек на второе))) обед королевский!!!