Бендерики з м'ясом

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні пропоную рецепт традиційної української страви, а саме - Бендерики з м'ясом, котрі готуються з тонких млинців та фаршу, однак весь секрет у формі та способі приготування, з яким я залюбки поділюся. Для цієї страви підійде будь-який фарш, це може бути свинина, свинина + яловичина, свинина + курятина, але обов'язково домашнього приготування. Бендерики з м'ясом виходять дуже смачними та ситними. Щоб заощадити час, млинці можна приготувати заздалегідь. До фаршу за бажанням можна додати часник, перець, зелень кропу. З цієї порції виходить 18 бендериків, частину котрих можна заморозити, що дуже зручно.  

Для приготування Бендериків з м'ясом нам знадобиться:

Для млинців:

  • 250 мл молока
  • 2 яйця
  • 125 гр борошна
  • 1.5 ст.л олії
  • 1/2 ч.л солі
  • 1 ч.л цукру

Для начинки:

  • 400 гр фаршу (бажано свинина + яловичина)
  • 1 цибуля
  • 25 мл холодної води
  • Сіль, чорний перець до смаку

Для обсмажування:

  • 2 яйця
  • 40 мл молока
  • Сіль до смаку

Ось такі продукти потрібні, щоб приготувати млинці для Бендериків з м'ясом.
У мене вийшло 9 млинців, відповідно 18 бендериків.

Ось з таких продуктів ми приготуємо смачну м'ясну начинку.
Для цього рецепту можна використовувати будь-який фарш - свинина, свинина + яловичина, свинина + курятина.

Спочатку приготуємо тісто для млинців
У миску виливаємо половину молока, додаємо яйця.

Все ретельно перемішуємо.
Додаємо сіль, цукор - перемішуємо.

Тепер додаємо олію.

Ретельно перемішуємо та додаємо просіяне борошно.

Перемішуємо, щоб тісто вийшло однорідної консистенції, щоб не було грудочок.

До тіста додаємо молоко, що залишилось.

Добре перемішуємо.
Тісто для приготування млинців готове.
Відставляємо його поки в сторону, щоб воно “відпочило” (хвилин на 15-20).

Тим часом приготуємо начинку для Бендериків з м'ясом.

В миску перемелюємо м'ясо (у мене свинина + телятина).
Додаємо перемелену цибулю, сіль, перець до смаку.

Добре все перемішуємо.
Щоб фарш був більш соковитим, додаємо до нього холодну воду.

І ще раз ретельно перемішуємо.
Наша начинка готова.

На добре розігрітій сковороді смажимо млинці.
Перший раз змащуємо сковорідку олією, потім цього робити не треба, оскільки в тісті вже присутня олія, тому млинці будуть добре смажитися.
Виливаємо на розігріту сковорідку частину тіста, розподіляємо по всій сковорідці та смажимо з однієї сторони кулька хвилин.

Акуратно перевертаємо та смажимо з іншої сторони.

У мене вийшло 9 млинців.

Тепер будемо формувати наші Бендерики з м'ясом.
Кожен млинець розрізаємо навпіл.
Тонким шаром розподіляємо фарш.

Один кінець загортаємо до середини.

Тепер загортаємо до середини другий кінець млинця.
Виходить красивий, рівний трикутник.

Так само робимо з рештою млинцями.
З даної кількості виходить 18 Бендериків з м'ясом.
Якщо ви не плануєте одразу всі смажити, частину бендериків можна заморозити.

Тепер приготуємо кляр, в якому ми будемо смажити Бендерики з м'ясом.
В мисочку розбиваємо яйця, додаємо молоко, сіль до смаку.

Добре перемішуємо.

В сковорідку наливаємо олію, коли вона добре нагріється, кожен трикутник з фаршем занурюємо в кляр та викладаємо на сковорідку.

Обсмажуємо бендерики на повільному вогні під кришкою 5 хвилин з одного боку.

Перевертаємо та смажимо 5 хвилин з іншого боку.
Готові Бендерики з м'ясом викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Ось така неймовірно апетитна, дуже смачна та ситна страва у мене вийшла.

До своїх Бендериків з м'ясом я подавала смачний соус, який також приготувала сама.

Бендерики вийшли надзвичайно смачні, з соковитою м'ясною начинкою.
Цього часу достатньо, щоб фарш гарно приготувався та не був сирим.

Ніжний млинець з соковитою м'ясною начинкою та хрусткою скоринкою - це просто неймовірно смачно.

А це для гарного настрою! Ось так красиво росте чорноплідна горобина, або як її ще називають - аронія. Цю ягоду використовують для приготування соку, повидла, вина, лікеру. Її можна сушити та заморожувати, а потім готувати смачні та корисні компоти. А що ви готуєте з чорноплідної горобини?

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 07 травня 2023 - 16:32 користувачем Бендерик

Приготували бендерики за вашим рецептом, сказати що це смачно - нічого не сказати! Дуже дякую за рецепт, впевниний, що будемо готувати цю смакоту ще не один раз) ось такі бендерики у нас вийшли)

Опубліковано 08 травня 2023 - 15:00 користувачем Irina

Бендерик, мені надзвичайно приємно, що страва сподобалася! Готуйте на здоров"я! Дуже дякую за чудову світлину, ваші бендерики просто неперевершені!!!

Опубліковано 08 листопада 2022 - 09:15 користувачем Божена

Це клас, попробую приготувати !!!

Опубліковано 08 листопада 2022 - 10:24 користувачем Irina

Боженко, неодмінно приготуй, це дуже смачно!

Опубліковано 08 листопада 2022 - 09:03 користувачем AllaSkirka

Смакота!!! Дякую за рецепт!

Опубліковано 08 листопада 2022 - 10:25 користувачем Irina

Алочка, на здоров"я! Це дуже смачно! А ще можна такі бендерики готувати з печерицями, також неймовірно смачно!

Опубліковано 07 листопада 2022 - 20:34 користувачем Vika

Готувала таку ж страву, тільки замість фаршу давала дрібно нарізані та обсмажені печериці, це також дуууже смачно!!! Виявляється, то я бендерики готувала)))

Опубліковано 07 листопада 2022 - 22:00 користувачем Irina

Vika, я коштувала твою страву з печерицями, це було неймовірно смачно і це 100% були бендерики!!! З фаршем також дуже смачно виходить, неодмінно приготуй!! А я як тільки куплю печериці, обов"язково приготую бендерики з грибами!

Опубліковано 14 листопада 2022 - 11:52 користувачем Vika

Чудово, так і зробимо))))

Опубліковано 14 листопада 2022 - 12:38 користувачем Irina

Vika, з нетерпінням буду чекати на фотозвіт твоїх бендериків з м"яском)

Коментувати