Дуже люблю бісквітні торти ще з дитинства, але тоді на жаль переважно такі тортики готували лише з масляним кремом. Сьогодні вибір набагато більший, такий торт можна приготувати власноруч, використавши свої улюблені продукти. Я вирішила використати дуже смачний та легкий у приготуванні вершковий крем зі згущеним молоком. А також додати вишню, яка дуже прикрасила смак. Оскільки зараз не сезон вишні, а також замороженою під рукою не було, тому я використала вишню у власному соку, яку заготовила літом. Сік з вишні використала для просочування коржів, додавши трохи води, щоб він не був такий концентрований. А прикрасила я свій тортик чорним шоколадом, зробивши з нього бортик по краю та хаотичну сітку по верху. На мі й погляд вийшло дуже привабливо та по домашньому. Задоволена результатом, адже тортик вийшов неймовірно ніжним, він просто танув в роті.
Для приготування Бісквітного торта з вершковим кремом та вишнею нам знадобиться:
Для бісквіта:
-
5 яєць
-
160 гр борошна
-
190 гр цукру
-
Дрібка солі
-
1 ч. л. (без верху) розпушувача
-
Ванільний цукор (пакетик)
-
3 ст.л. олії
-
3 ст.л. окропу
-
Вершкове масло для змащування форми
Для крему:
-
250 гр вершків 33%
-
1/2 банки згущеного молока
-
Вишня (у мене у власному соку)
Для прикраси:
-
Чорний шоколад
-
Вишня
Для приготування Бісквітного торта з вершковим кремом та вишнею нам знадобиться бісквіт, який можна випікати, як у духовці, так і в мультиварці.
Добре перевірений рецепт Бісквіта на окропі в мультиварці ви зайдете, якщо перейдете по посиланню.
Якщо ви готуватимете бісквіт у мультиварці, обов'язково після звукового сигналу залишаємо бісквіт у мультиварці із закритою кришкою ще на 15 хвилин, після чого кришку відкриваємо та не чіпаємо бісквіт ще 15 хвилин.
Коли бісквіт повністю охолоне, розрізаємо його на 3 рівні частини.
Для приготування вершкового крему нам будуть потрібні такі інгредієнти.
Також нам знадобиться вишня (можна взяти свіжу, заморожену, чи як у мене, у власному соку).
В першу чергу зливаємо з вишні сік.
Він нам пізніше знадобиться для просочування коржів.
Тепер приготуємо крем.
У миску наливаємо охолоджені вершки, які повинні мати жирність, не менше 33%.
Збиваємо вершки до отримання стійких піків.
Тут дуже важливо не перебити вершки, адже продукт може розшаруватися та перетворитися у масло.
До збитих вершків додаємо згущене молоко.
Збиваємо, щоб продукти поєдналися.
Крем має вийти однорідною консистенцією.
Тепер можна збирати тортик.
На тарілку викладаємо перший корж.
До соку з вишні додаємо воду та просочуємо ним корж (це зручно робити силіконовим пензликом).
Викладаємо шар крему та розрівнюємо.
На крем викладаємо вишню.
Викладаємо другий корж, просочуємо, змащуємо кремом та викладаємо вишню.
Викладаємо третій корж, просочуємо та змащуємо кремом.
Мені особисто вишня асоціюється з шоколадом, тому для прикраси свого Бісквітного торта з вершковим кремом та вишнею я вибрала саме його.
Для прикраси торта я вибрала чорний шоколад.
Розтоплюємо шоколад (мені зручно у мікрохвильовці) на водяній бані, перекладаємо у кондитерський мішок та робимо спочатку бортик по краю торта, а потім хаотично по всьому верху.
По краю я ще виклала ягідки вишні, вийшло досить привабливо.
Лишаємо Бісквітний торт з вершковим кремом та вишнею, щоб він гарно просочився.
А ось такий тортик у розрізі, він вийшов дуже смачний, просто тане в роті, а вишенька надає йому особливої нотки.
Такий торт зовсім не складно приготувати, проте він сподобається як дорослим, так і діткам.
Неодмінно спробуйте, не пожалкуєте!
СМАЧНОГО!