Фарширована індича гомілка

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, всі хто любить смачно поїсти, приєднуйтесь! Сьогодні я вам розповім, як з мінімальними зусиллями та зовсім не дорого приготувати неймовірно смачну страву, а саме, фаршировану індичу гомілку. Ця страва чудова тим, що індичу гомілку можна фарширувати самою різною начинкою, яку ви більше любите. Я пропоную свій варіант, який мені дуже подобається. Найскладніше в приготуванні цієї страви обробити саму гомілку, акуратно відокремивши кістку та сухожилля, далі справа техніки. Страва смачна як у гарячому вигляді, так і в холодному, до речі в холодному вигляді легше нарізається. Дуже вдалий рецепт, обов'язково приготуйте, не пошкодуєте!

Для приготування фаршированої индичої гомілки нам знадобиться:

  •     1 індича гомілка (у мене 950 грам)
  •     1 цибулина
  •     200 гр. печериць
  •     100 гр. шпинату
  •     2-3 невеликих скибочки чорного хліба
  •     50 гр. шпондеру (подчеревок)
  •     1 яйце
  •     Рослинна олія
  •     Сіль, чорний перець за смаком

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної фаршированої индичої гомілки.

Індичу гомілку промиваємо під холодною проточною водою, просушуємо паперовими рушниками, кладемо на дошку і за допомогою гострого ножа розрізаємо її вздовж кістки, одночасно відокремлюючи від неї м'ясо. Також обов'язково відрізаємо кісткові хрящі та повністю видаляємо кістку.

Посипаємо оброблену гомілку сіллю та чорним меленим перцем, звертаємо в рулет і залишаємо хвилин на 30, щоб м'ясо просочилося сіллю та перцем.

Поки м'ясо просочується, приготуємо начинку.
Печериці нарізаємо невеликими шматочками.

Цибулину чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла до прозорості.

Тим часом нарізаємо шпондер і хліб невеликими кубиками.

Шпинат миємо й нарізаємо.

До цибулі додаємо порізані печериці та шпинат, постійно помішуючи тушимо до готовності.

У мисочці з'єднуємо порізані хліб та шпондер.

Додаємо підсмажені гриби і шпинат.
Сюди ж додаємо одне яйце, солимо до смаку.

Гарненько все перемішуємо.
Наша начинка готова.

За допомогою голки та ниток зшиваємо край і наповнюємо підготовленою начинкою.

Такої кількості начинки точно вистачило для цієї гомілки.
Акуратно все зашиваємо.

Ось так у мене вийшло.
Коли страва буде готова, нитки дуже легко буде прибрати.

Невелику форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо нашу фаршировану індичу гомілку.
Гомілку також змащуємо з усіх боків рослинним маслом.
Це дуже зручно робити за допомогою силіконового пензлика.

Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на півтори години.

Виймаємо гомілку з духовки, знімаємо фольгу, перевертаємо гомілку шкіркою вгору та запікаємо ще 30 хвилин, періодично поливаючи її соком, що виділився.
Ось така рум'яна гомілка у мене вийшла.

Прибираємо все нитки і можна пригощатися.

Ось така дуже апетитна, неймовірно смачна фарширована індича гомілка у мене вийшла.

М'ясо виходить дуже соковитим, така страва однаково смачна, як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Кілька порад до даного рецепта:
У моєму варіанті використовується мінімальний набір прянощів - сіль та чорний мелений перець. Ви ж за бажанням можете доповнити його своїми улюбленими спеціями, наприклад такими, як шавлія, коріандр, сушена кінза, базилік, чабер і ін.
Начинку також можна готувати різну, використовуючи свої улюблені продукти - тушковану моркву, обсмажений м'ясний фарш, в'ялені томати, перець, будь-яку свіжу зелень, сир та багато іншого.

А це для гарного настрою! Кожен раз отримуючи світлину квітів від Вікторії, думаю, яка б гарна вийшла листівка!!! Фото просто неймовірно красиве. Дякую Вікторії, що кожен раз радує нас такою красою!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 03 листопада 2022 - 20:34 користувачем Maрія

виглядає надзвичайно апетитно, думаю, що смачно!

Опубліковано 04 листопада 2022 - 09:00 користувачем Irina

Марія, страва дуже смачна, неодмінно приготуйте, не пожалкуєте! начинку можете брати до смаку!

Коментувати