Маковий торт з полуницею

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Сезон полуниці у розпалі, вона вже набагато дешевша, тому більш доступна. Саме тому намагаюся приготувати щось смачненьке з цією ягодою. Сьогодні хочу запропонувати дуже простий у приготуванні Маковий торт з полуницею. Маковий корж для цього торту випікається дуже просто та швидко. Крем, на основі масла зі згущеним молоком, також. Невеличким секретом у приготуванні є те, що коржі треба дуже гарно просочити, якщо цим знехтувати, торт вийде сухим, що не дуже добре. Прикрасити торт можна на свій розсуд та смак. І так, ласунки, приєднуйтесь та будемо готувати!

Для приготування Макового торта з полуницею нам буде потрібно:

Для макових коржів:

  • 3 яйця

  • 1 стакан цукру

  • 1/2 стакана молока

  • 1/2 стакана олії без запаху

  • 1 стакан маку

  • 1 стакан манки

  • 1 стакан борошна

  • 10 гр розпушувача

Для просочування коржів:

  • 1 стакан води

  • 1/2 стакана цукру

Для крему:

  • 250 гр вершкового масла (82.5%)

  • 370 гр вареного згущеного молока

Ще знадобиться:

  • Полуниця

  • Шоколад для прикраси

Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачні макові коржі.

В чашу блендера розбиваємо яйця, додаємо цукор.

Збиваємо до збільшення в об'ємі та отримання білого кольору.

До яєчно-цукрової маси додаємо молоко, олію, мак та манку.

Ще раз ретельно збиваємо.

До борошна додаємо розпушувач та перемішуємо.
Просіюємо борошно до маси.

Перемішуємо, щоб продукти гарно поєдналися та не було грудочок.
Тісто має бути, як густа сметана.

Дно роз'ємної форми (у мене 24 см) вистилаємо пергаментним папером.
Виливаємо тісто у форму та розрівнюємо.

Ставимо у заздалегідь розігріту духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 35-40 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, вона має бути сухою.

Ось такий красивий пиріг у мене вийшов, він чудово підріс та гарно пропікся.

Коли корж повністю охолоне, розрізаємо його навпіл.

Тепер можна приготувати крем.
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування смачного крему.

М'яке вершкове масло, яке має бути 82.5% викладаємо у миску.

Збиваємо вершкове масло, щоб воно було пухке та побіліло.

Невеликим порціями додаємо до масла варене згущене молоко.

І збиваємо до однорідності.

Ось такий дуже гарний, гладкий та смачний крем у мене вийшов.

Тепер прийшов час збирати наш Маковий торт з полуницею.
Нам треба приготувати просочування, для чого в сотейник наливаємо воду, додаємо цукор та заварюємо, щоб цукор повністю розчинився. Охолоджуємо.
Тарілку застеляємо двома кусками пергаментного паперу, який ми потім заберемо, коли торт буде повністю прикрашений.
Викладаємо перший корж та за допомогою силіконового пензлика дуже ретельно його просочуємо.
Це дуже важливий момент, просочування жалкувати не слід, бо інакше коржі будуть сухуваті.

На корж викладаємо частину крему та порізану полуницю.

Накриваємо другим коржем, який також дуже ретельно просочуємо.
Уся порція завареної води з цукром має бути використана.
Викладаємо другу частину крему, яким покриваємо верх та боки торта.
Трішечки крему залишаємо для прикраси.

Прикрашаємо Маковий торт з полуницею за своїм смаком.
Я прикрасила ось так.
Розтопила шоколад, зробила з нього сіточку зверху торта та полила по боках.
По колу виклала цілі ягоди полуниці, яку також прикрасила шоколадом.
Поміж полуницю зробила невеличкі квіточки з крему.
По середині торта також зробила кремову квітку, навколо якої виклала полуницю.
Ось тепер можна акуратно витягти з під торта пергаментний папір.

Маковий торт з полуницею вийшов не тільки дуже привабливий, але й неймовірно смачний.

Дуже сподобався торт за цим рецептом, коржі гарно просочені, тому досить вологі, полуниця надає трішечки кислинки, що в поєднанні з кремом просто “бомба”.

А ось так Маковий торт з полуницею виглядає у розрізі.
Дуже апетитно, чи не правда!
Готуйте, та насолоджуйтесь неймовірним смаком цього тортика.

СМАЧНОГО!

Коментувати