Сайда, запечена з овочами

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, сьогодні у мене дуже простий, але дуже смачний рецепт риби, що запечена у духовці. А готувати ми будемо сайду! Пам'ятаю в дитинстві мама завжди з цієї риби готувала рибні котлети, дуже смачно було! Тепер ця риба не така доступна, як раніше, однак іноді вона продається в супермаркетах. Сайда відноситься до цінних промислових морських риб сімейства тріскових. Свою величезну популярність сайда отримала завдяки високим смаковим якостям і численним корисним властивостям. Філе риби має легкий сірий відтінок та досить високу щільність. Однак воно абсолютно не сухе, що часто зустрічається в інших сортах пісних риб. Вона дуже смачна сама по собі, наприклад, якщо її посмажити в сухариках або клярі, або потушкувати, але мені ця риба подобається запеченою з овочами.

Для приготування Сайди, запеченої з овочами нам знадобиться:

  •     2 філе сайди (у мене 900 грамів)
  •     1 цибулина
  •     1 морква
  •     50 гр. твердого сиру
  •     3 зубки часнику
  •     Зелень петрушки
  •     2 ст.л. рослинної олії для смаження

Для маринаду:

  •     2 ст.л. оливкової олії
  •     2 ст.л. соєвого соусу
  •     Сік лимона
  •     Чорний мелений перець, сушений орегано, розмарин

Ось такі інгредієнти нам будуть потрібні для приготування смачної та корисної рибки.

Філе риби нарізаємо на великі шматочки.

Деко вистилаємо фольгою та викладаємо на неї шматочки риби.

Готуємо маринад.
У мисочку наливаємо оливкову олію, соєвий соус, додаємо сік лимона.
Ретельно все перемішуємо.
Сіль я не додавала, оскільки соєвий соус досить солоний.

За допомогою силіконового пензлика ретельно змащуємо шматочки риби маринадом.

Посипаємо шматочки риби спеціями (у мене чорний мелений перець, сушений орегано, розмарин).
Залишаємо рибу маринуватися, а тим часом підсмажимо овочі.

У сковорідку наливаємо 2 ст.л. олії, викладаємо дрібно порізану цибулю та смажимо до прозорості.

До цибулі додаємо дрібно порізаний часник та потерту на великій тертці моркву і смажимо до готовності.

Підсмаженими овочами покриваємо шматочки риби.

Зверху посипаємо порізаною зеленню (у мене петрушка).

І останній етап - тертий на дрібній тертці сир.

Ставимо нашу рибку в духовку та запікаємо при температурі 200 градусів, приблизно 15 хвилин.

Ось така апетитна, неймовірно смачна, ароматна рибка у мене вийшла.

Викладаємо рибку на тарілку, прикрашаємо зеленню і пригощаємося.
Це неймовірно смачно! І корисно!

А це для гарного настрою! Друзі, ви тільки подивіться на цю красу! Ось такі неймовірної краси кущі троянди вирощує моя постійна читачка Вікторія. Я дуже їй вдячна за чудові світлини квітів, які вона мені постійно надсилає. Така світлина не може не підняти настрій!

СМАЧНОГО!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.