Шоколадний рулет з полуницею

Опубліковано користувачем Irina

У мене всі дуже полюбляють шоколадну випічку, саме тому я пекла неймовірно смачний Шоколадний рулет з полуницею. Цей десерт настільки просто та легко готується, що з ним впорається навіть дитина. Для цього рулета можна взяти будь-який крем, наприклад, сметанковий, чи крем чиз. Нам до вподоби крем зі згущеного вареного молока, тож саме його я використала. Вийшло дуже смачно, особливо з полуницею. Якщо ви любите все шоколадне, неодмінно приготуйте такий Шоколадний рулет з полуницею, не пожалкуєте. Ну а я буду чекати ваших коментарів чи запитань!

Для приготування Шоколадного рулета з полуницею нам знадобиться:

Для шоколадного бісквіта:

  • 5 яєць

  • 150 гр цукру

  • Дрібка солі

  • 3 ст.л. води

  • 110 гр борошна

  • 40 гр какао-порошку

  • 0.5 ч.л. розпушувача

Для крему:

  • 250 гр вершкового масла (82.5%)

  • Баночка вареного згущеного молока

  • Полуниця

Для просочування:

  • 1 стакан води

  • 1/2 стакана цукру

Ось з таких продуктів ми приготуємо шоколадний бісквіт.

В чашу міксера викладаємо яйця та цукор, додаємо дрібку солі та воду.

Збиваємо до утворення пишної маси білого кольору.

В миску викладаємо борошно, какао-порошок та розпушувач.

Ретельно все перемішуємо.

Сухі інгредієнти порціями додаємо до яєчно-цукрової маси.

Легкими рухами знизу вверх перемішуємо.

Наше тісто готове до випікання.

Деко застеляємо пергаментним папером. Розмір мого деко 35 на 37 см. 

Виливаємо тісто на деко та розрівнюємо по всій поверхні.

Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Готовність бісквіта перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.

Перевертаємо бісквіт папером наверх та акуратно його знімаємо.

Шоколадний бісквіт викладаємо на рушник та загортаємо в рулет (лишаємо в такому стані, поки не приготуємо крем).

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування крему.

В миску викладаємо м'яке вершкове масло (бажано 82.5%).

Збиваємо масло, щоб воно стало пишним та білого кольору.

Порціями додаємо варене згущене молоко.

Збиваємо до однорідної консистенції.

Знову додаємо згущене молоко та збиваємо.

Наш крем готовий.
Він гарної консистенції, дуже гладкий.

Розгортаємо наш шоколадний рулет та ретельно просочуємо.
Мені це зручно робити за допомогою силіконового пензлика.

По всій поверхні бісквіта рівномірним шаром викладаємо крем (трішечки крему залишаємо, щоб прикрасити рулет зверху).
На краєчок щільно одна біля одної викладаємо ягоди полуниці.

Загортаємо рулет.
Бісквіт дуже м'який та еластичний, на ньому немає ні одної тріщинки.

Зверху Шоколадний рулет з полуницею прикрашаємо кремом, зверху викладаємо половинки полуниці, а між ними робимо невеличкі кремові квіточки.

Готовий Шоколадний рулет з полуницею притрушуємо какао або тертим шоколадом.
Ось така смакота у мене вийшла.
Лишаємо рулет на кілька годин, щоб він гарно просочився та можна подавати до столу.

А ось так Шоколадний рулет з полуницею виглядає у розрізі.
Це неймовірно смачний десерт, який виходить з першого разу та неймовірно смачний!
Неодмінно приготуйте та насолодіться смаком!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 09 липня 2024 - 18:16 користувачем Олена

скажіть будь ласка, якого розміру у вас деко?

Опубліковано 12 липня 2024 - 17:40 користувачем Irina

Олено, розмір мого деко 35 на 37 см. Розміри додала в описі рецепту.

Коментувати