Шпарагівка в сухарях

Опубліковано користувачем Irina

Сусідка пригостила мене свіжою, щойно зірваною з грядки молодесенькою шпарагівкою і я вже зразу знала, що буду з неї готувати. Це - Шпарагівка в панірувальних сухарях. Саме так колись готувала моя мама, тому мені добре знайомий цей смак. Взагалі, у стручкової квасолі або як її у нас називають, шпарагівки, дуже низька калорійність, в ній містяться правильні вуглеводи та багато клітковини. Саме тому її слід хоча б інколи споживати. Стручкова квасоля цінна тим, що в їжу йдуть не самі боби, що є у стручку, а саме молодий стручок, який ще не встиг повністю достигнути. Такі стручки дуже соковиті, хрусткі, трохи солодкуваті на смак і корисні для здоров'я, завдяки унікальному складу. У складі стручкової квасолі є великий вміст вітамінів групи В, а також вітаміни А, С та Е, вона містить в собі фолієву кислоту та різні мікроелементи. Щоб страва, яку я пропоную приготувати була смачною, шпарагівка має бути ще зовсім молодою, щоб всередині не було сформованих бобів. Це дуже смачно, тому ходімо готувати!

Для приготування Шпарагівки в сухарях нам знадобиться:

  • 300 гр шпарагівки
  • 50 гр панірувальних сухарів (у мене домашні)
  • 50 гр вершкового масла
  • Сіль до смаку

Перш за все шпарагівку миємо, відрізаємо з обох боків кінчики та розрізаємо на 2-3 частини (залежно від розміру шпарагівки).
Порізану шпарагівку кладемо у каструлю та наливаємо воду, щоб вона повністю її покривала.
Ставимо варитися.
Варимо шпарагівку у підсоленій воді приблизно 5-7 хвилин з моменту закипання.

Зварену шпарагівку відкидаємо на друшляк, щоб позбутися зайвої води.

Тим часом ставимо на газ сковорідку та викладаємо вершкове масло.

Чекаємо, щоб масло повністю розтопилося.

До вершкового масла додаємо панірувальні сухарі.

Постійно помішуючи смажимо панірувальні сухарі приблизно 2 хвилини (слідкуємо, щоб сухарі не підгоріли).

До підсмажених сухарів додаємо зварену шпарагівку.

Ретельно перемішуємо та смажимо ще пару хвилин.
Якщо треба, можна трішечки підсолити.

Наша Шпарагівка в сухарях готова. Вона вийшла неймовірно ніжною в хрумких сухариках.

Викладаємо Шпарагівку в панірувальних сухарях на тарілку та пригощаємося.
Це дуже проста в приготуванні, але неймовірно смачна страва, тому рекомендую приготувати та спробувати.
Успіхів, друзі!

А це для гарного настрою: Чудесна помаранчева лілія - така горда, красива та струнка. Для цієї квітки можна підібрати безліч епітетів, бо вона дійсно того варта. Це справжня прикраса будь-якого подвір'я. Дуже люблю ці неймовірні квіти, а ще більше люблю їх фотографувати!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 28 July 2023 - 20:48 користувачем Vika

Дуже люблю шпарагівку, завжди готую її в сметані. З сухариками ще не пробувала, дуже цікаво, треба спробувати!

Опубліковано 28 July 2023 - 20:55 користувачем Irina

Вікуська, а я навпаки, ніколи не готувала в сметані, але бачила багато рецептів в інтернеті, тому неодмінно ще приготую в сметані, впевнена, що дуже смачно! В сухариках завжди готувала б. Ванда, тому мені дуже знайомий цей смак!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.