
Соус песто - це дуже смачний і напевно самий популярний італійський соус, який я готувала спеціально для піци, рецепт якої опублікую в найближчі дні. Цей ароматний, з неповторним смаком соус готується з базиліка (бажано зеленого), і виходить красивого зеленого кольору. Також в рецепт входять кедрові горішки, але якщо ви не можете їх знайти в супермаркеті або не дозволяє бюджет (вони досить дорогі), можете сміливо замінити їх звичайними волоськими горіхами. А ось сир пармезан і оливкова олія міняти на вітчизняні аналоги не рекомендую, оскільки справжній соус Песто не вийде. Цей соус можна використовувати в найрізноманітніші страви - піцу, макарони, з відвареним м'ясом або рибою, чи просто намазувати на хліб. Приготувати його зовсім не складно, але він виходить настільки хороший, що здатний перетворити будь-яку, навіть найпростішу страву в кулінарний шедевр.
Для приготування соусу Песто нам знадобиться:
- Великий пучок зеленого базиліка
- 50 мл. оливкової олії
- 50 гр. сиру Пармезан (у мене вже потертий)
- 20 гр. кедрових горішків (можна замінити волоськими)
- 2 зубки часнику
- Сіль (за бажанням)
 Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати дуже смачний італійський соус Песто.
 Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати дуже смачний італійський соус Песто.  Листочки базиліка відокремити від стебел, помити в проточній воді і добре просушити.
 Листочки базиліка відокремити від стебел, помити в проточній воді і добре просушити. Частину листочків базиліка викладаємо в миску, додаємо потертий сир пармезан, кедрові горішки (заздалегідь трохи обсмажені), часник і кілька ложок оливкової олії.
 Частину листочків базиліка викладаємо в миску, додаємо потертий сир пармезан, кедрові горішки (заздалегідь трохи обсмажені), часник і кілька ложок оливкової олії.  Подрібнюємо все блендером, поступово додаючи решту листя базиліка і оливкову олію. Соус не потрібно подрібнювати до однорідності, тільки щоб подрібнити і змішати інгредієнти. Якщо не досить солі, трохи підсолюємо.
 Подрібнюємо все блендером, поступово додаючи решту листя базиліка і оливкову олію. Соус не потрібно подрібнювати до однорідності, тільки щоб подрібнити і змішати інгредієнти. Якщо не досить солі, трохи підсолюємо.  Ось такий гарний, дуже смачний і ароматний вийшов соус песто.
 Ось такий гарний, дуже смачний і ароматний вийшов соус песто.  Переклавши соус песто в баночку, його можна зберігати кілька днів у холодильнику. Друзі, якщо ви любите страви італійської кухні, неодмінно приготуйте цей соус, не пошкодуєте!
 Переклавши соус песто в баночку, його можна зберігати кілька днів у холодильнику. Друзі, якщо ви любите страви італійської кухні, неодмінно приготуйте цей соус, не пошкодуєте! 
А це для гарного настрою! Мені дуже подобаються гладіолуси, вони такі ніжні, красиві і незвичайні, а палітра кольорів взагалі вражає. У моїй читачки Вікторії ростуть гладіолуси різних кольорів - рожеві, помаранчеві, і навіть, фіолетові. Ще трохи і вони почнуть відцвітати, тому так важливо вловити момент!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Виталий, спасибо за комментарий... по поводу кедровых орешков вы правы, их найти крайне тяжело, и в добавок они достаточно дорогие... советую вам приготовить этот соус либо с грецкими орехами , либо с миндалем, уверена, что получится не менее вкусно! Удачи, Виталий, жду результата!!!
Дякую! Вчора саме дивилася телепередачу за участю дуже шанованого кулінара, який показував як робити песто з мигдальними горішками. Можна замочити їх, а потім зчистити шкірку, і, як на мою думку, може вийти ще краще, ніж з кедровими горішками. Все інше - традиційні компоненти. Це на той випадок, якщо нема кедрових горішків.
Муся, величезне дякую за добру пораду... неодмінно спробую цей соус с мигдальними горішками, тим паче, що вони у мене є... Кедрові горішки дуже тяжко знайти, та ще й вони дуже дорогі, але мені хотілося спробувати з ними, смачно вийшло, нічого не скажешь, особливо до пасти, то навіть і м"яса не треба! Я навіть читала, що цей соус можна готувати зі звичайними грецькими горіхами і відгуки також позитивні!
 
                
не могу найти кедровые орешки, а так хочется попробовать этот известный и наверняка вкусный соус, Ирина, что посоветуете???