
Тефтелі, запечені з картопляним пюре - страва, яка завжди асоціюється з домашнім затишком. Це той варіант, коли не хочеться вигадувати щось надто складне, але хочеться смачно, ситно й по-домашньому. Тефтелі виходять ніжні, а під ними м’яке, кремове картопляне пюре, яке під час запікання набуває легенької рум’яності. У результаті виходить повноцінний обід чи вечеря, яку можна подати прямо з форми, або переклавши у тарілки. І виглядає, і смакує чудово. Для цієї страви можна використовувати будь-який фарш - курячий, індичий, яловичий, змішаний. У мене цього разу був свиний, і він надав тефтелям особливої соковитості. Ще один плюс рецепта - він універсальний: хочете більше соусу, соковитості чи «золотистої» скоринки? Просто підлаштовуйте під себе, додавайте улюблені спеції, зелень або овочі. Якщо ви шукаєте ідею для теплої сімейної вечері або хочете приготувати щось просте, але дуже смачне - тефтелі з пюре, запечені в духовці, точно стануть фаворитом.
Для приготування Тефтелів, запечених з картопляним пюре нам знадобиться:
Для картопляного пюре:
-
600 гр картоплі
-
50 гр вершкового масла
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
Для тефтелів:
-
500 гр фарша (у мене свиний)
-
1 яйце
-
50 гр панірувальних сухарів
-
1 морква
-
1 цибуля
-
2 зубчики часнику
-
Сушений часник, паприка (до смаку)
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
-
Зелень кропу
Для соусу:
-
3 ст.л. томатного соусу
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
-
Сушений Орегано до смаку
-
2 ст.л. олії
Ще знадобиться:
-
50 гр твердого сиру

В першу чергу чистимо картоплю, заливаємо водою, солимо та ставимо варитися до готовності.

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування фаршу для тефтелів.

До фаршу додаємо натерту на дрібній терці моркву, дрібно порізану цибулю, панірувальні сухарі, яйце та спеції.

Ретельно все перемішуємо.
Відставляємо поки що в сторону та приготуємо соус.

Для цього нам будуть потрібні такі інгредієнти.

У мисочку викладаємо томатний соус, додаємо сіль, перець, сушений орегано до смаку, а також оливкову олію.

Добре все перемішуємо.

Твердий сир натираємо на дрібній терці.

З фаршу формуємо тефтелі (краще робити мокрими руками).
У мене вийшло 11 штук.

Зварену картоплю відціджуємо, перекладаємо у миску.
Додаємо вершкове масло, перець до смаку (я ще додала сушений кріп).

Робимо картопляне пюре.

В каструлю наливаємо воду і коли вона почне кипіти викладаємо тефтелі та варимо приблизно 3-4 хвилини.

Тим часом форму для запікання (у мене скляна розміром 19х29 см) змащуємо вершковим маслом, викладаємо картопляне пюре та розрівнюємо.

На картопляне пюре викладаємо соус та розрівнюємо рівномірним шаром.

Тепер викладаємо тефтелі.

Запікаємо у духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.

Виймаємо Тефтелі, запечені з картопляним пюре з духовки, посипаємо зверху сиром та запікаємо ще кілька хвилин, щоб сир повністю розплавився.

Ось така краса у нас вийшла.

Тефтелі, запечені з картопляним пюре подаємо з будь-якими свіжими овочами, консервацією чи просто з соусом.

Ця страва дуже смачна та ситна, відмінно підійде як на обід, так і на вечерю.
Неодмінно приготуйте Тефтелі, запечені з картопляним пюре, потіште себе та свою родину.

А це для гарного настрою! Сонячний вибух кольору серед зелені.
На фото - яскраві жовті квіти, що розквітли на повну силу. Їхні насичені пелюстки обрамляють об’ємні коричневі серединки, створюючи контраст, від якого погляд ніби сам «чіпляється» за кожну квітку. Між ними завмерла у повітрі невеличка комаха, ніби обирає, на яку саме суцвітину приземлитися. Цей момент додає знімку живості та відчуття літнього руху, коли природа дихає на повні груди. Зелена листяна підкладка підкреслює яскравість жовтих суцвіть, а їх густе розташування створює враження справжнього квіткового моря.
Це фото зроблене ще влітку, коли я відвідувала Ботанічний сад. Атмосфера там була просто неймовірна! А от опублікувати вирішила тільки зараз - не могла не поділитися цією красою.
СМАЧНОГО!