Друзі, всі хто любить смачно поїсти, приєднуйтесь! Сьогодні я вам розповім, як з мінімальними зусиллями та зовсім не дорого приготувати неймовірно смачну страву, а саме, фаршировану індичу гомілку. Ця страва чудова тим, що індичу гомілку можна фарширувати самою різною начинкою, яку ви більше любите. Я пропоную свій варіант, який мені дуже подобається. Найскладніше в приготуванні цієї страви обробити саму гомілку, акуратно відокремивши кістку та сухожилля, далі справа техніки. Страва смачна як у гарячому вигляді, так і в холодному, до речі в холодному вигляді легше нарізається. Дуже вдалий рецепт, обов'язково приготуйте, не пошкодуєте!
Для приготування фаршированої индичої гомілки нам знадобиться:
- 1 індича гомілка (у мене 950 грам)
- 1 цибулина
- 200 гр. печериць
- 100 гр. шпинату
- 2-3 невеликих скибочки чорного хліба
- 50 гр. шпондеру (подчеревок)
- 1 яйце
- Рослинна олія
- Сіль, чорний перець за смаком
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної фаршированої индичої гомілки.
Індичу гомілку промиваємо під холодною проточною водою, просушуємо паперовими рушниками, кладемо на дошку і за допомогою гострого ножа розрізаємо її вздовж кістки, одночасно відокремлюючи від неї м'ясо. Також обов'язково відрізаємо кісткові хрящі та повністю видаляємо кістку.
Посипаємо оброблену гомілку сіллю та чорним меленим перцем, звертаємо в рулет і залишаємо хвилин на 30, щоб м'ясо просочилося сіллю та перцем.
Поки м'ясо просочується, приготуємо начинку.
Печериці нарізаємо невеликими шматочками.
Цибулину чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і пасеруємо в невеликій кількості рослинного масла до прозорості.
Тим часом нарізаємо шпондер і хліб невеликими кубиками.
Шпинат миємо й нарізаємо.
До цибулі додаємо порізані печериці та шпинат, постійно помішуючи тушимо до готовності.
У мисочці з'єднуємо порізані хліб та шпондер.
Додаємо підсмажені гриби і шпинат.
Сюди ж додаємо одне яйце, солимо до смаку.
Гарненько все перемішуємо.
Наша начинка готова.
За допомогою голки та ниток зшиваємо край і наповнюємо підготовленою начинкою.
Такої кількості начинки точно вистачило для цієї гомілки.
Акуратно все зашиваємо.
Ось так у мене вийшло.
Коли страва буде готова, нитки дуже легко буде прибрати.
Невелику форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо нашу фаршировану індичу гомілку.
Гомілку також змащуємо з усіх боків рослинним маслом.
Це дуже зручно робити за допомогою силіконового пензлика.
Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на півтори години.
Виймаємо гомілку з духовки, знімаємо фольгу, перевертаємо гомілку шкіркою вгору та запікаємо ще 30 хвилин, періодично поливаючи її соком, що виділився.
Ось така рум'яна гомілка у мене вийшла.
Прибираємо все нитки і можна пригощатися.
Ось така дуже апетитна, неймовірно смачна фарширована індича гомілка у мене вийшла.
М'ясо виходить дуже соковитим, така страва однаково смачна, як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Кілька порад до даного рецепта:
У моєму варіанті використовується мінімальний набір прянощів - сіль та чорний мелений перець. Ви ж за бажанням можете доповнити його своїми улюбленими спеціями, наприклад такими, як шавлія, коріандр, сушена кінза, базилік, чабер і ін.
Начинку також можна готувати різну, використовуючи свої улюблені продукти - тушковану моркву, обсмажений м'ясний фарш, в'ялені томати, перець, будь-яку свіжу зелень, сир та багато іншого.
А це для гарного настрою! Кожен раз отримуючи світлину квітів від Вікторії, думаю, яка б гарна вийшла листівка!!! Фото просто неймовірно красиве. Дякую Вікторії, що кожен раз радує нас такою красою!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Марія, страва дуже смачна, неодмінно приготуйте, не пожалкуєте! начинку можете брати до смаку!
виглядає надзвичайно апетитно, думаю, що смачно!