Друзі! Сьогодні хочу поділитися неймовірно смачним рецептом! Це горіхові тістечка з листкового тіста, безе і родзинок. Ця випічка настільки смачна, ніжна і естетично красива, що її сміливо можна готувати на будь-який святковий стіл. Щоб заощадити час і сили можна купити в супермаркеті вже готове листкове тісто, однак воно повинно бути свіже і хорошої якості. Волоські горіхи обов'язково потрібно трохи підсмажити, щоб розкрився їх смак і аромат. Обов'язково приготуйте такі тістечка, не пошкодуєте!
Для приготування горіхових тістечок нам знадобиться:
- 500 гр. листкового тіста
- 2 курячих білка
- 150 гр. цукру
- 10 гр. ванільного цукру
- 100 гр. родзинок
- 200-250 гр. волоських горіхів
- Жовток для змащування
Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачні горіхові тістечка.
Волоські горіхи трохи підсмажуємо. Я це роблю в мікрохвильовій печі.
За допомогою блендера горіхи трішечки подрібнюємо.
Взбиваємо білки, поступово додаючи потроху цукор і ванільний цукор.
До утворення стійких піків.
Листкове тісто розтачуємо в прямокутник, товщиною 2 мм.
На тісто викладаємо взбиті білки. Рівномірно розподіляємо, не доходячи приблизно до краю на відстані 5 см.
На білки рівномірно викладаємо родзинки.
І щедро посипаємо волоськими горіхами.
Згортаємо рулет, щоб шов опинився внизу і змащуємо жовтком.
Гострим ножем розрізаємо на шматочки, приблизно 4.5 - 5 см.
Акуратно перекладаємо наші тістечка на деко, застелене пергаментним папером.
Випікаємо горіхові тістечка в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів приблизно 25-30 хвилин.
Даємо тістечком повністю охолонути. При бажанні можна посипати цукровою пудрою.
Ось такі дуже симпатичні, неймовірно смачні, що тануть у роті тістечка у мене вийшли. Такі тістечка можна сміливо подавати на святковий стіл, а можна приготувати до філіжанки чаю або кави. Ну дуже смачно!
А це для гарного настрою! Червень - це місяць півоній, цих неймовірно красивих, ніжних і таких ароматних квітів. Які ж вони гарні! Ось таке фото півонії мені прислала моя постійна читачка Leptusa, яка вирощує їх у себе в саду. Величезне спасибі, фото не реально гарне!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Leptusa, щиро дякую! ви мене увігнали в краску! дуже рада, що вам подобається! може колись над цим питанням подумаю!
В таком виде пирожные можно заморозить в закрытой посуде в один слой и испечь непосредственно перед подачей.
Иван, приветствую вас! Спасибо за полезный комментарий, я как то не догадалась в рецепте указать, что такие пироженки можно заморозить... спасибо, что зделали это за меня!
Смакота, обов'язково приготую !!!! Дякую за рецепт!!!
Вау, яка краса та смакота.
Алочка, на здоров"ячко! Неодмінно приготуй, це справжня смакота! Якщо виникнуть якісь питання, дзвони!
Сергій, дякую! Це дуже смачно!
Виглядають дуже апетит но і професійно. Як на мене, Вам давно пора зайнятись бізнесом і готувати на продаж. Нямням