Хек з брокколі на пару

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Рецепт, котрим я хочу поділитися сьогодні, сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою, та й власне, за здоров'ям теж! По-перше, це риба, по-друге, приготована на пару. Риба хек, за цим рецептом, виходить неймовірно ніжною та ароматною. Тому, якщо ви дотримуєтеся дієти або правильного харчування, приєднуйтесь, буде цікаво! Таку страву ви можете сміливо готувати діткам, але покласти триішечки меньше спецій. Дехто скаже, це ж звичайний хек, чим тут можна здивувати? А ось і неправда, ми наповнимо тушки цибулею, морквою і кропом, вони віддадуть свої аромати і рибка вийде просто фантастичною. Якщо у вас немає пароварки, можна скористатися мультиваркою, виклавши рибу на спеціальну решітку.

Для приготування хека з брокколі на пару нам знадобиться:

  • 3 тушки хека
  • Кочан брокколі
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • ½ лимона
  • Зелень кропу і петрушки
  • Сіль, чорний перець
  • Спеції для риби

Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування хека з брокколі на пару. Рибу я заздалегідь замаринувала, посолила, поперчила і посипала спеціями для риби.

Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву нарізаємо кільцями. Лимон нарізаємо півкільцями.

Брокколі розбираємо на суцвіття і промиваємо в проточній воді.

У черевце кожної тушки хека викладаємо цибулю, моркву і гілочку кропу.

Зверху на тушку по черзі викладаємо шматочки лимона і моркви.

У такому вигляді викладаємо нашу рибку в піддон пароварки.

Навколо рибки викладаємо суцвіття брокколі.

Встановлюємо піддон в пароварку, накриваємо кришкою. Ставимо програму «Риба» на 30 хвилин.

Прикрашаємо страву свіжою петрушкою. Ось така апетитна, ароматна, неймовірно соковита риба у мене вийшла.

Така рибка з овочами сподобається найвимогливішому гурману!

СМАЧНОГО!

Коментувати