Щоб приготувати смачний шашлик не обов'язково виїжджати на природу, тим паче в наш непростий час. Курячий шашлик можна легко приготувати в домашніх умовах, скориставшись духовкою. Головне, щоб шашлик вийшов смачний та соковитий, його необхідно замаринувати, я замаринувала ввечері та лишила на цілу ніч. А ще я дуже люблю смажені на мангалі овочі, особливо кабачки, тому для своєї страви я використала також і їх. Курячий шашлик з кабачками вийшов просто неймовірно смачним, єдине чого бракувало, тої підкопченості, яка досягається, коли готуєш шашлик на мангалі.
Для приготування Курячого шашлику з кабачками нам знадобиться:
-
2 курячих філе
-
2 невеликих молодих кабачка
-
2 маленькі цибулі
Для маринаду:
-
Приправа для курки
-
Сіль, чорний перець
-
Оцет (у мене яблучний)
-
Майонез
-
Соєвий соус
В першу чергу замаринуємо куряче філе.
Куряче філе нарізаємо кусочками та викладаємо у миску.
Додаємо приправи, оцет, майонез та соєвий соус (кількість беремо на свій смак).
Ретельно все перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та ставимо у холодильник (я лишила на ніч).
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування Курячого шашлику з кабачками.
Цибулю можна не використовувати, це на смак кожного.
Замариноване куряче філе перекладаємо в іншу мисочку, а цю, в якій маринувалося м'ясо поки відставляємо.
Кабачки нарізаємо кружальцями.
Викладаємо кружальця кабачків у миску, де маринувалася курка та добре перемішуємо.
При потребі можна трішечки посолити.
Цибулю нарізаємо кружальцями.
На дерев'яну шпажку нанизуємо по черзі кусочки курки, кабачок та цибулю.
Готові шашлики викладаємо у ємність для запікання.
Запікаємо Курячий шашлик з кабачками у духовці при температурі 180 градусів приблизно 40-45 хвилин.
Все, наші шашлики, приготовані в домашніх умовах готові!
Перекладаємо Курячі шашлики з кабачками на тарілку.
Я подавала шашлики зі свіжими овочами (помідорами).
Курячий шашлик з кабачками вийшов неймовірно смачним, кусочки курки гарно пропеклися та лишилися соковитими, а кабачок лишився трішечки Al dente.
Неодмінно приготуйте таку страву і я впевнена, що ви не будете розчарованими!
СМАЧНОГО!