Паштет з курячої печінки з сирним прошарком і оливками

Опубліковано користувачем Irina

Що може бути смачніше домашнього ніжного паштету з курячої печінки. Друзі, сьогодні я пропоную приготувати незвичайний паштет, а святковий, який обов'язково буде на моєму святковому столі в світле свято Христового Воскресіння. Це паштет з курячої печінки з сирним прошарком і оливками. Паштет за моїм рецептом виходить не тільки дуже красивим та ефектним, але ще неймовірно смачним. У нього ніжна, м'яка консистенція, схожа на крем, він повітряний та просто тане в роті. У печінку я додавала столову ложку коньяку, який в поєднанні з оливками надав страві додаткову пікантність. Це дуже вдалий рецепт паштету, тому дуже рекомендую спробувати!

Для приготування паштету з курячої печінки з сирним прошарком і оливками нам знадобиться:

  •     650 гр. курячої печінки
  •     1 велика цибулина
  •     1 велика морква
  •     50 гр. вершкового масла
  •     Сіль, чорний перець за смаком
  •     150 гр. бринзи (у мене Болгарська)
  •     150 гр. твердого сиру
  •     Баночка оливок
  •     3 яйця
  •     1 ст.л. коньяку
  •     Зелень (у мене кріп, петрушка та кілька пір'їн зеленої цибулі)
  •     2-3 ст.л. рослинного масла для смаження

Ось з таких продуктів ми будемо готувати неймовірно смачний паштет з курячої печінки. Спочатку підготуємо всі інгредієнти: печінку миємо й очищаємо від плівок. Цибулю і моркву чистимо та нарізаємо - цибулю кубиком, моркву дрібними шматочками.

У сковорідку наливаємо кілька ложок рослинного масла, викладаємо порізані цибулю і моркву та тушкуємо кілька хвилин.

Додаємо курячу печінку. Смажимо, помішуючи кілька хвилин.

Солимо, перчимо до смаку, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.

Тим часом приготуємо сирний прошарок. У миску натираємо два види сиру (бринзу та твердий сир), додаємо дрібно нарізану зелень і одне яйце.

Добре все перемішуємо, наша начинка готова.

Відкриваємо кришку та тушкуємо, щоб випарувалась вся рідина.

Готову печінку з овочами викладаємо в мисочку і ще гарячу збиваємо занурювальним блендером до кремоподібного стану.

У гарячу збиту печінку додаємо вершкове масло та добре перемішуємо. Залишаємо печінку на кілька хвилин, щоб вона охолола.

Коли печінка трохи охолоне, додаємо 2 яйця та ретельно перемішуємо.

І сюди ж додаємо 1 ст.л. коньяку та знову перемішуємо.

Форму для запікання (у мене з фольги) змащуємо олією. Викладаємо половину печінки.

Зверху на печінку викладаємо сирну начинку та добре разрівеюємо. За допомогою вилки або палички для суші робимо поглиблення в сирному прошарку та вставляємо оливки.

Зверху викладаємо другу частину печінки.

Накриваємо форму фольгою та ставимо в розігріту духовку. Запікаємо при температурі 170 градусів приблизно 40-45 хвилин.

Коли паштет повністю охолоне, акуратно виймаємо його з форми. Ось такий гарний паштет виходить.

Прикрашаємо паштет з курячої печінки на свій розсуд. Я використовувала листя салату, оливки та зелень петрушки. Вийшло не тільки дуже смачно, але красиво.

А ось такий паштет з курячої печінки з сирним прошарком і оливками в нарізаному вигляді. Дуже красиво! А смачно як!!!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 17 квітня 2020 - 20:41 користувачем Марта

паштет просто бомбезный))) уже приготовила и поставила в холодильник, в воскресенье будем пробовать, но на вид просто супер! спасибо большое за интересный рецепт))) с наступающим праздником Пасхи!

Опубліковано 18 квітня 2020 - 11:23 користувачем Irina

Марта, спасибо за прекрасный отзыв и поздравление!!! мне приятно! очень рада, что у вас все получилось, напишите как паштет получился на вкус, хорошо? буду ждать! И вас с наступающим праздником Пасхи!!!

Опубліковано 07 березня 2019 - 11:34 користувачем Анна

а какого размера у вас форма?

Опубліковано 10 березня 2019 - 13:05 користувачем Irina

Анна, это самая большая форма из фольги, которая продается, точные размеры напишу чуть позже!

Опубліковано 05 березня 2019 - 08:58 користувачем AllaSkirka

А шматочками взагалі - супер!!!! Дуже гарно виглядає!!!

Опубліковано 05 березня 2019 - 09:21 користувачем Irina

Алюнь, це точно, так оригінально вийшло, сама не очікувала, а головне, дуже смачно!!!

Опубліковано 05 березня 2019 - 08:57 користувачем AllaSkirka

Ваууу, яка смакота!!!! Дуже оригінальне поєднання,така страва однозначно стане прикрасою на святковому столі!!!!Молодець, дякую за такі гарні кулінарні ідеї!!!

Опубліковано 05 березня 2019 - 09:20 користувачем Irina

Аля, дякую дуже!!! Мені приємно, бо я старалася! До речі я сама придумала цей рецепт і вийшло просто бомбезно, печіночка дуже дуже ніжна, як крем, а прослойка, навпаки)))

Опубліковано 05 березня 2019 - 14:02 користувачем Leptusa

Дуже гарно, особливо на фото, де нарізаний скибочками паштет, маслини та сир дуже прикрасили Ваш паштет, а також додали особливо шарму!!! Дуже смачно і гарно!

Опубліковано 05 березня 2019 - 14:39 користувачем Irina

Leptusa, дуже дякую за гарний коментар, мені дуже дуже приємно! Паштет вийшов неймовірно ніжний та смачний, я дуже задоволена результатом! Вперше я його готувала без маслин, було смачно, але не так ефектно, як з ними!

Опубліковано 05 березня 2019 - 19:09 користувачем Жанна

Дуже оригінально особливо в розрізі!!!

Опубліковано 05 березня 2019 - 22:11 користувачем Irina

Дякую, я старалася!!!

Опубліковано 05 березня 2019 - 19:07 користувачем Жанна

Якийсь ексклюзив, я ще такого не бачила, вкусняшка!!!!

Опубліковано 05 березня 2019 - 22:11 користувачем Irina

Жанночка, це мій авторський рецепт, котрий я довго виношувала, перший раз приготувала без оливок, вийшло смачно, але не так ефектно))) оливочки не тільки посилили смак, але ще й гарно виглядають у страві! Планую такий паштет приготувати на Паску!

Коментувати