Такий Тертий пиріг з варенням завжди готувала моя бабуся Аня та пригощала ним, коли ми до неї приходили. Цей смак пам'ятаю ще з дитинства і саме з варенням з чорної смородини. Тому пропоную приготувати цей смачний, такий бюджетний пиріг саме з таким варенням, яким я запаслася літом. Якщо варення з чорної смородини немає, не біда! Цей пиріг смачний з будь-яким іншим варенням (яблучним, абрикосовим, сливовим), головне, аби воно було густим. Неодмінно приготуйте цей пиріг, не пожалкуєте, бо він насправді дуже смачний!
Для приготування Тертого пирога з варенням нам потрібно:
- 200 гр. вершкового масла
- 2 яйця
- 100 гр. цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 300-350 гр. густого варення (у мене чорна смородина)
- 430 гр. борошна
Ось з таких інгредієнтів ми приготуємо надзвичайно смачний Тертий пиріг з варенням.
В миску просіюємо борошно, додаємо розпушувач, перемішуємо. Натираємо до борошна на великій терці тверде вершкове масло.
Щоб було комфортно замішувати тісто, краще взяти глибшу миску.
Перетираємо борошно з маслом в крихту.
Додаємо цукор.
Кількість цукру беремо до смаку, якщо варення дуже солодке, цукру можна взяти трохи менше - 70 грамів.
Перемішуємо.
Додаємо два яйця.
Замішуємо тісто (воно має бути досить густим).
Тісто ділимо на дві частини, одну більшу, а другу меншу.
Загортаємо тісто в харчову плівку (я його трішечки розплющила) та більшу частину ставимо на 20 хвилин у холодильник, а меншу - у морозилку.
Більшу частину тіста викладаємо у форму для випікання (у мене 20х32 см) та розподіляємо по всій формі, робимо бортики.
Форми нічим змащувати не потрібно.
На тісто викладаємо варення та розподіляємо по всій поверхні.
Виймаємо з морозилки другу частину тіста та натираємо поверх варення на великій терці.
Випікаємо Тертий пиріг з варенням при температурі 180 градусів приблизно 35-40 хвилин.
Даємо Тертому пирогу повністю охолонути, виймаємо на тацю, при бажанні посипаємо цукровою пудрою та нарізаємо на кусочки.
Ось така краса та смакота виходить!
Заварюємо каву чи чай та насолоджуємось неймовірним смаком цього Тертого пирога з варенням.
СМАЧНОГО!
Коментарі
ВероНика, дуже дякую за уважність! Розпушувач додаємо до борошна! Неодмінно приготуйте цей смачний пиріг, не пожалкуєте!
добрый день! в ингредиентах указан разрыхлитель для теста, а в самом описании рецепта про него ничего не говорится... на каком этапе и куда его добавлять?