Друзі! Позаду святкування Нового Року! Але попереду прекрасне і світле свято Різдва Христового, тому поспішаю поділитися рецептом дуже смачного торта «Ананаси під снігом». Це мій авторський рецепт, готувала я цей тортик вперше і вийшов він дуже смачним. Приготувати його зовсім не складно, і запевняю вас, він 100 відсотків вийде. Для цього тортика я приготувала маковий корж, коли він охолонув, розрізала його на дві частини. Крем для свого торта я вибрала зі збитих вершків. Ну і звичайно, ананаси. Смачний вийшов тортик, обов'язково приготуйте, не пошкодуєте! Дуже ніжний, посипаний кокосовою стружкою, що нагадує сніг, цей торт дуже підходить для Новорічних свят.
Для приготування торта «Ананаси під снігом» нам знадобиться:
Для тіста:
- 4 яйця
- 1 склянка цукру
- 125 гр. вершкового масла
- 1 склянка маку
- 1 ст.л. розпушувача
- 1 склянка борошна
- 50 гр. смаженого арахісу
- 50 гр. родзинок
Для крему:
- 500 гр. вершків не менше 30%
- 100 гр. згущеного молока
- 30 гр. цукрової пудри
- Банка консервованих ананасів (шматочками)
- Ванільний цукор
- 1 пакетик закріплювача для вершків
Для прикраси:
- Кокосова стружка (білого кольору)
- Безе
- Шматочки ананаса
Для просочення:
- Ананасовий сік
Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже смачний і ніжний торт «Ананаси під снігом». Для приготування цього торта я взяла вже готову макову начинку. Якщо у вас звичайний мак, його потрібно варити 5 хвилин, і дати набрякнути в окропі під кришкою 20 хвилин.
Жовтки акуратно відокремлюємо від білків, додаємо цукор і вершкове масло. Білки поки відставляємо в сторону.
Ретельно збиваємо.
Додаємо мак.
Все разом ретельно збиваємо.
На даному етапі частинами додаємо просіяне борошно з розпушувачем і перемішуємо.
Арахіс смажимо на сковорідці, очищаємо від лушпиння і подрібнюємо (можна в блендері). Побрібнений арахіс і родзинки додаємо до тіста і добре перемішуємо.
Окремо збиваємо білки до стійких піків.
Збиті білки частинами додаємо до тіста і за допомогою силіконової лопатки акуратно перемішуємо.
За своєю консистенцією тісто має вийти, як густа сметана.
Дно роз"ємної форми (у мене 24 см) вистилаємо пергаментним папером. Папір і боки форми змащуємо маслом.
Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо.
Випікаємо в добре прогрітій духовці приблизно 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона повинна бути сухою. Коли корж трохи охолоне, виймаємо його з форми і даємо повністю охолонути. А поки займемося приготуванням крему.
Ось такі продукти я використовувала для приготування смачного вершкового крему.
В першу чергу відкидаємо ананаси на друшляк, щоб повністю стік сік, який ми будемо використовувати для просочення коржів.
Щоб вершковий крем вийшов смачним і тримав форму, вершки повинні бути добре охолодженими. Вінчики і миска теж, тому я заздалегідь ставлю їх в холодильник. Вершки повинні бути не менше 30%. Спочатку збиваємо вершки, коли вони почнуть густіти, додаємо згущенку, цукрову пудру і збиваємо до повного загустіння. Оскільки у мене вершки 30%, я для впевненості додала пакетик закріплювача для вершків.
Корж розрізаємо на 2 частини. Просочуємо ананасовим соком.
Зверху викладаємо шматочки ананаса.
І шар крему. Крем я поділила на дві частини, з яких кілька ложок відклала, щоб прикрасити боки.
З другим коржем робимо теж саме, просочуємо ананасовим соком і викладаємо шматочки ананаса.
Викладаємо другу частину крему, обмазуємо боки. Верх торта і боки посипаємо кокосовою стружкою.
Ось так я прикрасила свій торт. З боків виклала невеликого розміру безешки, між ними шматочки ананаса. Теж саме посередині. Ще раз посипала кокосовою стружкою, щоб вона потрапила на шматочки ананаса. Даємо тортику просочитися (я готувала ввечері і залишила його на ніч).
Ось такий гарний і дуже смачний тортик у мене вийшов.
.
Готувати його зовсім не складно, запевняю вас!
А ось так торт виглядає в розрізі! Чим мені сподобався цей торт, так це тим, що він вийшов абсолютно не нудотним, однак дуже ніжним і смачним!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Добрый день Ирина! Очень рада, что вам понравился тортик! Ирина, если вы хотите подсчитать калорийность тортика, поищите по таблицам в интернете среднюю калорийность всех компонентов, которые использовались для его приготовления, умножьте на вес и сумируйте) Успехов!
в этом тортике все, что я люблю, в феврале день рождение дочки, обязательно приготовлю! спасибо!
Diana_K, очень рада, что вам приглянулся мой тортик!!! обязательно напишите о результате, если возникнут вопросы, спрашивайте, обязательно помогу!!! Успехов!
Какой красивый торт!!! Настоящий зимний, ананасы и "снежок" из кокосовой стружки у меня тоже ассоциируются с новогодними праздниками. А маковый бисквит - это вообще супер-идея, обожаем мак:)И сливочный крем сюда отлично подходит. Хочется попробовать этот тортик по Вашему рецепту!
Юльетта, рада приветствовать Вас на моем блоге! очень приятно получать такие комментарии от читателей))) тортик действительно очень вкусный, совершенно не приторный..., да и готовить его совершенно не сложно))) обязательно приготовьте, не пожалеете! была бы очень признательна, если Вы бы прислали фото получившегося тортика, а я его опубликую! Успехов, Вам, Юльетта, заходите ко мне в гости почаще, всегда рада новым гостям!!!
слюнки до пола... очень люблю маковые коржи, а если они еще и с орехами!!! Крем тоже по моему вкусу, так что обязательно приготовлю на Старый Новый Год этот тортик!!! кстати в холодильнике осталась неоприходованная банка консервированных ананасов, вот и нашлось им применение!!! о результате сообщу, надеюсь у меня все получится!
Ириша, УСПЕХОВ!!! с нетерпением буду ждать результата!
Фантастика!!!!!
AllaSkirka, спасибо!!!!
Очень вкусный торт. А как рассчитать его калорийность?