Друзі! А ви вже заготовили зелень на зиму? Якщо ні, тоді приєднуйтесь, бо сьогодні я вам розповім, як швидко та легко заготовити зелень з сіллю, яка чудово зберігається у свіжому вигляді на поличці холодильника. Це дуже зручно, адже зимою не завжди під рукою є свіжа зелень, без якої страви не такі смачні. Вказана у рецепті кількість зелені — це порція на одну 350 грамову баночку. Пропорції зелені можна брати на свій смак (у мене більше петрушки, а саме 200 грамів та менше кропу - 100 грамів). А ще порізану зелень можна заморозити, як це зробити, можна взнати, якщо перейти по посиланню.
Для приготування Заправки з зелені на зиму нам знадобиться:
- 300 гр зелені (у мене 200 гр петрушки та 100 гр кропу)
- 100 гр солі
Для приготування Заправки з зелені на зиму нам знадобляться лише зелень та сіль.
Зелень петрушки та кропу перебираємо, ретельно миємо та трохи просушуємо.
Дрібно нарізаємо кріп.
Порізаний кріп викладаємо у миску.
Дрібно нарізаємо зелень петрушки.
Порізану петрушку викладаємо у миску з порізаним кропом.
До порізаної зелені додаємо сіль (звичайну кам'яну)!
Ретельно все перемішуємо.
Викладаємо порізану зелень з сіллю дуже щільно у баночки.
Зверху зелень я посипаю тонким шаром солі.
Закручуємо банки кришками та ставимо на зберігання у холодильник.
Зелень з сіллю пустить сік та може зменшитися в об'ємі, тому можна дорізати ще зелені та додати у баночку, щоб було як можна щільніше.
Така зелень зимою просто, як знахідка.
Але при приготуванні страв варто пам'ятати та враховувати, що зелень з сіллю, щоб не пересолити.
Ось так все просто, легко та швидко.
А це для гарного настрою! Червоні жоржини - які ж вони чудові! Цій неймовірно красивій осінній квітці присвячені вірші та пісні: "Забери мене, бери до свого серця. І нехай любов рікою розіллється! Зачаруй мене, даруй мені жоржини. Називай лише мене "Моя дружина!".
СМАЧНОГО!