Заправка з зелені на зиму

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! А ви вже заготовили зелень на зиму? Якщо ні, тоді приєднуйтесь, бо сьогодні я вам розповім, як швидко та легко заготовити зелень з сіллю, яка чудово зберігається у свіжому вигляді на поличці холодильника. Це дуже зручно, адже зимою не завжди під рукою є свіжа зелень, без якої страви не такі смачні. Вказана у рецепті кількість зелені — це порція на одну 350 грамову баночку. Пропорції зелені можна брати на свій смак (у мене більше петрушки, а саме 200 грамів та менше кропу - 100 грамів). А ще порізану зелень можна заморозити, як це зробити, можна взнати, якщо перейти по посиланню.

Для приготування Заправки з зелені на зиму нам знадобиться:

  • 300 гр зелені (у мене 200 гр петрушки та 100 гр кропу)
  • 100 гр солі

Для приготування Заправки з зелені на зиму нам знадобляться лише зелень та сіль.
Зелень петрушки та кропу перебираємо, ретельно миємо та трохи просушуємо.

Дрібно нарізаємо кріп.

Порізаний кріп викладаємо у миску.

Дрібно нарізаємо зелень петрушки.

Порізану петрушку викладаємо у миску з порізаним кропом.

До порізаної зелені додаємо сіль (звичайну кам'яну)!

Ретельно все перемішуємо.

Викладаємо порізану зелень з сіллю дуже щільно у баночки.
Зверху зелень я посипаю тонким шаром солі.

Закручуємо банки кришками та ставимо на зберігання у холодильник.

Зелень з сіллю пустить сік та може зменшитися в об'ємі, тому можна дорізати ще зелені та додати у баночку, щоб було як можна щільніше.

Така зелень зимою просто, як знахідка.
Але при приготуванні страв варто пам'ятати та враховувати, що зелень з сіллю, щоб не пересолити.
Ось так все просто, легко та швидко.

А це для гарного настрою! Червоні жоржини - які ж вони чудові! Цій неймовірно красивій осінній квітці присвячені вірші та пісні: "Забери мене, бери до свого серця. І нехай любов рікою розіллється! Зачаруй мене, даруй мені жоржини. Називай лише мене "Моя дружина!".

СМАЧНОГО!

Коментувати