Така страва, як суші, настільки сьогодні популярна, що її споживають не тільки у Японії, але і в Україні та по всьому світу. І це зовсім не дивує, адже суші не тільки дуже смачні, вони багаті на білки, тому ризик набрати вагу практично еквівалентний нулю. Суші можна скуштувати у спеціальних кафе, а ще їх можна замовити на дім. Таку послугу надає Інтернет магазин «Moyogi». Перейшовши по посиланню, ви зможете замовити суши львів, котрі будуть доставлені менш ніж за годину в любий район міста. На ваш вибір великий асортимент суші, для приготування котрих використовуються лише оригінальні складові. Ознайомившись з меню та цінами, ви неодмінно скористаєтесь послугою компанії «Moyogi» у Львові.
Сьогодні практично всі дієтологи вважають, що суші можуть бути найбільш ідеальним та здоровим варіантом для вечері. Ця страва надзвичайно популярна, її різновидів нараховується дуже багато, тому для самого вибагливого гурмана знайдеться щось своє.
Давайте ознайомимося з самими цікавими фактами про дану страву.
Ні для кого не є секретом, що основним інгредієнтом для приготування суші - є рис. Його ще називають сумеші або шарі. Суші готують з двох видів рису - білого або коричневого, з додаванням сирої чи вареної риби. Сиру рибу нарізують тонкими шматочками, по іншому вони називаються сашимі.
Правильним, або, якщо бути точнішим, традиційним способом споживання суші – це не паличками, а саме пальцями. Однак, сашимі їдять тільки паличками. Суші необхідно з’їдати за один або за два укуси.
Цікавий факт - ще до недавнього часу шеф-кухарями суші були тільки чоловіки, жінки цю страву не готували, вважалося, що їх макіяж чи масло для волосся можуть змінювати смак чи запах суші. Також вважається, що у жінок більш висока температура тіла, тому холодну рибу можуть зіпсувати їх теплі руки.
Кухарі, які займаються приготуванням суші, володіють найважчою підготовкою, аніж інші професійні кухарі. Їм необхідно знати і вміти готувати сирі морепродукти, знати, яка з риб може містити шкідливі паразити, та як їх позбутися. Крім цього, вони повинні знати про різні біохімічні зміни, що можуть відбуватися після смерті риби.
Про суші можна говорити дуже багато, і ми неодмінно ще повернемося до даної теми, адже не дивлячись на те, що це страва не наша національна, у неї багато прихильників, в число котрих входить і моя родина. Смачного!