Домашня лікарська ковбаса у пляшці

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, пропоную приготувати дуже смачну, натуральну, тому корисну Домашню лікарську ковбасу в пляшці. До її складу входить курка, спеції та для більш натурального кольору, сік буряка. Така ковбаса не містить жодних шкідливих добавок, тому її сміливо можна давати дітям. Думаю, що ніхто не відмовиться від бутерброда з такою смачною ковбасою. Ця ковбаса виходить ніжною, дуже запашною, при цьому зовсім не жирною. Кількість спецій можна брати на свій смак, нам більше подобається пікантний смак, тому я додавала червоний перець. Якщо ви розраховуєте, що цю ковбасу будуть їсти діти, використовуйте солодку паприку. Така Домашня лікарська ковбаса в пляшці готується швидко та легко, для її приготування не потрібні ніякі спеціальні пристосування. Не менш смачною виходить Домашня куряча ковбаса з желатином, яку теж рекомендую приготувати.

Для приготування Домашньої лікарської ковбаси в пляшці нам знадобиться:

  • Курка бройлер (у мене 2.5 кг)
  • 300мл. бульйону
  • 40 гр. желатину
  • ½ ч.л. червоного перцю або 1 ч. л. паприки
  • ½ ч.л. мускатного горіха
  • ½ ч.л. сушеного часнику
  • 3 зубки часнику
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • 2 ст. л. соку буряка

Для бульйону:

  • 1 цибулина
  • 1 велика морква
  • 2 лаврові листа
  • 6-8 шт. чорного перцю горошком
  • Сіль до смаку

Насамперед потрібно зварити курку.
Курку миємо та відварюємо з морквою та цибулею.
Коли бульйон почне закипати, обов'язково знімаємо пінку.
Додаємо сіль, лавровий лист та чорний перець горошком, варимо до готовності курки. Поки вариться курка, натираємо на дрібній терці буряк та проціджуємо сік через марлю.

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування Домашньої докторської ковбаси у пляшці
Коли звариться курка даємо їй трохи охолонути.

Відливаємо 300 мл. готового бульйону та розводимо в ньому желатин, відставляємо убік та даємо йому набрякнути.
Куряче м'ясо відокремлюємо від кісток.

До цього часу желатин добре набух.

Куряче м'ясо подрібнюємо у фарш.
Я використала блендер, але можна скористатися м'ясорубкою.

Курячий фарш, що вийшов, перекладаємо в глибоку миску.

До фаршу додаємо сіль, вичавлений через прес часник та приправи.
Якщо ви любите ніжнішу ковбасу або готуєте для дітей, тоді краще використовувати солодку паприку.
Я додавала червоний перець, тому ковбаса вийшла більш пікантна.

Желатин підігріваємо в мікрохвильовій печі (10-15 секунд), щоб він повністю розпустився, але не кипів.

Желатин та буряковий сік додаємо до курячого фаршу з приправами.

Подрібнюємо всю масу занурювальним блендером доти, доки маса не стане схожою на паштет та стане однорідною за консистенцією.
Пробуємо на смак, якщо потрібно, додаємо сіль, спеції та ще раз добре перемішуємо.

Готовий фарш розливаємо у пляшки, накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 12 годин.

Готову домашню лікарську ковбасу виймаємо з пляшки.
Зробити це зовсім не складно, ножицями надрізаємо край пляшки та акуратно по колу знімаємо.

Ковбаса добре тримає форму, вона легко нарізається.

Ось така дуже апетитна Домашня лікарська ковбаса виходить, приготувати яку зовсім не складно.

Така ковбаса відмінно підходить для бутербродів, вона ніжна та ароматна, що просто тане в роті.

Обов'язково приготуйте таку Домашню лікарську ковбасу в пляшці і ви точно не будете розчаровані.
Кількість спецій регулюйте на свій смак.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 17 лютого 2022 - 16:49 користувачем Вікуся

Класно, на канапочки саме то і точно впевнений в якості мяска.

Опубліковано 17 лютого 2022 - 21:13 користувачем Irina

Вікуся, ти права на всі 100, ні, на 200%, адже хто його знає, що там в тій магазинній ковбасі) таку домашню ковбасу можна і діткам давати)

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.