Як швидко пролетіли вихідні - стільки вражень, стільки приємних хвилин, проведених з рідними та їхніми друзями. В гості до сина, де і ми з чоловіком гостювали, приїхав друг, який понад рік займався науковою діяльністю в США. Саме він привіз всі необхідні продукти для приготування справжніх гамбургерів по-американськи, а також поділився рецептом, за яким готують багато американців. Керуючись його вказівками, ми приготовали дуже смачні гамбургери, яких із зазначених інгредієнтів вийшло 9 штук. Котлети для гамбургерів, ми, звичайно ж, смажили на вугіллі, тим більше що погода стояла по-осінньому - чудова. Щоб гамбургери вийшли смачними, соковитими і ароматними, варто витримати пропорції, які в рецепті.
Для приготування гамбургерів по-американськи нам знадобиться:
Для котлет:
- 900 гр. фаршу, що складається з:
- 250 гр. курячого
- 350 гр. яловичого
- 350 гр. свинячого
- 1 цибулина
- Сіль, чорний перець
- Базилік свіжий
- Кріп
- 1 яйце
Крім того, нам знадобиться:
- 9 булочок для гамбургерів
- Сир
- Жовті помідори
- Цибуля шалот
- Листя салату
Спочатку приготуємо котлети для гамбургера.
Змішуємо три види фаршу, додаємо в нього яйце, цибулю (можна порізати або перемолоти), дрібно порізаний базилік, кріп. Додаємо сіль і чорний перець і добре перемішуємо.
Формуємо 9 котлет і обсмажуємо їх. В ідеалі, звичайно, підсмажити котлети для гамбургерів на грилі, але ми їх смажили на решітці, а можна просто на сковороді. Ось так апетитно це виглядало, з димком.
Булочки для гамбургерів розрізаємо навпіл, однак не до кінця і теж трішечки смажимо. Помідори і цибулю шалот нарізаємо кружечками. Сир нарізаємо квадратними шматочками, за розміром, щоб накрити котлету. Листя салату або як його по-іншому називають латук листовий (лолло-россо, лолло-Бьондо), і який відрізняється яскравим забарвленням листя, поєднанням зеленого з бордовим, гарненько миємо й просушуємо. Цей салат по справжньому прикрасив наші гамбургери. Ось все готово - можна братися до складання гамбургера.
Зробити це можна по-різному. Наприклад, ось так - на булочку викладаємо листок салату, на нього цибулю, помідор, шматочок сиру, котлету і зверху знову булочку.
А можна ось так: Спочатку на булочку викладаємо котлету, зверху на неї сир, помідор, цибулю і салат. Від того, в якій послідовності будуть викладені продукти, смак гамбургера гірше не стане.
Гамбургери вийшли настільки смачними, що один гамбургер з'їв мій улюблений маленький онук, якому 1 рік і 5 місяців. Спробуйте приготувати гамбургери по-американськи, не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Денис&Виктория, огромное спасибо за проделанный труд... фото просто чудесные, с удовольствием их опубликую!!!
готовили гамбургеры по вашему рецепту, но в конце, когда все ингредиенты положили в булочку, булочку зажали в решетку и подержали над огнем 2-3 минуты. тогда он сплюснулся, его стало удобнее есть + подплавился сыр и добавился вкус дымка... спасибо :) :) :)
P.S. Аккуратно, так как сезам на булочке быстро пригорает, решетку с гамбургерами нужно переворачивать каждые 15-20 сек
Денис&Виктория, у меня от ваших гамбургеров, прям слюнки до пола... вы так аппетитно рассказали про дымок, он прям почувствовался...спасибо за дельный совет и за чудесные фото, сделанные на природе!!! Супер!!!
согласна с предыдущим комментарием, гамбургер просто красавец)))
представляю какой вкусный!
Полина, очень вкусный!
Спасибо за комментарий!
ваш гамбергер просто красавец)))
Валентин, спасибо!
Да, погода испортилась, и наверное на костре приготовить такие аппетитные гамбургеры с дымком уже не получится, ну ничего, я в духовке запеку котлетки!!!
Уверяю вас, в духовке или даже на сковороде котлеты для гамбургера получатся отменные. Можете смело приступать к готовке!
высылаю два фото своих гамбургеров)))