Гамбургер по-американськи

Опубліковано користувачем Irina

Як швидко пролетіли вихідні - стільки вражень, стільки приємних хвилин, проведених з рідними та їхніми друзями. В гості до сина, де і ми з чоловіком гостювали, приїхав друг, який понад рік займався науковою діяльністю в США. Саме він привіз всі необхідні продукти для приготування справжніх гамбургерів по-американськи, а також поділився рецептом, за яким готують багато американців. Керуючись його вказівками, ми приготовали дуже смачні гамбургери, яких із зазначених інгредієнтів вийшло 9 штук. Котлети для гамбургерів, ми, звичайно ж, смажили на вугіллі, тим більше що погода стояла по-осінньому - чудова. Щоб гамбургери вийшли смачними, соковитими і ароматними, варто витримати пропорції, які в рецепті.

Для приготування гамбургерів по-американськи нам знадобиться:

Для котлет:

  • 900 гр. фаршу, що складається з:
  • 250 гр. курячого
  • 350 гр. яловичого
  • 350 гр. свинячого
  • 1 цибулина
  • Сіль, чорний перець
  • Базилік свіжий
  • Кріп
  • 1 яйце

Крім того, нам знадобиться:

  • 9 булочок для гамбургерів
  • Сир
  • Жовті помідори
  • Цибуля шалот
  • Листя салату

Спочатку приготуємо котлети для гамбургера.

Змішуємо три види фаршу, додаємо в нього яйце, цибулю (можна порізати або перемолоти), дрібно порізаний базилік, кріп. Додаємо сіль і чорний перець і добре перемішуємо.

Формуємо 9 котлет і обсмажуємо їх. В ідеалі, звичайно, підсмажити котлети для гамбургерів на грилі, але ми їх смажили на решітці, а можна просто на сковороді. Ось так апетитно це виглядало, з димком.

Булочки для гамбургерів розрізаємо навпіл, однак не до кінця і теж трішечки смажимо. Помідори і цибулю шалот нарізаємо кружечками. Сир нарізаємо квадратними шматочками, за розміром, щоб накрити котлету. Листя салату або як його по-іншому називають латук листовий (лолло-россо, лолло-Бьондо), і який відрізняється яскравим забарвленням листя, поєднанням зеленого з бордовим, гарненько миємо й просушуємо. Цей салат по справжньому прикрасив наші гамбургери. Ось все готово - можна братися до складання гамбургера.

Зробити це можна по-різному. Наприклад, ось так - на булочку викладаємо листок салату, на нього цибулю, помідор, шматочок сиру, котлету і зверху знову булочку.

А можна ось так: Спочатку на булочку викладаємо котлету, зверху на неї сир, помідор, цибулю і салат. Від того, в якій послідовності будуть викладені продукти, смак гамбургера гірше не стане.

Гамбургери вийшли настільки смачними, що один гамбургер з'їв мій улюблений маленький онук, якому 1 рік і 5 місяців. Спробуйте приготувати гамбургери по-американськи, не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 18 серпня 2017 - 00:06 користувачем carabus

высылаю два фото своих гамбургеров)))

Опубліковано 18 серпня 2017 - 09:18 користувачем Irina

Денис&Виктория, огромное спасибо за проделанный труд... фото просто чудесные, с удовольствием их опубликую!!!

Опубліковано 18 серпня 2017 - 00:05 користувачем carabus

готовили гамбургеры по вашему рецепту, но в конце, когда все ингредиенты положили в булочку, булочку зажали в решетку и подержали над огнем 2-3 минуты. тогда он сплюснулся, его стало удобнее есть + подплавился сыр и добавился вкус дымка... спасибо :) :) :)
P.S. Аккуратно, так как сезам на булочке быстро пригорает, решетку с гамбургерами нужно переворачивать каждые 15-20 сек

Опубліковано 18 серпня 2017 - 09:17 користувачем Irina

Денис&Виктория, у меня от ваших гамбургеров, прям слюнки до пола... вы так аппетитно рассказали про дымок, он прям почувствовался...спасибо за дельный совет и за чудесные фото, сделанные на природе!!! Супер!!!

Опубліковано 27 липня 2015 - 22:58 користувачем Полина

согласна с предыдущим комментарием, гамбургер просто красавец)))
представляю какой вкусный!

Опубліковано 28 липня 2015 - 16:38 користувачем Irina

Полина, очень вкусный!
Спасибо за комментарий!

Опубліковано 16 травня 2015 - 12:13 користувачем Валентин

ваш гамбергер просто красавец)))

Опубліковано 17 травня 2015 - 13:56 користувачем Irina

Валентин, спасибо!

Опубліковано 24 вересня 2013 - 23:24 користувачем karambojka111

Да, погода испортилась, и наверное на костре приготовить такие аппетитные гамбургеры с дымком уже не получится, ну ничего, я в духовке запеку котлетки!!!

Опубліковано 25 вересня 2013 - 14:46 користувачем Irina

Уверяю вас, в духовке или даже на сковороде котлеты для гамбургера получатся отменные. Можете смело приступать к готовке!

Коментувати