Дуже люблю різні страви, що приготовані в глиняних горщиках, оскільки вони не тільки смачні, але і корисні. Їжа в горщику довго залишається гарячою, особливо якщо її залишити на деякий час в духовці. З огляду на смак кожного, можна приготувати їжу, додавши різні добавки і спеції в кожен горщик за бажанням. Це не тільки смачно, але і оригінально. У мене сьогодні гречка з грибами, тому сподіваюсь на те, що ця страва сподобається в першу чергу тим, хто, як і я постить. Ця страва пісна, її можна готувати з печерицями, я ж використовувала білі заморожені гриби. Вийшло досить смачно і ситно. Кількістю даний продуктів можна наповнити 3 невеликих горщика.
Для приготування гречки з грибами в горщиках нам знадобиться:
- 1 стакан гречки
- 500 гр. білих грибів (можна шампіньйонів)
- 2 середні цибулини
- 1 велика морква
- 2 склянки води
- Сіль, перець за смаком
- Зелень кропу
- Рослинна олія для смаження
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олїї.
Моркву чистимо, натираємо на великій тертці і додаємо до цибулі.
Через 3-4 хвилини додаємо гриби і смажимо все разом ще 10-12 хвилин.
Підсмажені овочі змішуємо з добре промитою гречаною крупою.
Солимо, перчимо за смаком, додаємо дрібно порізаний кріп.
Розкладаємо в горщики разом з соком, що виділився з грибів, і заливаємо водою.
Гречка з грибами повинна бути повністю покрита водою. Накриваємо кришечками.
Ставимо наші горщики в духовку, а оскільки у мене горщики глиняні без покриття, тому ставлю їх в холодну духовку і тільки потім включаю газ. Вони нагріваються поступово.
Залишаємо горщики на 1.5 години, після чого духовку можна вимкнути і залишити в ній горщики, щоб страва не охолола.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Оксана, отличное решение, у меня тоже очень любят вешанки... спасибо за комментарий!!!
Ирина, очень вкусно получилось... очень люблю блюда в горшочках..
у меня вопрос - когда будут новые рецепты?
с уважением
Игорь, спасибо за комментарий...
совсем скоро опубликую несколько интересных рецептов блюд в горшочках...
заходите, всегда рада!
вместо белых грибов использовала вешанки, вкусно...
у меня не очень любят гречку, но съели с удовольствием...
спасибо!