На мангалі можна приготувати багато різних страв, наприклад, Смачний шашлик зі свинини, свинячі реберця, Люля-кебаб, хот-доги, запекти гриби, різні овочі (дуже смачно виходять кабачки) та багато іншого. А ще на мангалі можна неймовірно смачно запекти різну рибу. Коли закінчиться війна і ми святкуватимемо перемогу, обов'язково приготую на мангалі стейки червоної риби. Ну а поки що, звичайний хек. Запевняю вас, що Хек на мангалі вийшов настільки смачним, що пошкодувала про те, що приготувала лише 3 рибки, хоч і великі. А ще до рибки була запечена картопля у фользі та неймовірно смачний лаваш.
Для приготування Хека на мангалі нам знадобиться:
- 3 великих хека
- Сіль, чорний перець
- Приправа для риби
Ось такі продукти нам знадобляться, щоб запекти Хек на мангалі.
Рибу чистимо, миємо, просушуємо паперовим рушником.
Кожну рибку натираємо сіллю, перцем та приправою для риби.
Картоплю (бажано однакового розміру) миємо та загортаємо у фольгу.
Замариновану рибу кладемо на спеціальну решітку.
У вугіллі викладаємо картоплю у фользі та починаємо запікати нашу рибку, постійно повертаючи решітку, щоб риба не згоріла, а пропеклася поступово та рівномірно.
Наша рибка почала пропікатися, у неї тріскається шкірка, але це нічого страшного.
Продовжуємо запікати, постійно повертаючи решітку.
Наша рибка майже готова, вона чудово підрум'янилася, м'ясо стало білим, а отже, добре приготовленим.
Ось така чудова рибка вийшла - смачна, ароматна, добре пропечена.
До цього часу вже спеклася картопля, вона м'яка, смачна, та дуже гаряча.
А ще до Хека на мангалі та картоплі, запеченій у фользі, у нас були різні овочі та неймовірно смачний підсмажений на мангалі лаваш.
Окремо розповім, як готували лаваш.
Звичайний вірменський лаваш нарізаємо квадратами приблизно 20х20 см.
Кожен квадрат за допомогою силіконового пензлика змащуємо оливковою олією (інша не підходить) та злегка підсолюємо.
Викладаємо лаваш на решітку та тримаємо над вугіллям буквально по кілька секунд з кожного боку.
Ви навіть не уявляєте, як це смачно!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Борис, на здоровье!
Спасибо за хороший рецепт и фото) у вас получилось очень аппетитно, надо и себе попробовать)