Кукурудза в пароварці

Опубліковано користувачем Irina

З появою на моїй кухні такого пристрою, як пароварка, тепер кукурудзу варю тільки в ній. В пароварці вона виходить більш ніжною і ароматною, ніж при готуванні в каструлі. Крім того, так в кукурудзі зберігається більше корисних речовин. Варити кукурудзу в пароварці неймовірно легко і просто, та й заняття це займе набагато менше часу, ніж при варінні її в воді. В пароварці можна варити кукурудзу не тільки на десерт, але також для приготування різних інших страв. Особисто я вже давно переконалася, що ніяка консервована кукурудза ніколи не замінить парову кукурудзу, як на смак, так і по корисним властивостям. Існує безліч способів варіння кукурудзи - це, звичайно, ж, класичний спосіб в каструлі з водою, можна варити в мікрохвильовій печі, можна в скороварці, і навіть в духовці, але мені найбільше подобається в пароварці. Щоб кукурудза швидко зварилася і була м'якою, краще брати молоду харчову кукурудзу, кормові качани доведеться варити трохи довше.

Для приготування кукурудзи в пароварці нам знадобиться:

  • Кукурудза
  • Сіль
  • Вершкове масло
  • Вода

Повністю очищаємо качани кукурудзи від листя і вусиків.
У пароварку наливаємо воду.

Якщо кукурудзи не багато, достатньо буде тільки першого рівня пароварки, я використовувала два рівня, на кожен з яких поклала по 3 качана.

Закриваємо кришку і включаємо таймер на 35 хвилин. З пароварки буде рясно виділятися пар, тому я поставила її на плиту під витяжку - дуже зручно.

Оскільки у мене була дуже молода кукурудза, 35 хвилин цілком вистачило, щоб вона відмінно зварилася, але якщо цього часу мало, можна додати ще, але обов'язково простежити, щоб у пароварці була вода. Якщо води мало, можна її долити через спеціальне пристосування.

Виймаємо гарячу кукурудзу на тарілку, змащуємо її вершковим маслом і посипаємо сіллю. Смакота неймовірна!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 20 січня 2017 - 23:06 користувачем Маша

Здраствуйте меня зовут Мария.Я бы хотела у вас спросить если будем варить на пароварке в зерне нужно ли посолить в начале варки?спасибо заранее)

Опубліковано 21 січня 2017 - 13:02 користувачем Irina

Мария, здравствуйте! спасибо что посетили мой блог! по поводу варки, я думаю, что вначале солить не стоит... Мария, а вы будете варить замороженное зерно?

Опубліковано 19 січня 2016 - 21:30 користувачем Лена

обожаю кукурузу... не знала, что ее можно варить в пароварке!

Опубліковано 20 січня 2016 - 10:34 користувачем Irina

Лена, конечно можно! С пароварки она получается очень мягкой и вкусной! Обязательно попробуйте!

Коментувати